Парламентът отказа дебат за Русия и база на НАТО у нас

Мобилизират български военнослужещи, обяви Волен Сидеров
Обновена: 28 яну 2015 10:07 | 28 яну 2015 10:07,
247
Парламентът отказа дебат за Русия и база на НАТО у нас
Снимка: Булфото

Мнозинството в парламента отказа дебат за разполагането на натовски бази у нас и за преосмисляне на подкрепата на санкциите срещу Русия.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска изслушване на премиера Бойко Борисов, военния и външния министър, на което да бъде дадена повече информация за посещенията на американския държавен секретар Джон Кери и шефа на НАТО Йенс Столтенберг в края на миналата седмица.

Още по темата
Депутатите от мнозинството отказаха да вкарат в дневния ред и искането на Кристиан Вигенин от БСП българският парламент да излезе с декларация, в която предлага на Европейския парламент да преразгледа санкциите срещу Русия.

"Посещенията на Кери и Столтенберг бяха пълни с дезинофрмация и непрозрачност. Предизвикани са от желанието България да бъде въвлечена във военни действия“, обяви Волен Сидеров.

Той съобщи, че до централата на "Атака" пристигали тревожни факти, че в различни части на страната тече мобилизация – изпращат се повиквателни. „Това още веднъж потвърждава, че на тази среща е поставено искането за мобилизиране на български военнослужещи“, каза Сидеров.

"Броени дни след посещението на шефа на НАТО България се съгласи да даде военна база на нос Шабла, на 400 км от Крим“, припомни още Сидеров. Според него към Крим ще бъдат насочени ракети от базата в Шабла.

"Мислите ли че, Крим няма да отвърне. Ще отвърне и още с по-голяма сила. Русия ще отговори на заплахата с контрамерки, тоест ние ще бъдем обект на евентуално военно нападение“, каза още националистът.

Той обяви, че "Атака" започва кампания в засегнатите райони срещу разполагането на натовската база. "Сигурен съм, че българите не искат натовска база. Трябва да покажем, че не искаме да бъдем площадка на опасните игри на САЩ", обясни Сидеров.

Според Вигенин пък България трябва да даде тон за друг подход към Русия и Украйна. „Този разговор трябва да бъде проведен първо тук, в него не трябва да се замеряме с про и анти европейци, да бъдем най-напред българи“, каза бившият външен министър.

Според Вигенин България трябва да престане да върви в коловозите на една политика, която все по-рядко дава резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОВИКВАТЕЛНА ЗАПОВЕД ЗА ВОЕННО ВРЕМЕ чл87.ал.1 ОТ ЗАКОНА ЗА РЕЗЕРВА НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ СЕ ЗАДЪЛЖАВАТЕ СЛЕД ОПОВЕСТЯВАНЕ ДА СЕ ЯВИТЕ В................ГРАДА НЕ ГО УПОМЕНАВАМ ...
104
1
 
8
 
! Отговори
до 156 преди 9 години
Как ще закитавате родината?. Пред компютъра, с поръчение за писане от реформаторите?. Защо не си вземете хапчетата.
103
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе всички обичат да стрелят руснаци и най-вече самите руснаци. Никой външен никога не ги е избивал колкото те самите са се избивали
102
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напред Волене. Поведи тоя народ срещу омрадната , продажна , наркоманизирана седерастия
101
15
 
6
 
! Отговори
вова преди 9 години
Сидеров е за специализирано болнично заведение - психиатрия.
100
16
 
4
 
! Отговори
Антибляд преди 9 години
До Анонимен 143Русофоби въшкави,не се правете на герои само пред компа.Не се правим на герои.Ние не сме войнолюбци.Ние сме против размириците, които предизвиква Русия и ако руснаците подкарат някакви размирици съвместно с вас русофилите тогава ще грабнем оръжието.Ще защитаваме собствената си Родина не някаква чужда държава, докато вие *** сте готови да се биете на страната на Русия против собствената си държава.Ние няма да позволим руския ботуш да ни гази още 70 години!
99
4
 
8
 
! Отговори
Ванчо Михайлов преди 9 години
Долу СССР и БКП! Да живей България!
98
0
 
4
 
! Отговори
До Варна преди 9 години
Като ще ги пращат на такива набори, то по-добре да минем на варианта с майките със сигурност са по подготвени, поне огън могат да си запалят и да си направят заслон. Но шегата настрана, прабабите ми са преживели и балканските и двете световни войни, от войната по-страшно няма, ни чума, ни глад, ни огън, ни буря ..... така казваха.
97
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно дайте майките с точилките , да ходят първо да им строшат главите на тези 200 човека , без дебати !А Плевнята на една закачалка да виси !
96
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другари ***. Поздравлявам ви с наближаващият свят за вас празник " 2 февруари". Пожелавам ви да правите игри само с предпазни средства.
95
0
 
6
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Ти се чудиш на кого ги пращат ...но наборите които минаха военните комисии , но не отидоха в казарма защото я махнаха, имат военни книжки подлежат на мобилизация
94
8
 
6
 
! Отговори
Антибляд преди 9 години
Искам да ми дадат един автомат М4А4 и да трепя комунисти
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За нас гарантират 5 механизирани бригади в Одрин
92
0
 
0
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
до хазаритеИскам да ви кажа, че вие драги произхождате от Стара Велика България, от черните българи на бат Баян. Дедите ви са приели Йудаизма и са вземали жени тюрки. Ако и да се причислявате към Народа на Израил, вие сте само герим и пред Бог, такива ще си останете завинаги и в Сърцето му няма да влезете! Спрете войната в Украйна, ВЕДНАГА!
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудно на кого ще ги пращат тези повиквателни, освен на тези, които са били поне 1,5 години казарма, или пък тези с по 2 години. Както повечето знаем военно обучение или казарма няма вече от цяло десетилетие, кого ли ще призоват, пък кой ли ще се отзове на простотията, моят мъж и наши семейни приятели например казаха - абсурд. Аз предлагам да призоват майките, ама от тези с точилките и шамарите, че да теглят по един бой на който трябва (политиците) и да ни е мирна къщата.
90
1
 
3
 
! Отговори
до 138 преди 9 години
Използвайте кондоми
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой защо се шегуват с войната . Не ви се вярва ли ?И казват луди на тези ,които не искат България да е въвлечена !На тоя Плевнелиев има ли му нещо ? Как така двама ще определят затриването на България ?Те къде ще бягат ?
88
1
 
8
 
! Отговори
до 139 преди 9 години
Това не е работа за гей ***
87
1
 
3
 
! Отговори
до 122 и 130 преди 9 години
Бе къде се ръгате у А група бре евнуси хилави...гледайте да не съкратят от хора на кастратите,че ще пеете пред централна баня в градинката.
86
9
 
4
 
! Отговори
Антирашист преди 9 години
Дано ни предпазят от размириците предизвикани от Русия