Къде точно ще е центърът на НАТО в София?

Един от вариантите е сградата на Щаба на отбраната срещу "Пирогов"
Обновена: 9 фев 2015 08:06 | 8 фев 2015 21:26,
145
Къде точно ще е центърът на НАТО в София?
Николай Ненчев Снимка: архив, Булфото

Все повече се заплита интригата около това къде ще се помещава Координационният център на НАТО в София, предаде БНТ.

Още по темата
За “По света и у нас” министърът на отбраната Николай Ненчев съобщи, че само една от обсъжданите възможности е сградата на Щаба на отбраната срещу “Пирогов”.

Министърът отказа да каже колко военни ще работят в новия Център, но потвърди, че половината от състава ще бъдат българи.

Основната задача на Координационния център на НАТО в София ще е да съгласува военните учения, които се провеждат на наша територия. В това увери военният министър Николай Ненчев и нито потвърди, нито отрече информацията, че Центърът ще е в Щаба на отбраната и че ще е от 40-50 служители.

Засега няма основание за коментар на тази бройка. Половината от тях, както вече споменах, ще бъдат българи. Другата половина ще бъдат от представители от страните членки на НАТО, посочи Ненчев.

Следващата седмица военният министър ще инициира разговори с всички парламентарни групи по въпроса.

Центърът у нас ще е един от шестте координационни центъра, които Алиансът обяви, че създава по източния си фланг.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
33
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Кога го решиха, кога ни питаха, кога се съгласихме?Доколкото ми е известно правилата на НАТО не са над Конституцията на държавата-членка... Или това важи само за държавите-ръководителки?
16
1
 
48
 
! Отговори
Анти НАТО преди 9 години
Интересно ми е защо продажните български медии не отразяват протестите в Мюнхен против НАТО! Десетки хиляди демонстранти германци демонстрират волята и съзнанието си срещу политиката и войните на НАТО. Хората казват, че това не е международна организация за отбрана, а частна американска организация за водене на войни. Останалите членове в НАТО са просто слуги на САЩ. И германците ли са комунисти или путинисти да попитам *** ***? И тях ли Путин ги е купил или сте толкова заблудени!
15
12
 
7
 
! Отговори
Санитар преди 9 години
Що не е на 4 -ти километър, та Воленчо да му са радва от стаята си?
14
2
 
38
 
! Отговори
Руснаци, Стреляйте!! преди 9 години
Мале, как ще мирише на запален съединител.. Направо си е за страх.. Ние сме НЕЩАСТНИЦИ И ЗАСЛУЖАВАМЕ РАКЕТИ ЩОМ НЕ МОЖЕМ ДА ОПАЗИМ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА ОТ ВРАГОВЕТЕ....
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ. В ГУГЪЛ ПИШЕ КОГА И КОЙ.
12
2
 
47
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"РУСНАЦИТЕ ТРЕПЕРЯТ"За какво им е да треперят? Имат най-голчмата чдрена сила в света и голяма територия, пълна с убежища.Ние сме тези, които трябва да треперим. Заради идиотията на САЩ най-верочтно ще ни се *бе майката.Русия надали ще ни избомби, но САЩ надали ще дочакат такова развитие. Просто ще си избомбят собственият център абрабар с персонала и ще метнат вината на Русия. Атака под чужд флаг му се вика на това."НАТО ще се крие зад цивилни обекти като терористи ли?"Общо взето, да...
11
3
 
44
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"министърът на отбраната Николай Ненчев съобщи, че само една от обсъжданите възможности е сградата на Щаба на отбраната срещу Пирогов."Вие сериозно ли?Ако българите го допуснем това да се случи, значи ще си заслужаваме всичките евентуални последствия.Призовавам за масови протести. Ако не се осъзнаем на време, американците ще ни спретнат атака под чужд флаг, ще избомбардират този център с ядрена ракета и ще кажат "Русия беше", като щетите ще са за наша сметка...
10
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе хора! Някой не е ли чувал че има държавна и военна тайна ? Нещо я ударихме през просото.Ама те журналистите са виновни.Завират си навсякъде носа.И такива неприятности забъркват.Стига с тази толерантност! Необходима е повече дезинформация. Врагът не спи!
9
18
 
5
 
! Отговори
до 7 и 9 преди 9 години
Ами как така ръководствата и щабовете на ДНР и ЛНР са в Донецк и Луганск ,а несе възмущавате,че си крият м/у мирното население ?
8
1
 
35
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Хахаха, да, на това му се вика шах с пешката. Освен в Кипър планират и в Куба да да си направят военни бази. Американците заслужават война на тяхна територия. Защо трябва по целия свят да измират хора само, за да не им се срине на тях икономиката. Лошото е, че си мълчим и нищо не правим, и ако продължаваме така скоро ще изпратят нашите деца да се бият вместо тях!
7
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искам център на НАТО в България! Не искаме да ни правят пушечно месо и да ни вкарват в братоубийствена война, за да умираме за чужди интереси! Американците, като толкова искат да си спретнат една война в САЩ и да се избиват помежду си!
6
5
 
22
 
! Отговори
По-стратегически! преди 9 години
Да го сложат някъде в периферията, далеч от други сгради, магазини, пазари и спирки на обществения транспорт. Нямаме излишни пари, за да осигурим финансирането на специални части, които да дебнат за сигурността около този център и да разузнават за джихадисти и руски ракети!
5
41
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСНАЦИТЕ ТРЕПЕРЯТ
4
42
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SAMO NATO
3
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците, като целнат центъро с една ракетка, Пирогов уйде.
2
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много точно място.Тамън руснаците да засядят една топола.Бая дървета ще умрат.
1
2
 
46
 
! Отговори
Водния МС преди 9 години
кипър дадва база на Русия а ние на НАТО дупе.