Проблем с полета на Борисов, самолетът кръжа над София

Премиерът ще лети по-късно за Брюксел с друг самолет*
Обновена: 12 фев 2015 08:28 | 11 фев 2015 20:26,
475
Проблем с полета на Борисов, самолетът кръжа над София
Снимка: архив, Булфото

Правителственият самолет, който трябваше да откара премиера Бойко Борисов в Брюксел за срещата на евролидерите, имаше проблем с колесника и кръжа над София над час, потвърдиха от правителствената пресслужба.

Самолетът на Борисов вече е кацнал благополучно на Летище София.

Още по темата
"След няколко неуспешни захождания, всичко е наред", съобщи пред bTV шефката на пресцентъра Севделина Арнаудова и благодари за професионализма на пилотите. По думите й всички на борда са запазили хладнокръвие.

Арнаудова каза още, че „Фалкон“-ът е технически неизправен и премиерът ще излети малко по-късно с „Еърбъс“-а.

При излитането на самолета единият колесник не се е прибрал. Той обаче не можа да кацне веднага, защото е бил пълен с гориво. За да кацне безопасно машината, е било необходимо да се изразходи известно количество от горивото.

В правителствения самолет освен премиера Борисов са били и шефката на кабинета Анджелина Тотева, както и охраната му.

"24 часа". съобщава, че по време на инцидента премиерът Борисов ободрявал останалите, като им разказвал смешки и поддържал духа им. Вероятно премиерът и придружаващите го ще отлетят след няколко часа.

Утре в Брюксел държавните и прaвителствени ръководители на държавите-членки на ЕС ще обсъдят темите за борбата с тероризма и ситуацията в Украйна.

Очаква се приемането на изявление, насочено към защита на основните общоевропейски ценности и противодействие на тероризма с три основни акцента – сигурност на гражданите, превенция срещу радикализацията и сътрудничество с международните партньори.

Предвижда се в рамките на заседанието да се проведе дискусия за Икономическия и паричен съюз, с фокус върху причините за неговото създаване и развитие, анализ на причините и последиците от икономическата и финансова криза, както и изграждането на визия за следващите десет години.

*Информацията е обновена към 21.03 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Язък щеше да е много добре за Българската демокрация
252
4
 
25
 
! Отговори
Тиквун Простии преди 9 години
Щеше да е жалко само за екипажа."Шефа" сигурно затова пожали засега мутрата.Щеше да е добър ден за демокрацията.
251
5
 
22
 
! Отговори
Как от това? преди 9 години
Какво ми го навирате тоя постоянно в полезрението? Защо не публикувате някое мат'рялче, колко често ходи до толетната настоящия първи ... и каква толаетна хартия ползУва?! Истината е че ми пука за него, и подобните му, точно толкова колкото на тях им пука за мен ... !!!
250
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо лети за Брюксел да подпише новия заем ли ,който ще ни зароби още.За какво са им тез заеми -да си ги разпределят по между си ли.Някъде към 1930г ,когато дядо ми са гледали коне и земя не са ги субсидирали сами са се спрявяли .Какви са тез заеми и други умнотии бе .Ставаме все по-зависими и по-зависими.Истината е че ако народа не си помогне сам никой няма да му помогне
249
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
378,ами тук в Днес.бг се публикуват най големите смешки и локуми на Борисов.Няма да чета твоите тъпотии ,нали?
248
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
откога Днес.бг се чете от дебелоглави червени ...много се навъдихте ейййй. Скоро ще ви спрем пенсиите. и още един съвет: Не пожелавайте никому зло, че рано или късно то идва в директен сблъсък при вас .
247
0
 
23
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
КЪСМЕТА НЕ Е ВЕЧЕН!
246
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата намери някаква мутренска схема за печелене на избори,така че никой не може да разбере как стават тия работи.Играе в политиката от повече от 10 години като ония циганскифакири по селските автогари преди 30 години които обирахастарците с "Тука има, тука нема".Как Тиквата ги прави тези номера, като знам че от роднинитеи познатите ми никой не е гласувал за него - печатници ли са,чували ли са... никой не знае.Жалко за Фалкона.
245
2
 
21
 
! Отговори
аз преди 9 години
много важно.направо не мигнах цяла вечер от притеснение...
244
2
 
8
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Другарката Иванова обяснява на децата каква е разликата между "катастрофа" и "беда". За да види какво са разбрали, вдига Иванчо: "Катастрофа е ако падне самолетът на другаря Тодор Живков, НО ТОВА НЕ Е БЕДА. БЕДА Е ако две козлета се сблъскат на моста и паднат в реката".
243
2
 
29
 
! Отговори
Тиквата преди 9 години
Сега от статията не стана ясно едно нещо -Боко напълнили ли гащите от страх или не?
242
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SAMO VOLEN I ZELIAT NAROD OCAKVAHA S TREPET NESHTO DA SE SLUCI,NO IADEZ DO SLEDVASHTIAT PAT
241
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Елементарно,Уотсън!По цял свят специалисти от "който трябва" периодически правят "проверки" на готовността за "въвеждане в правилно положение и поведение" на сградите на "неправилно стоящите" командни центрове ,държавни учреждения и транспортните средства, обслужващи управляващата ***.В общия случай правителствените самолети са и летящи командни центрове.Така "събориха" и кулите в САЩ.Който е разбрал за коя Марийка става дума--добре, който не е -проблемът е негов...
240
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали сега вече няма да се позамисли да си построи един мавзолей за всеки случай още от сега и да спусне директива, че след смъртта му трябва да се обяви 3 месечен траур...ха..ха..
239
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бих се учудил, ако е работа на руснаците ... те имат такава агентура в България, че бойко ще гo изнесат с леглото както си спи, какво остава за един самолет.Да не говорим за лекетата от атака.
238
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие сте б***хти злобарите. Заслужавате си съдбата вие топки злоба
237
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изчетох всичко и май никой не знае с кого е трябвало да се срещне сутринта на 12-ти.Точно със Станишев, за да обединят усилия за примането на България в Шенген.
236
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на нас какво ни пук? Ако беше катастрофирал съм сигурен, че сега в България щеше да е истински празник, нродът щеше вече да гърми шампанското, ама след като нищо не се е случило какво ни занимават?
235
3
 
18
 
! Отговори
До 344 преди 9 години
Едва ли? Такива като него нямат чак толкова акъл, по-скоро вече си мисли: "дори и Бог не можа да свали моя самолет"!
234
1
 
3
 
! Отговори
До 349 преди 9 години
Ха..ха...едва ли му е стигнала:))))