ДПС скочи срещу надрасканите джамии, иска съд

Имамов зове Вучков: Намерете извършителите на тези прояви
Обновена: 27 фев 2015 12:18 | 27 фев 2015 12:18,
124
ДПС скочи срещу надрасканите джамии, иска съд
Снимка: Булфото, архив

ДПС се възмути от неспиращите посегателства върху джамии, сгради на мюфтийството и клубове на партията в Благоевградско. С декларация от парламентарната трибуна движението призова вътрешният министър и отговорните служби да открият извършителите и да ги предадат на правосъдието.

Зам.-шефът на ДПС Алиосман Имамов припомни, че поредното нападение е било преди няколко дни – на 22 февруари, върху сградата на районното мюфтийство в град Гоце Делчев. Тя осъмна с надраскана с обидни свастики и надписи.

"Подобни вандалски прояви на нетърпимост и крайни форми на ксенофобия подхранват страховете от ескалация на напрежението в района“, обяви Имамов. Той обясни, че тревогите на ДПС още повече се засилват от факта, че това не е изолирано явление в Благоевградско.

"Районното мюфтийство е обект на многократни прояви на подобни вандалски актове“, каза депутатът и допълни, че старата джамия в Гоце Делчев и мюсюлманският храм до Благоевград също са били осквернявани.

Многократни ксенофобски атаки били извършвани и срещу клуба на ДПС в Гоце Делчев.

"С дълбоко съжаление и тревога отбелязваме, че досега не са открити извършителите на тази религиозна и етническа омраза в района“, каза още депутатът. Той се възмути и от това, че нападенията се представят като криминални и хулигански прояви.

"Убедени сме, че подобен подход е не само погрешен, но и опасен, защото в никакъв случай не води до ограничаване и ликвидиране на подобни ксенофобски деяния и до адекватни санкции срещу тези, които ги провокират и извършват“, каза Имамов.

Той призова вътрешният министър Вучков да намери извършителите на нападенията и добави: „В името на общото ни минало, настояще и бъдеще“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
3
 
! Отговори
1 преди 9 години
До до Избора е ваш !,включително и Рилския манастир е построен ,по време на турското робство,но на прости ***,не можеш да обясниш,историческите ФАКТИ.
55
4
 
6
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
В Европа трябва исляма да се забрани, като античовешка религия. Не е възможно да се толерират в Европа хора, които са готови да убиват заради религия. Ние не се намираме в средновековието. Всеки, който иска да изповядва исляма е свободен да напусне християнска Европа и да иде там, където исляма се толерира от държавата- например Турция. Не смятам, че трябва хора да се гонят заради вероизповедание, но при мосюлманите религията е начин на живот и това е недопустимото.
54
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като е почнало оплюване тука , да попитам от къде вашите Дсикане Рома са станали християни , как може да се разбере кой е Българин и кой Дасикане Рома при положение че са християни
53
3
 
3
 
! Отговори
до: 35 Анти преди 9 години
Кой пък точно на тебе трябва да се извини , Сирия е била 400 години част от Османска Ипмерия нужно е само да се погледне старата карта в интернет на Османска Империя , това обаче означава само едно сегашните ИДИЛ в Сирия тоест самите Терористи , защо не им напишеш едно писмо да ти извинът лично
52
3
 
4
 
! Отговори
до 52 от турчин преди 9 години
Ти от историята ли се УГРАМОТИ
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българските турци са еничари а не турци а това че говорят турски не означава че са турци те и *** в европа говорят френски,англиски,немски но това не ги прави французи,англичани учете история уграмотете се малко
50
5
 
1
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Не съм умен колкото теб,само ти забеляза САЩ в това,което съм писал,даже аз не забелязах.По време на комунизма можеше ли да говориш за религия без да се озовеш в някой лагер,не ученически
49
9
 
7
 
! Отговори
турчин преди 9 години
До всички неуки в България не е имало робство. Ограмотете се малко и искайте историята да се напише както е било.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ПРЕДЕЛ НА ТЪРПЕНИЕТО ! ВИЕ ТАНЦУВАЙТЕ ЕЖЕДНЕВНО ПО ГЛАВИТЕ ИМ А ТЕ ЩЕ СИ КРОТУВАТ НАЛИ ?
47
2
 
6
 
! Отговори
Християнин преди 9 години
До до християнинГоворим за религия ,не за Русия и САЩ. Правиш ли разлика?
46
5
 
3
 
! Отговори
до християнин преди 9 години
И в Русия е много хубаво,но никой не отива на там,а все запада е в главите ви.Защо?Какво търсите там? А допреди 25 години нямаше по-лошо от запада,тогава на запад не ходехте,щяха да ви резнат гръцмуля.Не наши а ваши,тогава и на църква не ходехте.Преди 25 години не можеше да развяваш този ник
45
5
 
12
 
! Отговори
Християнин преди 9 години
Ние не сме мюсюлманска държава , никакви джамии не ни трябват. Ако искате ислям заминавайте в ислямска държава. Само , че наблюдавам обратния процес от там идват тук. *** защо бе нали там е много хубаво? Само , че там за най-дребното нещо ти резват гръцмуля.
44
4
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 9 години
Колко българи умряха без съд и присъда,колко са жертвите в лагерите,кой ви взе земята,бизнеса за себе си...намерил кого да възхвалява.
43
6
 
9
 
! Отговори
rustam преди 9 години
общото ни минало 500 години робство изтребление и асимилация на българите от тракия бъдещето вън джихадистите и терористите от българия. да е свято името на Тодор Живков който единствен успя да ви редуцира но уви не успя, дпс партия продължаваща да сее омраза на етническа основа
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !, Джордж Оруел.
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джамиите у Турция ефенди Местан щото ще има майдана
40
2
 
17
 
! Отговори
пак преди 9 години
Не успяхте с пожара на джамията във Варна, пожарната загаси пожара, СЕГА измисляте НОВО нещо.Няма да се разкрият извършителите, защото са ВАШИ хора.Чудите се какви ЗЛИНИ да вършите.ЗАТОВА ли получавате ГОЛЕМИ заплати?какво градивно нещо направихте за РБългария?САМО инжектирате хората с кавги, омраза.
39
1
 
12
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Точно сега е момента нашите депутати да обърнат внимание на закона относно една религия приет тия дни в Австрия която нашите "независими" политици когато им е удобно ни дават за пример.Мисля че австрийците не могат да бъдат обвинени в религиозна нетърпимост та не е лошо да почерпят опит .
38
5
 
4
 
! Отговори
Избора е ваш! преди 9 години
До 36Това няма нищо общо с предишният ми коментар. Християните които не следват и не служат на Христос и тези които не са християни, ще свършат на едно и също място! А той комунизма затова и умря!
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Депесарите не могат да преглътнат загубата на власт и пари и ще има най- различни форми на провокации от типа на кой ми с*а в гащите, пфу!