Манолова заля парламента с банкноти "горановки“

Номиналът им е 16 млрд. лв., на гърба са депутатите, подкрепили дълга
Обновена: 27 фев 2015 11:43 | 27 фев 2015 11:35,
106
Манолова заля парламента с банкноти "горановки“
Мая Манолова. Снимка, архив: Булфото

Соцдепутатката Мая Манолова и младежи от БСП заляха парламента с нови банкноти с лика на финансовия министър Владислав Горанов. Този път те са в по-голям формат и всяка е с номинална стойност 16 милиарда лева. Толкова е и стойността на дълга, който парламентът ратифицира по предложение на Горанов преди два дни.

Още по темата
Миналата седмица Манолова пусна първите „горановки“. Те бяха с по-малък размер и всяка бе на стойност 10 000 лева.

Тогава финансовият министър коментира, че хората обикновено застават на банкнотите около 100 години след смъртта си, и благодари Манолова, че го е превърнала в жив класик. Тогава Горанов предположи, че и премиерът може да му завиди, че той, а не премиерът е на банкнотата.

На гърба на новата банкнота са изписани имената на всички депутати, които гласуваха в подкрепа на дълга.

„Младежите сметнаха, че всеки глас на депутат струва 100 млн. лв. дълг.“, обясни Манолова. Тя разказа, че е имало идея и върху банкнотата да пише: „7 милиарда длъжници, 160 храненици.

„Това е срамният списък с депутатите, които предадоха гражданите и собствената си съвест“, каза още депутатката и допълни, че издател на банкнотата е кабинетът „Борисов 2“ „с любезната подкрепа на пет парламентарни групи“.

Манолова се възмути, че ратификацията на парламента на договора на правителството за новия заем вече е обнародвана в Държавен вестник.

„От днешния брой разбираме, че Росен Плевнелиев минути след като парламентът гласува тази ратификация я е пуснал. Остава загадка как президентът буквално за минути е прочел съдържанието на договора, който е над 300 страници, но не сa обнародвани самите договори с банките“, заяви тя.

Манолова протестира срещу факта, че договорите с банките не са станали публични.

„Българските граждани имат право да знаят конкретните параметри на тези договори, колко ще се плати като комисиони, колко ще се плати на дилърите, какви плащания ще получат адвокатските кантори“, настоя тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бившият министър на отбраната е явно слаба ракия и не успява да удовлетвори нуждите на майц(ч)е си...хахахаТа затова е толко заядлива баба ви
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZASHTO NE E KAZALA NISHTO ZA CERVENATA MAFIA?
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацаров що не реагираш печатат се фалшиви пари готвят измами
23
9
 
16
 
! Отговори
Тая преди 9 години
Тая пък да не си е отворила печатница. Сигурно й прави реклама, ама кой ли й плаща рекламата. От джоба на народа. Харчи народни пари и ми се дуе като пуйка. Чуди се каква простотия да измисли за да е в центъра на вниманието. Ама то вече нейното е болестно състояние. Да казва нещо ново! Всички чуваме и виждаме, информация отвсякъде. А тя продължава да лае.
22
11
 
10
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
мая-мимету-опщътъ нали ти казах първо се бръснеш,после контра и ми върни самобръсначката,че си заприличала на голям урунгел и ся ко свадба шъ прайми парите утъняха,ни мужа да съ изтъргуваш, ни съ котираш,урязана си от всякъде??? Бегом към сибир и путина или кимченунъ!!!
21
10
 
20
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Кюстендилдсият *** окончателно е изперкал!
20
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБарлъ +ДПС=еднополов платен секс за 27 милярда с лихвите дето ще ги връща тъпия мат,рял
19
8
 
16
 
! Отговори
художника преди 9 години
Аз пък ще залея "Позитано" с банкнати "Червенушки"с номинал 24млрд. Толкова откраднаха от България комунистите/социалисти/ и на гърба на банкнотата ще изпиша имената на крадците, като почна с О.Дойнов и А. Луканов и нататък по веригата от обръчи.А тоя списък ще е мнооого дълъг!!!Щом Мая иска ще си ги мерим, да видим кой е по-голям. /Става въпрос за ПАРИТЕ, не за нещо друго/
18
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая сигурно държи Хензел и Гретел във фурната в къщи.
17
5
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
В някъкъв момент българския лев по време на управлението на БСП не се различаваше от парите на Манолова
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майче, стига с тези диети че си заприличала на скелет ***! А как исках навремето да ви жуля в джакузито си с Юлияна Дончева. Сега само тя ми остана.
15
15
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Колкото и цинизми да се пишат в коментарите, този дълг от допълнителни четири милиарда лева за харчене, който депутатите от ГЕРБ, ПР и АБВ гласуваха, ще го плаща целия български народ.
14
10
 
21
 
! Отговори
Кърмит преди 9 години
Дърта жаба-кекерица ! Само простотии може да роди кухата й лейка , нищо друго !
13
12
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тая *** се занимава само с глупости и си разхожда костюмчетата из НС! За пет пари работа не върши, а и печатането на горановките струва пари! Кой плаща тези акции?! Пак ние голоьовците!
12
10
 
18
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Да й са източа на големия нос на тая. *** дъртия *** дет е :D
11
9
 
17
 
! Отговори
Веско преди 9 години
*** гнусната пропаганда и манипулация. Всичко си правят на инат, като че ли не са българи. Ми да се връща Орешарски с неговото правителство, да видим колко дълг ще дръпне за три години и ако е +/-10% да е растрелят Майчето на плочките. Струва си да се пробва. Ако ги преживеем с половината примерно да обесят Горанов, ама да виси до изборите!
10
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не, бе. Викат и МАЯ ,,ЗАДНАТА ПРАШКА,,
9
7
 
10
 
! Отговори
Антон преди 9 години
Антония от километри миришеш на червен *** . Айде спрете с номерата на Гоце Първанов .
8
7
 
22
 
! Отговори
Браво! преди 9 години
Специални благодарности на фотографа за снимката!
7
10
 
26
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
Мая Манолова завежда катедра интриги и компромати в БСП-ДС . Тази другарка е толкова комплексирана , че никой не и обръща внимания , че е готова и гола да се снима на нейните банкноти . Жалка картинка .