Няма сделка с Борисов за подкрепа, кълне се Местан

ДПС не е поставяло, няма и да поставя условия, категоричен е лидерът на партията
Обновена: 1 мар 2015 17:23 | 1 мар 2015 14:14,
61
Няма сделка с Борисов за подкрепа, кълне се Местан
Лютви Местан Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви категорично, че движението не е поставяло условия, за да подкрепи ратификацията на дълга от 16 млрд. лева.

Още по темата
Не сме поставяли и няма да поставяме като условие за подкрепата си сделка с господин Борисов, каза във Велико Търново Местан.

Според него кабинетът "Борисов 2" е бил спасен чрез механизмите на създаването на ad hoc реформаторски мнозинства по конкретни теми.

Той припомни, че това се е случило и след гласуването на плоския данък, на пенсионната реформа и накрая на дълга. "Ако не бяха минали и трите теми, вероятно днес ние щяхме да бъдем в режим на оставка на господин Бойко Борисов", посочи той, цитиран от БТА. 

Според него механизмите за емитиране на дълг по времето на правителството на Пламен Орешарски и този на кабинета Бойко Борисов са идентични, а разликата е в обема му. Местан отбеляза, че в партията няма драма защо ДПС е подкрепило дълга. "След като сме били "за" необходимостта да се емитира дълг, докато сме били на власт, ще трябва да го подкрепим и когато не сме на власт", аргументира се той. 

"Казах, че е редно кабинетът да се замисли дали трябва да продължи тази политика на безпринципни чистки и политически уволнения", отбеляза още лидерът на ДПС.

По думите му в случая става дума за политическа поръчка на Патриотичния фронт и на Реформаторския блок, която се изпълнява от кабинета.

Ще продължим да заявяваме категорично си несъгласие с политиката на репресии на кабинета "Борисов 2" както на министерско, така и на местно равнище, каза Лютви Местан.

Той прогнозира, че и занапред може да има драматични гласувания, които да разместят позициите на управляващите и опозицията в парламента. "ДПС ще гласува съобразно своята политическа идентичност", категоричен беше той.

Във Велико Търново Лютви Местан участва в Зимна политическа академия, организирана от младежката структура на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАЛИ ПЪК НЯКОЙ ВИ ВЯРВА И НА ДВАМАТА ?
6
1
 
7
 
! Отговори
Рационален преди 9 години
Е като видяха ,че ПФ и АТАКА са против те трябваше да са ЗА ,щото нали за пред хората са противници,но са от едно гнездо гаржита-ДС.....
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сделка няма, има Заповед от Ердоган Местан да подкрепя Бостан. Телеграфа понякога се разваля и инструкциите закъсняват. На Местаня миналата година бе разпоредено да разваля достлука с БСП, да заяви, че Южен поток трябва да следва европейските изисквания, да се черпи с Тиквар публично и да заяви 300 дни толеранс за новото правителство.
4
0
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Със сигурност има сделка между Местан и Борисов и тя е договорена още на първото им кафе. Каква е сделката ли? Сделката е тази, че ГЕРБ винаги може да разчита на ДПС, когато има нужда и когато желае, но срещу определена сума пари. ДПС не прави нищо за без пари или за без постове. Възможно е подкрепа на ДПС срещу запазване на определени постове на кадри от ДПС, това също е сделка. ДПС беше против този заем, но само половин час преди гласуването си промениха рязко мнението. Далаверата е факт.
3
8
 
11
 
! Отговори
НАРОДНА ПОГОВОРКА преди 9 години
НИКОГА НЕ ВЯРВАЙ НА турчин
2
3
 
9
 
! Отговори
se преди 9 години
Тази партия трябва веднага да се забрани със закон.Който се е прегърнал с нея е провеждал политика срещу националните ни интереси.Нямам нищо против хората с турски или друг етнос но ДПС е в служба 25 години на чужди интереси.
1
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EDIN TURCIN SE ZAKLEVA TAKA.DA UMRAT VSICKI HRISTIANI,ZATOVA GI MRAZIA I NENAVIGDAM.