Плевнелиев: В този ден българите заставаме като един

"Трети март е дата, на която България се върна на картата на Европа"
Обновена: 3 мар 2015 21:56 | 3 мар 2015 19:08, Камелия Цветанова
615
Плевнелиев: В този ден българите заставаме като един
Снимка: БТА

В днешния празничен ден всеки българин, където и да е по света да се намира, ще издигне българското знаме. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, след като прие почетния строй на представителните части на Българската армия в присъствието на председателя на парламента Цецка Цачева, министри, депутати и зипломати на площад "Народно събрание" в столицата, където се проведе тържествената проверка-заря по случай Националния празник на България - Трети март.

Още по темата
„Нека, когато над главите ни вятърът развява родния трибагреник не забравяме, че нашата нация бе лишена от самостоятелност и собствен път на развитие. Ако днес можем да се наречем свободни, не би било възможно без Раковски и Караджата, Ботев и Левски, будителите и възрожденците, строителите на съвременна България. В този ден българите заставаме като един, от подвига на съединението и акта на независимостта“, каза той.

"Трети март е онази паметна дата, на която България се завърна на картата на Европа. Този триумф на историческата справедливост бе мощен стимул за развитие, но само първа стъпка в дългия път на политическо и обществено изграждане на Третата българска държава", заяви държавният глава.

Той добави, че днес се покланяме „пред делото на знайните и незнайте български жертви“.

„В този ден, сме обединени в своята признателност и почит към хилядите воини – румънци, финландци, украинци, литовци и други войни, загинали в освободителната Руско-турско война. Подвигът им няма да бъде забравен и българския народ винаги ще се прекланя пред тяхната саможертва”, каза още Плевнелиев.

Той припомни и думите на стария поборник Цеко Петков към българските опълченци пред Самарското знаме: "Нека това знаме да изходи открай-докрай родната земя, нека то отрие сълзите на тъжните очи на нашите майки, жени и дъщери, да бяга под това знаме всичко поганско, зло и нечисто, а след него да легне мир, тишина и благоденствие." Наистина тази благословия се превърна в  пророчество, заяви президентът.

Росен Плевнелиев изрази убеденост, че в нашия век на изпитания и предизвикателства ще съхраним възрожденския стремеж на българите да изковем своето достойно място в европейското семейство и да бъдем равни на другите европейски народи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


615
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю комсомолски секретар Плюнчалиев! След думите "F...ck the EU " на Нуланд в Украйна правилното решение е да се обединим зад констатацията на европейците:"Госдеп это полное собрание клинических идиотов". Ясно е,че САЩ и ЕС отдавна, много и жестоко взаимно се -и ще се-"фъкът". А ние "терена" ли ще "забърсваме"? Втора Украйна ли искате да станем?Крайно време е да направим съответните правилни изводи за бъдещето на БГ...През гугъла :" От Москвы до самых до Украин "
335
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атакисте, едва ли и 5 % тук знаят за Лора Палмър и баща й в който се беше вселил дух. Иначе точно определение за тоя индивид Шоп, като го съпостави с този типаж от тоя велик сериал.
334
12
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До АТАКИСТЕ, вече да знаеш...
333
14
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До АнонименБегай да учиш правопис, момче.Много ниЗка топка си. И най-вече четете история и си мърдайте гънките. Не само да ретранслирате волгоградска пропаганда.
332
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полуидиота не пропусна да *** и националния празник, съвсем типично за него.
331
22
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До АТАКИСТ Няма как Плевнелиев да покани руски официални представители, защото всички от неговия ранг са военопрестъпници със забрана да влизат в ЕС. Могат да бъдат поканени само дребни мижитурки от Думата - да посетят дребни мижитурки от нашето Народно събрание.
330
19
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонимен Да, и Захари Стоянов щеше да е ***, Левски да се кланя на Жириновски, а Ботев да целува ръка на Рогозин нахалната ***... А българите трябва да сервират чай на волгоградските. А *** обесен на дулото на руски танк. Извинете, вие на каква трева сте? :)))
329
2
 
20
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
До анкетаКатегорично + защото роско не е жена а третополов така че да +
328
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие за пози *** плевника ли написахте 500 постинга?Малейййй!
327
4
 
4
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
Не шопче точно 1:00 е и газелата скоро ти ще я подгрееш ще видиш
326
12
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До волгоградския Айде, лека ви нощ! Пишете още, да има утре сабайле за банички. Апропо, в Сталинград сега не е ли вече почти два часа? Айде отивай да подгряваш "Газелата", че тряа да излизаш на заработка. Лека и доходна!...
325
3
 
17
 
! Отговори
wqq преди 9 години
Едно тъпо парче начело на България
324
3
 
5
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
До шоп Ок
323
14
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До волгоградския Кажи бе? Нали това ти се иска? България да е руски протекторат, а децата ти - привилегирована класа? Напросился так напросился, дай да видим какви са ти връзките. Поехали?
322
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На България се гледа Единствено като Натовска база и територия нещо от рода на АРЕА-51
321
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЕ то историята вече е променена в учебниците. Само поколенията да се сменят и всичко ще е забравено.Така стана в Македония, така правят в Украйна, така ще направят и с България
320
2
 
7
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
Добре шопче виждам че зад компа си много ербап. Ты сам напросился
319
2
 
12
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
Абе оставете го тоя шопа той е просто платен комплексар нищо повече
318
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Пленелиев-как така спомена че украинци са загинали, които по това време не са имали и държава, а руснаците, които са започнали войната ги забрави.да не си объркал речете за войната сега в Донбас с тази за Бългйрия? Стига с това промиване на мозъци.... смешно е, да четеш срещу паметника на Цар Освободител и да пропуснеш да го споменеш веднъж поне. Това си е часта плобъ късогледство.... и малоумие
317
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След тази реч утре пак ще питаме защо Русия ни продава най-скъпия газ. Нали сме "братя" ? Иначе с ехвалим как сме ги били в Добруджа, а не си даваме сметка какво сме загубили като сме се били срещу тях...