Оставката на Вучков говори за нестабилност, оцени БСП

Напускането на вътрешния министър изненада депутатите
Обновена: 4 мар 2015 12:23 | 4 мар 2015 12:14, Камелия Цветанова
13
Оставката на Вучков говори за нестабилност, оцени БСП
Архив: Булфото

Според БСП оставката на вътрешния министър Веселин Вучков говори за нестабилност на правителството.

Оказа се обаче, че новината за напускането на поста на Вучков изненада депутатите.

Въпреки това говорителят на БСП Атанас Мерджанов настоя, че фактът, че един от силовите министри подава оставка в един толкова важен момент за страната, говори за нестабилност.

Още по темата
„Миналата седмица правителството висеше заради дълга, това също говори за нерешими проблеми в управляващата коалиция“, припомни той заплахата на премиера Бойко Борисов, че ако парламентът не одобри ратификацията на договора на правителството с четири банки за заем от 16 милиарда лева, ще подаде оставка.

Относно твърдението, че Вучков е подал оставка, защото иска да бъде сменен главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, с което обаче Борисов не е съгласен, Мерджанов коментира, че трябва да се произнесе премиерът, защото по въпросите на сигурността той носи особена отговорност.

„Лазаров като главен секретар във времето, когато бяхме на власт, се справяше добре с поставените задачи“, защити го социалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
аналитик преди 9 години
оправдан ход човека навреме се покрива и спасява от гербаджииските зулуми волен и атака вече реално са на хоризонта управляващата гювеч крадлива върхушка ще връща наи прозорливите напускат потъващият кораб
6
2
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Оставка разбира се. На власт трябва да дойде Волен, а шеф на МВР ще стане ДЕско Чуколов. Дени Гаджева че я напраим външен министър, че знае езици. Сам Волны ще бъде премиер, финансов министър, министър на просветата и министър на съветските работи в България. Е тогава че цъфнем като японска вишня
5
3
 
7
 
! Отговори
mitova преди 9 години
Оставка на цялото некадърно правителство !
4
5
 
5
 
! Отговори
vas преди 9 години
Брей, тия от БСП пак изплуваха! То България е във "важен момент" повече от 25 години! Колкото до В.Вучков безспорно е умен, интелигентен и т.н., но няма топки за този пост. И понеже чета коментари колко управляващите не стават, да попитам: Ако на власт са БСП дали щеше да е подобре? Защото България /за жалост/ е винаги в стойка "партер". И ако допреди ни работеха руснаците, сега сме с дупе към Е.С. и САЩ. Така, че Мерджанов, Манолова и всички "остриета" на Партията да мислят, преди да говорят.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я па и този *** на снимката какво бърза да се изказва неподготвен ,ако не ги бяха снесли преди година едни миризливи Орешарски и Йовчев с промените на закона за МВР -сега нямаше да има нужда Вучков да подава оставка !! От друга страна негативите си остават за Борисов -загуби и малкото останала тежест като политик !!!
2
7
 
14
 
! Отговори
ДИДИ преди 9 години
Ние очакваме оставка на цялото правителство!!! Некадърници!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега ли разбрахте че българия е нестабилна