Уникален експеримент: Социолог да стане МВР шеф!

Андрей Райчев: Борисов реши проблема блестящо, като каратист
Обновена: 5 мар 2015 20:45 | 5 мар 2015 20:41,
211
Уникален експеримент: Социолог да стане МВР шеф!
Снимка: архив Булфото

Решението Румяна Бъчварова да бъде назначена за вътрешен министър е уникален експеримент, защото досега няма случай социолог да стане МВР шеф. Така коментира последните рокади в кабинета социологът Андрей Райчев. Все пак той нарече номинацията на доскорошната си колежка блестящ ход от страна на Борисов, който като истински каратист се справил с трудната ситуация.

Още по темата
„Аз не й завиждам, тя  ми е колежка социоложка. Това ще бъде уникален експеримент в България, досега социолог не е ставал вътрешен министър”, призна Райчев пред БНР. Според него нямало и социолог в България, освен Бъчварова, който да се съгласи да поема горещия пост. Той припомни и че вътрешното министерство и социологията са твърде различни, защото МВР шефът трябва да е човек на твърдата ситуация, на тайните решения.

Райчев обаче е убеден, че Бъчварова има капацитет да се справи и затова изборът на премиера бил много удачен.

„Господин Борисов направи поредния си нетривиален красив ход в една много тежка ситуация”, обясни той.

Социологът припомни, че Румяна Бъчварова е била 4 години завеждащ кабинет в правителството, а сега от месеци е вицепремиер. „Жена, която изключително умело избягва скандали и не защото лавира, а защото не доближава точката, където пари. Не мисля, че ще съжалява г-н Борисов”, каза още социологът.

Според него дори изборът на премиера е блестящ, защото Бъчварова е хладнокръвна, не е човек на сензациите и на резките движения.

Райчев похвали Борисов и за начина, по който се е справил с тежката ситуация, тъй като успял да намери решение и да реагира бързо. „Това е характерно за неговия спорт, той е каратист. В каратето няма много да се философства, освен общите принципи, трябва да се внимава за момента и да се действа много точно в дадения момент”, анализира социологът.

Според него Борисов е успял да снеме две напрежения - и вътрешните, и външните. „Той удовлетвори своите критици като каза: Добре, няма да стоя като Китайска стена зад Лазаров и Писанчев. А от друга страна, не даде победата на тези, които бяха техни противници, а просто отстрани и вътрешния министър”, обясни ситуацията Андрей Райчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
10
 
! Отговори
Делян Пеевски преди 9 години
пфуу....аман от двойни стандарти...............значи Румито Бъчварова може шеф на МВР, а аз немога шеф на ДАНС.....
54
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Още една Цецка Цачева, само че в правителството.
53
3
 
3
 
! Отговори
Speechless преди 9 години
Поне лелята изглежда по-умна от Цв. Цв. Което не, че е голямо постижение, но е редно да го призная.
52
2
 
1
 
! Отговори
cettino преди 9 години
puskat vi temi za razseivane - da ne stradate mnogo za 16 miliarda euro neznaino kade poharcheni krediti.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - Министрите на вътрешните работи задължително трябва да, са хора от кариерататочно тази догма се опровергава от доста нетрадиционни случаи на назначения в практиката.Кариерните играчи, употребени досега, приличат на баби Яги, играещи на "прескочи кобила", яхнали метли, с които замитат всички проблеми "под килима", без да им пука, че всички виждат това.
50
1
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Райчев също е уникален *ъз
49
3
 
8
 
! Отговори
послушка послушкова преди 9 години
Ми нали все някой трябва да слуша в това правителство министър-председателя, каратист, футболист, художник, доктор на науките и милиардер..... Човекът има огромен опит, пък вие така да го хулите, не ви е срам...
48
0
 
2
 
! Отговори
да каже нещо Райчев преди 9 години
този "социолог" трябваше да замаже манипулацията, която направи тази сутрин, внушавайки вина на РБ и по-специално на Кънев за скандала с оставката на Вучков. Обаче Кънев още вчера моментално заяви подкрепа на Борисов и няколко пъти я повтори. Така тази опорна манипулация увисна в ходовете на Борисов, увисна и интригата за смяната на двете къртици в МВР. Смешно прозвучаха идентичните манипулации на Дачков по новините вечерта, след всичко случило се вече.
47
2
 
14
 
! Отговори
целия грaб е пaродия преди 9 години
Aко социолог дa стaне министър нa ВътрРaботи е експериментПожaрникaр дa стaне премиер кaкво трябвa дa е?
46
1
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Райчев обаче е убеден, че Бъчварова има капацитет да се справи и затова изборът на премиера бил много удачен- РАЙЧЕВ АЛОУ- то в тази държава всеки може да се справи бе - министър на икономиката - Алчен АДВОКАТ! Премиер МУТРОПОЖАРНИКАР- Президент- глуповат "бизнесмен"- Ами и аз мога да бъда премиер както всеки сулю от улицата намерен на светофара - просто тегля едни 16 милиарда и управлявам (пълня си джобовете за децата и внуците ) на Бг народът му ОМРЪЗНА ОТ ЕКСПЕРИМЕНТИ бе- изкуфял Райчев !!
45
2
 
5
 
! Отговори
peshko преди 9 години
Вучков не е Вучката - свърши мръсната работа - върна БОП -а в МВР - 3 заплати надолу и стана непопулярен сред личния състав - браво Бойко !!!!
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Андрей Райчев още малко и ще го изкара Соломон. Айде още два такива плонжа и Буда ще те назначи за шеф на българската черноморска подводна кавалерия.
43
2
 
9
 
! Отговори
BGN преди 9 години
Експерименти не се правят докато си начело на държава, ***, писна ни да се учат да управляват!
42
0
 
4
 
! Отговори
Прост...държава преди 9 години
До Пешо, Гошо, и другите...Можем само да радваме че за Теб най-важна е България, но има един проблем... само така си приказваме и седим и нищо не правим. На всички ни е много важна България ама никой не си мърда пръста да промени нещо, та ние дори не се чувстваме сънародници, а се гледаме като врагове. Докато чакате някой да дойде и да Ви "оправи" ще го получаваме само отзад... "Ако не си помогнеш сам и господ неще ти помогне"Когато българите станат нация тогава ще тръгнат напред!
41
4
 
2
 
! Отговори
do 67 преди 9 години
Ти пък си намерил къде да проверяваш за обществени нагласа хахаха това е най-манипулирания форум, овладян от шепа слабоуми, на които им се плаща в копейки, а идолът им е перхидролен политик, получаващ почетни награди в Москва. Този психопат и ислямска държава ще защитава, ако му се плаща. Както и пригласящите му ***, разбира се.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Райчо , пак не си в час както винаги. Съвсем информативна справка от 89 г насам и може да стане ясно и на най- тъпия ,че МВР никога не е имало за министър полицай.
39
3
 
7
 
! Отговори
Прост...държава преди 9 години
До СТРАНДЖАТААбе младеж Ти не спря да пишеш тук и да показваш не особенно големият си умствен багаж. Опитай се да се вместваш в темите обсъждани под публикацията, а не да споделяш постоянно личното си мнение, което не съм забелязал да е градивно или по някакъв начин интересно. Обикновенно пълниш редовете с някакви безмислени излияния, което е загуба на време и за теб и за хората които искат да видят обществените нагласи, а не да ги лъха простота от всяко 2ро мнение дали твое или чуждо!
38
3
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
До СТРАНДЖАТАТи познаваш ли някой от комуната да е направил нещо добро за България???Като се почне от анти българина гошо димитров та се стигне до серГЕИ.Гнусни руски ***,които не разбират, че най-важното е България!
37
1
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до 46Не позна, ама хич! Нито съм на работа (днес или утре), нито си целувам ръцете (храня се с дясната, а понякога и с лявата ръка), още по-малко нося прашки. Глупостите които пишете само доказват колко съм прав!
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес БГ, няма ли да пуснете статията, заради която за малко да стане днес бой в парламента? Всички сайтове я препечатаха? Или да не разсърдите 'артьомките', които ви посещават сайта и са на заплата?! Дайте да видим Бялата Златка как възхвалява 'американските момчета' хахахахахах