Борисов напомни: Реформите не стават без мен или въпреки мен

Премиерът към Вучков: МВР не ти е феодално министерство
Обновена: 11 мар 2015 14:24 | 11 мар 2015 13:57,
58
Борисов напомни: Реформите не стават без мен или въпреки мен
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че реформите в ключови сектори не могат да станат без него. В изказване от парламентарната трибуна, след като депутатите гласуваха рокадите в кабинета, той обясни, че нито реформата в МВР, нито в здравеопазването, са станали без участието му.

Още по темата
Борисов специално се обърна към партньорите във властта и към вече бившия вътрешен министър Веселин Вучков.

"Нали не си мислите, че тази парламентарна група, която човек по човек лично съм одобрил, лично съм предложил и гласува тези закони, може да го направи без мен или през мен или въпреки мен. „Как си мислите, че става това?“, попита той.

И продължи: „Или Реформаторите да могат да направят реформа в здравеопазването, ако ние с Москов не работим заедно? Айде малко да си имаме уважението всички“, призова премиерът.

Борисов използва повода, за да се обясни публично и с Вучков, който малко по-рано обясни в прав текст от трибуната, че си е тръгнал заради противоречия с премиера за оставането на главния секретар Светлозар Лазаров на поста му.

"Ти предварително обяви, че ще предложиш нов главен секретар“, обърна се той към бившия МВР шеф. „Редно ли е да ми предложиш нов главен секретар, без да го съгласуваш с мене? Или това е феодално министерство - каквото си решиш, това ще правиш. При положение че тая партия, която аз съм я създал и съм я направил първа парламентарна сила, очакваш да ти гласува?“, попита лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че е казвал на Вучков, че има трима зам.-министри, които сам си е назначил. Под главния секретар пък имал свой главен секретар. Назначава и шефове на служби. "Какво ще направи главният секретар срещу реформите?“, попита Борисов.

Той разказа и че казал на Вучков, че 4 март е най-неподходящата дата за рокади в службите. „И затова ти изпратих административното решение, че не си подвластен на закона, утре няма да те упрекнат, че не си внесъл на първото заседание на Министерски съвет това решение“, допълни премиерът. След това припомни, че е бил на операция, имало е и почивни дни.

"Кога не съм ти вдигнал в друго време телефона?“, обърна се отново Борисов към Вучков. След това разказа, отново обръщайки се към бившия МВР шеф, че Писанчев е приел да се оттегли, но след като приключи проверката по скандала „Червеи“, защото в противен случай щяло да излезе, че е виновен.

В крайна сметка Борисов благодари на Вучков, че е останал до последно в кабинета си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
Когато Доган каза на електората си, че той им разпределя" порцийте",медиите и политическите партии ореваха орталъка.А сега един премиер заявява в НС, че единствено от него зависи абсолютно всичко в тази държава и.....тишина,снишаване,унижение,...а може би страх???
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз аз аз .да ти го.....
44
2
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram
43
2
 
5
 
! Отговори
художника преди 9 години
Нали искахте да се върне президентската република! Нали искахте Цар да ни управлява!Нали искахте ЕДИН да решава, а не 240 дупетати! Те ви сега Еднолично управление у парламентарна република. ЕДИН решава- другите зяпат!!!
42
2
 
2
 
! Отговори
shiri преди 9 години
che ima pak rezervna skameika.
41
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 9 години
Чудесно изказване - разбрахте ли кой ви назначава депутатите за които вие само гласувате но НЕ ИЗБИРАТЕ. Няма демокрация когато гласуваш но не избираш. Изборите които могат да променят статуквото се казват МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ и се провеждат в два тура. Такива избори за сега мили сънародници са ви забранени.
40
4
 
11
 
! Отговори
А така! преди 9 години
Тъкмо си помислих, че наистина може да се е излекувал от манията за величие Бочко, ама не, все си го тресе и ще си я носи до гроб. А и на робите по душа това им харесва.
39
11
 
3
 
! Отговори
П преди 9 години
Ето това наричам аз премиер! Най-добрия който сме имали след цар Симеон Велики и бай Тошо.
38
2
 
5
 
! Отговори
магив преди 9 години
Тази година полузавод за коли,нагодина за цели коли.Това ми звучи като бай Тошо завод за полупроводници нагодина за цели.Бащицата квото каже това ще е.Народа си го е избрал
37
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веселинчо постъпи като пет годишно момиченце, което се е обидило на приятелката си и изкреща: на ти си куклите, дай си ми парцалките. Не, не абсурдна постъпка, за МВР ръководител, където действа принципа на единоначалието.
36
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко,убиха Вероника заради твоя кабинет,не се прави на сляп и глух.Ченгелите от дс поръчаха и убиха това хубаво момиче за да ти подлеят вода,няма да търпим повече такива убийства във вашите мръсни игри
35
2
 
9
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
Колега високо звание дадохте на Боби. Професор е по тъпизъм.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***! Абсолютен негодник обгрижван от реформирани езици и всякакви други подлеци.
33
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не ,не ,не,нищо в галактиката не става без Тиквата.
32
3
 
24
 
! Отговори
Господ да пази преди 9 години
Господ да пази тази държава в която ментор е *** и мафиот ..........
31
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моето мнение е, че Вучков е деформиран даскал и постъпи като обиден даскал.
30
7
 
35
 
! Отговори
Ъъъ преди 9 години
А България да не ти е феодално имение, че нещо да може или да не може да стане без теб, бе тикво зелена?
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разиграват ви театро, а вие се джафкате. На някой не му ли минава през ум, че е абсурдно Вучков да прави нещо, без преди това да се допита до професор Борисов? Съвсем ви взеха за ***.
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тая кратуна думата СКРОМНОСТ дали е позната?
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето ви го КОЙ сам си призна