САЩ започнаха военни учения в България и Румъния

Те са в рамките на операция "Атлантическа решимост"
Обновена: 25 мар 2015 14:12 | 25 мар 2015 08:46, Елка Василева
201
САЩ започнаха военни учения в България и Румъния
Снимка: Reuters

САЩ започнаха вчера военни учения в България и Румъния в рамките на операция "Атлантическа решимост", съобщи официалният представител на Пентагона полковник Стивън Уорън, цитиран от ТАСС.

"Състав от 173-а въздушнодесантна бригада на армията на САЩ пристигна в град Галац, където започнаха съвместни военни учения с румънски военнослужещи. В същото време в България се състояха учебни маневри с участието на две подразделения на командването на сухопътните сили на САЩ в Европа", отбеляза Уорън.

ТАСС припомня, че миналата седмица въоръжените сили на САЩ и Полша проведоха съвместни военни учения с цел отработване на прехвърлянето на системи за противоракетна отбрана "Пейтриът".

Според полския министър на отбраната Томаш Шемоняк "в близките месеци двете страни възнамеряват да взаимодействат в сферата на отбраната не по-малко активно".

Военното командване на САЩ и НАТО провежда операция "Атлантическа решимост“ за укрепване на сигурността на страните членки на Алианса с оглед на положението около Украйна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
0
 
! Отговори
San Francisco преди 9 години
Against Russia ? NOT IN MY NAME !!!
114
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Под тази статия има мнооого коментари на троловете.Следващата статия е за започващите мащабни учение в Русия.Там коментарите са мнооого малко.
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почнаха да се нанасят.
112
3
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
Русия не трябва да разреши американо-саудитска военна интервенция в Йемен.
111
3
 
3
 
! Отговори
бг преди 9 години
Да стискаме палци на шеитите в Йемен.
110
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, България! Наистина ли мислите, че САЩ се толкова грижи за безопастността на бедните българи? За сигурността на Европа? За демокрацията по целия свят? Ако е така, тогава Обама е най-святото на всички времена и народи. .Браво, Обама, браво, САЩ! Обаче- стоп, защото това е голяма лъжа и измама! Събудете се, българи! Не виждате ли, че сте просто един евтин инструмент в ръцете на САЩ срещу Русия?
109
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами тук на снимката се виждат поне трима банано берачи. Ако това е и целата армия значи и те са като нас закъсали.
108
0
 
13
 
! Отговори
мен преди 9 години
Как се менят времената преди години никой не би си и помислил че САЩ ще правят такива учения в БЪЛГАРИЯ .Вярно тогава имаше армия държава икономика но демокрацията е сложен процес и изисква време да я разберем.
107
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само като прочета помпозните наименования на ученията и ме хваща стомашно разстройство.
106
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До маоракога депутатитеси върнат парите от комадировките в топлите страни не само
105
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
янки вън от българия
104
1
 
17
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
До маора Когато в България започнат да управляват Българи.
103
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука има един къде или двама са според тях ще има насилиe ,,ТОЛКО ЛИ ГО ЖЕЛАЕТЕ,,имаме мирни договори с всички страни и всяко насилие е грубо нарушение на закона.Хората го казаха ,,не насилваме по какъвто и да е начин нашите съюзници ,,от американска страна.Не плашете хората това е просто учение.
102
0
 
16
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Найк Аяксов продНа САЩ не им дреме за жертвите стига да не са Американски цивилни от ПР съображения - ние сме най-силните и не можем да си защитим хората. То в историята с Кулите Спец службите на САЩ убиха над 6000 американци но това активно се потулва дори сега след толкова години. Рашките като цяло не им дреме но понаха да се усещат че всеки убит войник след това 40 години няма да носи приходи на хазната. За това са и всичките програми за модернизация на армията. Ще имат тежки БМП/БТР
101
0
 
0
 
! Отговори
До onz преди 9 години
Колкото повече, толкова повече!
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако наблюдаваме развитието на политическите м/уособици в Украйна от миналата седмица е видно, че дете лобита са се хванали за гушата! Компроматната война която е пред своя апогей показва, че великите сили са взели решение за ДНР и ЛНР! Самият Коломойски със съжаление призна, че двете държави са факт и Киев няма практическа власт в тях!проблемът,който обаче е тревожен е наличието в ЕС на не стратегическо ядрено оръжие и мобилното му позициониране в свободни до сега от такова държави!учения е норм
99
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Найк Аяксов 145С-25 и системите Найк са първо поколение ЗРК - НЕПОДВИЖНИС-75, С-125 и Хоук са второ поколение - Подвижни СА-4 Круг, СА-6 Куб, Чапарел са мобилни с време за установяване и напускане на позиция 5мин.От там на сетне всички комплеси стават само по-комплексни и с по-добреи характеристики т.е. С-300 и Пейтриът получиха ограничени възможности за стрелба по балистични цели(1990 година)Сега С-400, С-500 и ТААД са първо ПРО комплекси и вторично ПВО комплекси
98
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Пейтри Ътов 140Всяка техника освен тази която е фортифицирана тоест неподвижна - тоест ДОТ, Форт(морски и сухоземни) и ЗРК система С-25 Беркут, ЗРК Найк Аякс - може да се ползва при нападение.
97
0
 
9
 
! Отговори
Говедо преди 9 години
Памперси ще има ли и за съюзниците тип "палаш" ??
96
0
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Ide voina....