САЩ започнаха военни учения в България и Румъния

Те са в рамките на операция "Атлантическа решимост"
Обновена: 25 мар 2015 14:12 | 25 мар 2015 08:46, Елка Василева
201
САЩ започнаха военни учения в България и Румъния
Снимка: Reuters

САЩ започнаха вчера военни учения в България и Румъния в рамките на операция "Атлантическа решимост", съобщи официалният представител на Пентагона полковник Стивън Уорън, цитиран от ТАСС.

"Състав от 173-а въздушнодесантна бригада на армията на САЩ пристигна в град Галац, където започнаха съвместни военни учения с румънски военнослужещи. В същото време в България се състояха учебни маневри с участието на две подразделения на командването на сухопътните сили на САЩ в Европа", отбеляза Уорън.

ТАСС припомня, че миналата седмица въоръжените сили на САЩ и Полша проведоха съвместни военни учения с цел отработване на прехвърлянето на системи за противоракетна отбрана "Пейтриът".

Според полския министър на отбраната Томаш Шемоняк "в близките месеци двете страни възнамеряват да взаимодействат в сферата на отбраната не по-малко активно".

Военното командване на САЩ и НАТО провежда операция "Атлантическа решимост“ за укрепване на сигурността на страните членки на Алианса с оглед на положението около Украйна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"как славяни ще копат славяни "...
34
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до Хю ДикКато дойде пияният руснак и ти изнасили семейството друга песен ще запееш
33
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мазухизмът на руснака е всеизвеснен, но историята на империята показва, че и той не безкраен. Дойде ли денят мужика да попита: Защо Русия, като е въоръжена до зъби народа тъне в мизерия, тогава КГБ на ченгетата ще видят "Майдан" по руски.
32
7
 
29
 
! Отговори
Хю ДИК преди 9 години
САЩ - ДГД тук не са добре дошли. Скоро ще разберат че армията ни сформирана от наемници е гола вода в сравнение със силата и волята на българският народ. Аз например за пари не се продавам и живота си не давам но за идеята БГ да е свободна от САЩ и вън от НАТО и ЕС ще се жертвам.
31
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България трябва да е инициатор да се засилят санкциите срещу ушанките. Цялата черноморска част трябва да е опасана с бази НАТО !Чугуна не е като останалите народи, той е коварен, за него човешкият живот е нищо и избива хиляди православни християни.Най големият бич за християнският свят е чугуна !
30
18
 
5
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Напълно те подкрепям за Ванга.Това беше една шарлатанка,която беше превърната в национална икона благодарение на десетина зомбирани интелектуалци
29
5
 
29
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
В неделя 12 на центъра на Пловдив ще се проведе протест под надлов "България зона на мира" и 'НАТО ВЪН".Аз ще бъда там призовавам всички мои съграждани също да присъстват,да спрем тиквената продажна хунта от превръщането на България във полигон на сащ!
28
2
 
12
 
! Отговори
до 49 преди 9 години
То ако наистина вярваш, че миньор ще спре редовна армия значи си невероятно наивен. А и като ги гледам тези "миньори" как държат и боравят с оръжие определено не са "миньори".-Явно те гони склерозата - всички руснаци и украинци минаваха военна служба по две и повече години и придобиваха всякакви военни специалнисти - разузнавачи, артилериски, танкисти, и т.н. Те не винаги са били миньори, на младини са били войници с добра военна подготовка.
27
5
 
3
 
! Отговори
LOL преди 9 години
До Анонимен да бе то на последък един бой падна в Югославия, Афганистан, Ирак, Либия... Милошевич, Саддам и Кадафи още празнуват.
26
6
 
25
 
! Отговори
**** преди 9 години
С тези учения от страна на сащ,се цели,всички да се настроят срещу Русия,тъй като сащ се страхуват от Русия да не стане супер сила, и да измести сащ,от политическата сцена,и ако случайно се стигне до война,войнато да се води далече от тяхната територия,но май не си дават сметка,че руските ракети стигад и до тях без проблем.
25
9
 
11
 
! Отговори
До 26 преди 9 години
Вън терористите окупатори на Нато от България. БЪЛГАРИЯ Е НЕЗАКОНЕН ЧЛЕН НА НАТО И ЕС,--------------------------------------------------Вън от всички твои имоти , нотариалните ти актове са незаконни ! Цялото ти имущество ще бъде отнето
24
6
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
Не го е казала Ванга, а беше преписано от един руски журналист. Както и още много простотии та чак до 4000 година... и като гледам списъка нищо не се получило.-Не бъркай руския списък с истинските предсказания на Ванга. Чети повечко, за да не пишеш фантасмагории.
23
10
 
19
 
! Отговори
заветите на Ванга преди 9 години
Всъщност избирането на африканец за президент на САЩ е нещо много добро - леля Ванга беше казала, че залезът на Америка ще започне, когато *** стане президент на САЩ! Силно вярваме, че ще се окаже права!
22
9
 
36
 
! Отговори
ново учение преди 9 години
Скоро чакаме руски и китайски военни учения близо до Вашингтон. Учението ще се нарича Смачкването на империята на злото.
21
0
 
11
 
! Отговори
марчо преди 9 години
Някой сме дали клетва да пазим родината! Ако аз влезна в комшията и почна да стрелям, дали ще ми се радва!
20
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече 100% България е мишена за ядрен удар, честито ***. Ще гледам с огромно удоволствое как се изпарявате във въздуха.
19
2
 
8
 
! Отговори
Vans преди 9 години
До Анонимен (9)Американски учения има още от преди една година, драги. Да ти припомням ли по управлението на кои влязохме в НАТО?!
18
2
 
13
 
! Отговори
марчо преди 9 години
Когато му заглушат джипиеса почва да се върти около оста си.
17
5
 
17
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До марчоИ на американеца като му заглушат GPS сигнала и не знае къде е, а точно това ще стане при един евентуален конфликт :)
16
2
 
14
 
! Отговори
марчо преди 9 години
Вчера гледах американски боец и наш такъв! Няма място за сравнение по отношение на екипировка! А уж в един блок!