Москов със санкции за болници, некоректни към пациенти

Те ще са за искане на пари за болести, включени в основния пакет
Обновена: 26 мар 2015 15:19 | 26 мар 2015 15:15, Красимир Ангелов
19
Москов със санкции за болници, некоректни към пациенти
Петър Москов. Снимка: БТА

Ще се налагат санкции на болници, които искат пациентите да заплащат дейности, включени в основния пакет, обяви министърът на здравеопазването Петър Москов, който коментира предстоящите промени в Закона за здравното осигуряване, приет в пленарна зала на първо четене.

В него се предвижда основен и допълнителен пакет, по които пациентите ще бъдат лекувани.

"Качествено лечение на инсулт е част от основния пакет, а това в момента не се случва", допълни Москов и добави, че за лечение на заболявания, които не влизат в основния пакет, "има два начина, като единият е влизане в листа на чакащи, а другият - доброволно здравно застраховане".

Още по темата

По думите му целта на основният пакет е да има апаратурно, финансово и кадрово обезпечаване на всички масови заболявания.

В системата на акредитациите, която отново ще стане задължителна за болниците, са описани ясни критерии, по които болниците ще формират листи на чакащи, каза още министър Москов.

Той посочи, че в момента слуша "идиотизми", че болни с онкологични заболявания или с инфаркти ще трябва да бъдат в листи на чакащите. "Напротив - те в момента са в листи на чакащите", заяви министърът.

Той посочи, че с новите промени, при излизане от здравно заведение, освен епикризата, която пациентът получава, ще получава и финансов документ, в който пише какви разходи са били извършени за неговото лечение.

Москов участва в първото заседание на "Партньорство за здраве" - консултативен орган към Министерския съвет, в чието откриване присъства и премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименKogato plashtash za izsledvanija bez da imash napravlenie mozje i da razchitash na shto-gode dobrosuvestno provezjdane. No, kogato si s napravlenie i v djoba na lekarite ne vliza nishto - izsledvaneto e poveche ot nebrezjno, granitchi s prestupno, zashtoto rezultatite njamat pochti nikakva vruzka s realnostta, nai-chesto "nishto ti njama" - kakto lafa pri sotsa ''BULGARSKITE BOLNI - NAJ-ZDRAVITE BOLNI V SVETA". No pone ne plashtahme hiljadi za luzji. I chesto lekuvaha i izlekuvaha.
16
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ГОСПОДИН МОСКОВ, А ЗА"ДАРЕНИЯ" ЩЕ САНКЦИОНИРАТЕ ЛИ ЧАСТНИТЕ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ?!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МавродиевСъгласен съм с Мавродиев до толкова, че наистина като ми дадат направление, после с него отивам в някви кабинети, в някви болници... там ми взимат направлението и казват... "ами благодаря, че дойдохте, прегледахме ви, но тук не лекуваме точно такова нещо, трябва да си заплатите допълнително".Ако си поискаш направлението, като кажеш, че искаш по-скоро да си заплатиш 20 лева за двуминутния преглед, но да отидеш при друг специалист с това направление, ти отказват с крясъци!!!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БасиНе е задължително министъра на здравеопазването да е лекар. Достатъчно е да има представа какво всъщност върши. Мястото на един истински добър лекар е в болницата, а не в разни министерства. Така че въобще не ме трогват празни приказки за какво ставал и за какво не ставал. Важното е да виждам, че си върпи работата и да виждам резултати.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да помисли и в посока зъболекари и там е пълен хаос и съдиране на кожата на пациента.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пропускате Университетската болница "София мед", и тя е негова. И още няколко в южна България....
11
5
 
6
 
! Отговори
Баси преди 9 години
Тоя шут има реитинг за празни приказки нестава тоя за ветеринар дори
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бл.Благовнастоящия здравен министър е КРЪГЛА НУЛА ! ..и вие всички много добре знаете това
9
9
 
14
 
! Отговори
Бл.Благов преди 9 години
За първи път имаме що годе свестен здравен министър ,колко и да не им се ще на крадливите лекари!Той затяга болниците да НЕ крадат ,изменя режима на инвалидните пенсии ,даде подкрепа на лекарите на Бърза помощ . Според мен БРАВО!
8
4
 
9
 
! Отговори
Мавродиев преди 9 години
Москов да каже за какво плащаме осигуровки като бесни? При нужда личния лекар ни дава едно направление, срещу което получаваш безплатното "Добър ден". След това започва якото плащане. Където и да ида с направление ми казват "добър ден" имате нужда от следните изследвания, всичките са платени. Лек ден!
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не направят проверка за да видят, че повече от лекарите, които работят в държавните болници работят и в частните и пренасочват пациентите към частните.
6
3
 
7
 
! Отговори
Бай ти Асан преди 9 години
Я да се напънят тия момумяли да спрят източването на пари от болници и здравната каса!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zapochtete s bolnicite na Mihail Tikov t.e Ydrave v Payardjik i Palmed v Plovdiv
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много говори-нищо не казва...Класически въздух под налягане...
3
5
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
lICEMER nqma da ima nikakvi sankcii siguren sam,onq den 6to skrihte statiqta za iznudvaneto na 4oveka v onkoto 4oveka ima rak te go tormozqt za pari i prez 4as vlizali da go iznudvat,6to nqe gi nakajat xaide de daje i imanata im ne napisaxa
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
izvergat moskovski iska da namali broia na naselenieto v balgaria.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ооо, Ксенофоба, отдавна не се беше появявал!