Всяко ромче в забавачка, иначе – агресия, прозря Местан

Лидерът на ДПС не се бил озовавал и случайно до Цветан Василев
Обновена: 31 мар 2015 17:08 | 31 мар 2015 17:00, Веселина Йорданова
128
Всяко ромче в забавачка, иначе – агресия, прозря Местан
Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

Лидерът на ДПС Лютви Местан поиска консенсус за политика за ромска интеграция чрез ресурсите на образованието и настоя тя да започва от детската градина.

Още по темата

Местан даде за пример Сливен, където непълнолетни крещяха: "Българите на кайма" и "Българите на сапун".

"От 2 квартала с близо 20 000 души население няма нито една детска градина. Стигаме до маргинализиране, до затворените общности. Интегриране чрез образование, това започва под наслов: "Всяко дете в детска градина", заяви лидерът на ДПС, цитиран от "Фокус".

Местан подчерта, че езикът на омразата е осъдим, независимо от коя етническа общност се продуцира.

„Еднакво остро осъждаме изказвания като „Циганите на сапун”, „Турците под ножа”, „Българите на кайма”. Призоваваме към еднаква чувствителност, цялото общество да има цялата остра реакция на казуса в Сливен”, заяви той.

По думите му причините, които пораждат подобен език на омраза от страна на непълнолетни деца, са много сериозни.

"За да няма подобни проява на език на омразата, компетентните власти трябва да се активизират и да направят необходимото срещу агресията чрез слово, което е престъпление от общ характер", добави Местан.

Той призова властите да проверят кой е провокирал децата от Сливен и "ги използва като оръжие" и коментира, че езикът на омразата трябва да се преследва абсолютно непримиримо.

"Нямаме никакъв частнопартиен интерес. Културата на толерантност предполага да не отговаряме на езика на омразата с омраза. В определени ситуации отделни елементи си позволяват да отговарят симетрично", заключи Местан.

Лидерът на ДПС отново заяви, че партията му иска "пълната нередактирана до последния детайл истина" по казуса КТБ.

"Ще разкрием цялата истина и призоваваме в аванс въпросното лице – Цветан Василев, да не държи тайните в сейфовете, а да ги предостави на главния прокурор. Искам всички лидери на големи и малки партии да се присъединят към моя призив. Той признава, че прикрива неща, свързани с КТБ", настоя Местан.

Същевременно той заяви, че никога и при никакви обстоятелства не се е срещал с банкера Цветан Василев.

"Не само преди рухването на КТБ, никога през живота си не съм имал нито една среща, дори телефонен разговор с това лице", каза той в отговор на въпрос за интервюто на Василев, в което той обявява, че се е срещал с лидерите на три политически сили преди рухването на КТБ.

"Не съм имал дори случаен визуален контакт с това лице – да се озовем на едно и също място, по едно и също време на коктейл или на друго мероприятие", отсече Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
3
 
! Отговори
ха преди 9 години
Детските градини ,построени в гета струват адски скъпо на общините и на всички нас.Постоянно се разбиват прозорците с камъни,стените се драскат с обидни картинки и надписи,двора е пълен с *** и акита,независимо,че се охранява с охрана и камери.Персонала работещ там е краден,псуван,обиждан ,дори бит.Няма как да се случи интеграцията!Те не желаят да живеят като човеци,влече ги животинското и това е.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати и интриганта.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tozi da se maha samo razdori se opitva da see s edna idea....da e vav vlastta...ne se naade
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе след ,,българите ***,, Движението За Права и Свободи не трябва ли да се самосезира и да защити репрессираните българи ?
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DPS VAN OT BALGARIA
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
RADOSTTA NASTAPI V BALGARIA-DPSE ZASHTITNIK NA KRADZITE.
32
3
 
1
 
! Отговори
! преди 9 години
на поведението и нормите на един човек. В развита държава бяха превърнали дадени общи площи в грозно гето и се оказа, че до вчера цивилизованите и културни хора си промениха поведението за дни. Идеята е, че грозната околна среда е инкубатор за престъпления и ниска култура. От тази гледна точка е абсолютно наложително т.нар гета да спрат да бъдат такива. Полицейски участъци, поликлиники, учебни заведения....трябва отнякъде да се почне. Повече така не може да продължава.
31
8
 
3
 
! Отговори
aбсолютен мишмаш преди 9 години
голяма вина за това сегашно положение главна роля изигра също и Възродителен Процес с Смяната на Имената 1984 година сега не е ясно кой какъв е по националност , религия и.т.н става въпрос за Роми с едно българско и едно турско име , абсолютен мишмаш и то само заради Възродителен Процес
30
6
 
12
 
! Отговори
! преди 9 години
В момента се сещам минимум за десет българи от ромски произход, които по-нищо не се различават от нас....Казваха благодаря, моля, усмихваха се....В пъти по-качествени от някои неандерталци от нашия етнос. И причината беше, че не живеха в гетото, живееха в друго общество. Самият аз като дете съм бил съученик с 2-3 ромчета, но не ги деляхме, бяхме си клас. Причината - ами те живееха и играеха сред нас, бяха ни съседи. Има един ексеримент, който показва, че средата играе водеща роля в изграждането
29
12
 
3
 
! Отговори
Пионерчета - 84 преди 9 години
всичко това днес е дело на мръсните Чавдарчета и Пионерчета от преди 1989 година
28
2
 
24
 
! Отговори
Сред тези 20 000души преди 9 години
колко са жени с малки деца?Колко от тези жени работят?Държавата и общините са длъжни да осигурят забавачки най-напред за децата на учещите и работещите жени. От залъка на тези работещи жени се къса, за да има всевъзможни надбавки и социални помощи за онези пубертетки и жени, които нагло питат пред камерите: "Раждаме, какво друго да правим? На училище ли да ходим?" Работа пък изобщо не търсят - ще ражда, докато може, а после, като многодетна майка, ще получи социална пенсия. Пак от нашите пари!
27
2
 
11
 
! Отговори
! преди 9 години
Колегата е прав, ако се чувстваш безнаказан се чувстваш всемогъщ....и най-често става така, че някой много лошо те сваля на земята. Случвало се е на много народи, исторически личности. Ние като народ трябва да натискаме за зверски наказания във всяка една алинея на закона. И ние не сме цвете, дайте да не се правим на много благи. Но *** прекаляват и то не от вчера. Чуха се правилни идеи, да видим дали ще последват действия. Много е просто - пари за бездействие не се дават.
26
2
 
10
 
! Отговори
7 преди 9 години
Това е най-добрия вариант, но само ако съчетано със спирането на всички майчински и детски
25
6
 
4
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Всичко стига до Тодор Живков той създаде тези Гета с неговия си Комунизъм , това което е създадено сега не може да се разруши за 1 ден
24
4
 
13
 
! Отговори
разочарован преди 9 години
Този Местан защо чрез своите изказвания именно той сее омраза те ДПС 0т 25 години са неотлъчно във власта какво са направили за *** да ходят в деска градина и на училише.С Ц ветан Василев не се е срещал а каъв отговор и обяснение ще даде за Бисеров.
23
4
 
24
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Местан, вече само като му видя мазната мутра и ми се повръща...Толкова години, все едни и същи наизустени лафове....
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от неграмотници.Секимо-всекидецка-детска
21
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навремето в Австралия са иззели децата на аборигените и са ги прибрали в интернати и там учение, труд и религиозно образование всеки ден. Аборигенка запали олимпийския огън на игрите в Сидни през 2000 г.
20
14
 
11
 
! Отговори
Дуло преди 9 години
Комунистите винаги са играли комбина срещу българите... А тези са турци колкото и македонците са македонци - всички са си чисти българи проект на "братушките" от Рассия... дори не може да се брои за национално предателство, защото преките извършители не са били българи...
19
2
 
11
 
! Отговори
Тракиец-майна преди 9 години
Ами няма проблем - има класации - да се пробват, ако изпаднат на частно като всички нас... Шегувам се бе ще им построим нови за без пари... Златни тоалетни ще ги устройва ли ?