Обрат! Горанов, а не Цацаров ще спира сделки!

Така ще успокоим обществото, смята Цветан Цветанов
Обновена: 8 апр 2015 13:29 | 8 апр 2015 13:00, Камелия Цветанова
23
Обрат! Горанов, а не Цацаров ще спира сделки!
Владислав Горанов. Снимка: Булфото

ГЕРБ промени мнението си и вече смята, че не главният прокурор, а финансовият министър трябва да може да спира бизнес сделки. Това обяви председателят на парламентарната група Цветан Цветанов.

Първоначалното предложение беше това право да се даде на главния прокурор, но Сотир Цацаров реагира остро и обяви, че това е популизъм.

Още по темата
Идеята за даване на такова правомощие се роди, след като банкерът Цветан Василев продаде шест дружества на консорциума LIC33 за 1 евро.

Изменението в НПК за разширяване на действията на прокуратурата трябваше да бъде гласувано в петък, но изненадващо беше оттеглено за прецизиране.

"Ние вече заявихме, че разглеждаме възможността финансовият министър да е този, които да може да предприема такива действия, за да можем да успокоим обществото и тези, които имат притеснения, че се дават много правомощия на главния прокурор“, коментира пък днес Цветанов.

Той добави, че финансовият министър подлежи на парламентарен контрол и това е допълнителна гаранция за стриктното спазване на правомощието.

"Искаме да защитим обществения и финансов интерес", обобщи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕ го успокоите обществото само като вземете да се гръмнете - час по-скоро ! Ще спират частни сделки, и после ще ми говорят за пазарна икономика и демокрация и свобода ?!
16
2
 
2
 
! Отговори
идеалист преди 9 години
Червен *** , а пък вашия *** Станишев е много велик юрист с образование по копчетата на червената армия . Ако знаете какви сте смешници няма да посмеете да се обадите .
15
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Я някой да ми покаже в коя страна в света престъпник осъден на втора инстанция прави законодателни промени и е депутат а и шеф на парламентарна група. Няма такава мога да се хвана на бас. И сега за какво изобщо говорим след като мафия ГЕРБ даже не и е неудобно да държи доказан престъпник в парламента. Имаше и други депутати които само им повдигнаха обвинения и те напуснаха НС обаче за мафия ГЕРБ това изобщо е без значение защото ЦРУ им разрешава нали са техни агенти.
14
1
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Цецо Шлифера е велик демократ, много начетен юрист. Велик си Цецо! Бог да пази България!
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Влади Горанов ще може да спира сделки? Това смешно счетоводителче от свищовското училище ще може да спира сделки за милиарди?Не , това може да се случи само в държавата на тиквите-милиционери , станали доценти...
12
3
 
4
 
! Отговори
Монката преди 9 години
Боже, на Симеон Дянков 2 ли дадоха такава власт?
11
0
 
5
 
! Отговори
ЕС преди 9 години
Що некажете че в Румъния цената на ДДС стоки за храни пада от 24 на 9%.....Мисълта ми е как така на тях неим пречи нито САЩ,ЕС,НАТО и Еврейте?
10
2
 
3
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Утре могат да решат някой друг да ги спира сделките!Няма да се учудя изобщо!
9
1
 
3
 
! Отговори
Дани преди 9 години
А Горанов ще спира сделките също така избирателно, както НАП налага запори за предполагаеми вземания.
8
3
 
8
 
! Отговори
Калин преди 9 години
Последно: КОЙ ще спира сделките? Щото май и на децата е ясно, че Горанов е човек на Пеевски.
7
0
 
3
 
! Отговори
DYANKOV преди 9 години
На тая снимка са пушили нещо весело :D
6
2
 
6
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Господа, дайте да спрем да се заблуждаваме, че живеем в условията на демокрация.Живеем в един Нов световен ред, в който умишлено се поддържа контролиран хаос. Целта е да се заблуди народа, че живее в демокрация.Всъщност животът ни е силно контролиран и ще става все по-контролиран, защото такава е крайната цел на световния елит.Държавата да спира сделки между частни лица ? Това и при комунизма не можеше да се случи !
5
5
 
8
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Във всяка страна ,дори африканска , този престъпник щеше да търка наровете , но..... У нас същия тип внася законодателни промени за ?? "Реформи в съдебната система!"!!! Няма такава държава , просто няма такава държава.Между другото , този нагъл тип днес има рожден ден.Честито на всички гербави , честито и на физкултурника-милиционер-доцент-бивш министър -син на служител на ДС-настоящ член на БКП-Честито на ЦЦ, същия ЦЦ , който три пъти по телевизията каза че не е ЦЦ!Вервайте му!
4
5
 
19
 
! Отговори
Весо преди 9 години
Горанов, човекът на Пеевски? Ще успокоят обществото, няма що.
3
2
 
9
 
! Отговори
Т преди 9 години
Ами, щом Че се успокои обществото... Ало, журналята от софийското равно поле, я малко по-сериозно.
2
4
 
11
 
! Отговори
Tan преди 9 години
В затвора! В затвора, там ще го оправят!
1
4
 
13
 
! Отговори
кк преди 9 години
На този, за рождения му ден, няма ли да му подарат белезници, най после????