ГЕРБ отвя БСП, Патриотите изравниха на РБ

Доверието в кабинета, президента и парламента пада
20 апр 2015 17:04,
107
ГЕРБ отвя БСП, Патриотите изравниха на РБ
Снимка: архив Булфото

Половин година преди местните избори ГЕРБ има двойно повече подкрепа от БСП. Патриотичният фронт пък вече изравни по рейтинг Реформаторския блок, показват последните резултати на "Алфа Рисърч" от изследване, проведено от 7 до 15 април 2015 година.

Според данните ако изборите са следващата неделя за ГЕРБ биха гласували 22,4% от избирателите, а за БСП – 10,2%. И двете партии бележат спад, но при социалистите той е по-голям.

Още по темата

ДПС остават трети, а в доверието към тях няма промяна. То е традиционно 7 на сто. Реформаторите и Патриотите вече са с почти изравнени позиции. РБ бележат спад с 0,7 на сто и разчитат на 5,8%, а ПФ вдигат проценти с 0,6 на сто и вече имат 5,7%, сочат данните на "Алфа Рисърч".

"Атака" също качват малко доверие и имат 3.1% . За АБВ пък биха гласували 2,2 на сто. С 1% подкрепа партията на Бареков на практика изчезва, обявиха още социолозите.

Проучването показва спад в доверието към основните институции.

Хората, които харесват работата на Росен Плевнелиев намаляват от 29% до 26% за последните три месеца. Неодобрението към работата му пък е 37%. Парламентът запазва одобрение от 11%, но хората, които не харесват работата му рязко са се увеличи – от 46% до 53% за три месеца.

Расте и недоверието в кабинета, сочи проучването. Въпреки че доверието остава в рамките на около 23%, тези, които не харесват правителството се качват от 36% на 40%. Сред най-големите поддръжници на кабинета са гербаджиите. 52% от тях застават твърдо зад правителството. Подкрепа дават и около 25 на сто от привържениците на РБ и на АБВ. Сред симпатизантите на Патриотите пък 43 на сто са неудовлетворени от работата на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: БСПГЕРБПФРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
13
 
8
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП преди 9 години
Пикайте газ, ***!
22
1
 
8
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Поредното удобно проучване от наведени агенции в услуга естествено на управляващите.Най-вероятно хората още си спомнят процента на участвалите в изборите и с колко от имащите право на глас управляващите спечелиха останалите бяха за гъби.Задават се поредните избори и промиването на мозъци започва,но както върви"благоденствието" на хората те пак ще изберат разходка сред природата разбира се,ако не ни ощастливят със задължително гласуване което пак трудно ще принуди людете да се затичат към урните.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лелееееееее, гербопе..стите полудяха. Що бе милички? Кво не е верно? Простотията на вожда, лакомията, купуването на изборни комисии, подмяна на вота, фалшиви бюлетини, купени *** и телевизии, крадене от еврофондонете поради които ги спряха, бандитското и агенгурно минало, продажната външна политика, сметките в офшорни фирми, кражбитехжт магистралите при строежа и ремонтите, продаването на последните 33% от ЕРПтата, то край няма. А народа го "обича" то се вижда
20
7
 
13
 
! Отговори
:) преди 9 години
След 1 месец "агенциите" ще съобщят за 30% за ГЕРБ, после 50% и малко преди изборите процентите ще са 99... Цецо, печатницата и бусовете с бюлетините ще свършат останалото. Може и да не ходите да гласувате, от сега е ясно, че Вожда и Учителя ще победи.
19
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гроздето е кисело, а червени кратуни?
18
8
 
17
 
! Отговори
32 преди 9 години
Споделям мнението ти. ГЕРБ е модерното БКП.
17
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ спаси България от фалита на Орешарски и предотврати втората хиперинфлация след 1997 г.Затова хората ги одобряват.
16
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бах ***'*** му, чета и се щипа по бузите, БКП ли се върна на власт, Бай Тошо и Милко Балев ли възкръснаха, все едно сме 1970. Отваряш хладилника, празен но се сещаш и го включваш в радиоточката на ГЕРБ и потичат реки от мед и масло. Поради страха и беднотията, с откраднатите милиарди Рапона е купил и продължава да купува администрацията, журналисти, телевизии и преса. Всичко слави умника. Очаква създавяне на Чавдарска и Пионерска организации и герберска ДС да се следи и наказва кой не го харесва
15
4
 
13
 
! Отговори
Данните не лъжат!!! преди 9 години
Ако България беше добре ~118 435 души нямаше да починат за 1 година това е ЧУДОВИЩНО!!! Украйна 1 година война Население ~ 45 мил. Души Жертви ~ 6000 души починали!!! Война се води!!!Сирия 4 години война Население ~ 30-35 мил. Души Жертви ~280 456 души Война Гражданска се води!!!България ~ 7 243 567 души население БЕЗ ВОЙНА Жертви ~118 543 души... за 1Година.... Хора??? 118 543/365= ~324/ души на ден са умирали Груби сметки +/- 100 човека грешка... ВИЖТЕ С ОЧИ!!!
14
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Реалността е, че всичките проценти по партии са завишени, като изключение е само ДПС, където процентите са занижени. Това се получава заради нереално високия процент, които уж щели да гласуват, а за ДПС, заради гласовете от чужбина, както и заради начина, по който се провежда изследването и страха в хората да кажат какво мислят.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яааа, те изборните кампании започнали, кога ще се раздават кебапчетата и кИфтетата?
12
4
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Коментирате АТАКА, но на изборите преди половин година, АТАКА имаха 2,16% и при малкия брой гласували тогава, прескочиха баруерата от 4%. Сега алфаджиите им дават доста повече - 3,1%, което означава най-малко с 50% повече депутати за АТАКА, а може и повече.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямаше ли кой да ги снима с една картечница ?!
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гошу, уверявам те дълбоко си заблуден. И да запомниш от меен, и Боко в дъното на душата си е русофил, но ЕГОфилията му по-силна от всичко.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Измяната на едно убеждение винаги се представя като развитие на убежденията. Така всички псевдокомунисти се превърнаха в гербаджии и седесари, дсбари и пр. Удобна теза, която осигурява на кариериста сребролюбец илюзията, че не е изменил, а е поумнял ?!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей така както сте се наредили всичките...... гадни продажници.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Koi im se doverqva na tiq *** Atakisti kradlivi mirizli...?
6
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОМИВАНЕТО НА КРАТУНИ ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНА СИЛА. ГЕРБЕРАСТИТЕ АКО НЕ ПРАВЕХА ШАШМИ С БЮЛЕТИНИТЕ НИКОГА НЯМАШЕ ДА ВЛЕЗНАТ В ПАРЛАМАТА. НО В ТИКВОЛАНДИЯ Е ТАКА В КОЙТО СА ПАРИТЕ ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА. ОТ ВАШИТЕ ДАНЪЦИ СИ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТКИ КУПУВАТ СИ МЕРЦЕДЕСИ АУДИТА БМВ-та А ВИЕ ГЛЕДАЙТЕ И СЕ РАДВАЙТЕ. ОТ ВАШИТЕ ГЛАСОВЕ ОТ КОИТО ВЗИМАТ ПАРТИИНИТЕ СУБСИДИИКИ ГИ НАПРАВИХТЕ МИЛИОНЕРЧЕТА. А ВИЕ БАЧКАЙТЕ ЗА 200 ЕВРО ЗАПЛАТКА. ЧЕСТИТА ВИ ДЕМАДЕКРАЦИЯ!!
5
1
 
17
 
! Отговори
Бешир ага преди 9 години
доверието в парламента,в президента ,в кабинета. пада, но пък доверието в герб било добро ха ха ха как да се разбере тованедоразумение алфа рисърч да намали лъжите .!!
4
4
 
9
 
! Отговори
Измамата преди 9 години
Всички тия хрантутници са рожби на РОЯЩАТА се БКП.Как може: ВЧЕРА-комунист, днес АНТИ-комунист?Ще кажете амаааа......Пример:Висшите слоеве в БКП, БЯХА ли правоимащи?ДАААААААААААА!!!!!Тези...тези....тези... ДУПЕтати, пак ли са ПРАВО имащи?ДААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!Е, и ??????????????