ГЕРБ отвя БСП, Патриотите изравниха на РБ

Доверието в кабинета, президента и парламента пада
20 апр 2015 17:04,
107
ГЕРБ отвя БСП, Патриотите изравниха на РБ
Снимка: архив Булфото

Половин година преди местните избори ГЕРБ има двойно повече подкрепа от БСП. Патриотичният фронт пък вече изравни по рейтинг Реформаторския блок, показват последните резултати на "Алфа Рисърч" от изследване, проведено от 7 до 15 април 2015 година.

Според данните ако изборите са следващата неделя за ГЕРБ биха гласували 22,4% от избирателите, а за БСП – 10,2%. И двете партии бележат спад, но при социалистите той е по-голям.

Още по темата

ДПС остават трети, а в доверието към тях няма промяна. То е традиционно 7 на сто. Реформаторите и Патриотите вече са с почти изравнени позиции. РБ бележат спад с 0,7 на сто и разчитат на 5,8%, а ПФ вдигат проценти с 0,6 на сто и вече имат 5,7%, сочат данните на "Алфа Рисърч".

"Атака" също качват малко доверие и имат 3.1% . За АБВ пък биха гласували 2,2 на сто. С 1% подкрепа партията на Бареков на практика изчезва, обявиха още социолозите.

Проучването показва спад в доверието към основните институции.

Хората, които харесват работата на Росен Плевнелиев намаляват от 29% до 26% за последните три месеца. Неодобрението към работата му пък е 37%. Парламентът запазва одобрение от 11%, но хората, които не харесват работата му рязко са се увеличи – от 46% до 53% за три месеца.

Расте и недоверието в кабинета, сочи проучването. Въпреки че доверието остава в рамките на около 23%, тези, които не харесват правителството се качват от 36% на 40%. Сред най-големите поддръжници на кабинета са гербаджиите. 52% от тях застават твърдо зад правителството. Подкрепа дават и около 25 на сто от привържениците на РБ и на АБВ. Сред симпатизантите на Патриотите пък 43 на сто са неудовлетворени от работата на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: БСПГЕРБПФРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
30
 
! Отговори
5 години гроб преди 9 години
Остaвете aнцунгa с мaгнолиитеОстaвете и предвиденитд 0,8% икономически ръсетОстaвете 21те милиярдя зaемОстaвaте дaже че държaвaтa откaзвa дa покaже концесионните договориОстaвете ,че имa диспaнсери и цели отделения с по един сaнитaр, a среднaтa зaплaтa нa бългaрския лекaр 800 левaЗaщо трябвa дa чaкaме още едно поколение комунисти глaсувaщи зa Герб дa измре зa дa имa нaдеждa?
42
13
 
43
 
! Отговори
покажи, че си мъж преди 9 години
Пожарникарю, покажи, поне един път в живота си, че си мъж! Че имаш яйца! Подай си оставката!
41
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласа си за ДПС със сигурност бих дал, но за псевдопатриотчетата-никога.
40
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите от Герб така и не проумяха, че колкото и да печелят, никога няма да управляват. Каквото е казал и каже Местан-това е било и ще бъде, елементарна аритметика е. А с времето цифрите все повече ще нарастват, колкото и да не им се иска и стиска. А измислените патриотчета, патериците им едва ли имат някакъв шанс.
39
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то тия ни докараха до последната дупка на кавала и в клоаката не само на европейския, но и на африканския свят. Ако това са резултатите, това си е чист мазохизъм.
38
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо май като че Бай Тошо е възкръснал. Колко се радвахме, че Тошара няма да го гледаме вече, 35 години му гледахме мутрата и кво, цъфна ученика-двойник, по-алчен, по-*** и по-страхлив. И за какво беше всичко, една партия - един народ?!? Партията е ГЕРБ а народа ограбен и отчаян. Ега ти прехода, 25 години и пак същото. Ужас!!!
37
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атака със сигурност ще отнесе гербавите ченгета и ***.
36
15
 
12
 
! Отговори
ист преди 9 години
За Атака биха гласували не 3.1 " а 1.3%. Написаните проценти в статията или са манипулирани, защото автора не може да се раздели в Атака, или иска да изкара 3.1% БЪЛГАРИ ***. Сидеров е подсъдим, знае се че е руска ***, и автора му пише оценка 3.1. Нещо като учител с делигирана заплата- отпада ученик, намалят му заплатата.
35
2
 
27
 
! Отговори
Соца преди 9 години
Доверието в кабинета намалява, а герб е устойчиво на първо място????? Как стават тези неща господа и дами изследователи????
34
2
 
22
 
! Отговори
ДРИС БГ преди 9 години
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АДОЛФ ХИТЛЕРзащо няма статия за това?
33
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вече всеки разбра, че Патриотичният фронт са лъжци, доносници и национални предателиПФ <1%
32
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е в критично положение и има випиюща нужда от умни, образовани и некорумпирани управляващи. С тези сега имаме само един път и той е надолу. Както се вижда Тикваров е подготвил новото си избиране което ще е пагубно за страната. Спасението е всички партии доасе закрият и от завършилите в чужбина да се създаде Експертно правителство. Всички управлявали до сега в затвора, конфискация на имущество и сметки. Ще се върнат милиарди и ще има пари за всичко!!
31
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецо пак ще ви натрие червените носове ;)
30
2
 
12
 
! Отговори
ДЕСИ ЧУКУЛОВА преди 9 години
ПАРИЧНИ ФОНД НА ЧЕРРЗА БАЛЕВСКИ. ЗАМИНАВА В ПОМИЙНИЯ КАНАЛ ЗА ВИНАГИ..НИКАКВА ПРОМЯНА..АБЕ ИСКАМЕ НОВА КОНСТУЦИЯ, С НОВИ ПАРАМЕТРИ ВЪТРЕ.И БЕЗ ПАРИ И БЛАГА ЗА ДЕПУТАТИТЕ.ИСКАМЕ ДА ЗИМАТЕ ПО ТРИ МИНИЛНИ ЗАПЛАТКИ=ЕДНА ВАША..ИСКАМЕ ДА НАМАЛИТЕ БРОЯ СИ ДО 100 !!!АХХХХХ АХ ИЗРОООДИИИ
29
4
 
14
 
! Отговори
BG преди 9 години
Седя и се чудя аз, млад българин в чужбина, как може 26 години след "падането на комунизма", хората все още да глауват за и да имат доверие на комунистически партии. Тези същите партии са се доказали неведнъж, че не мислят за благото на народа, а само как да си напълнят джобовете с пари. Вън от парламента БСП, ДПС и всякакви други подигравки с България! Заради вас, *** такива сме навън!
28
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велизар Енчев е поредния доносник и предател.Нищо няма да постигне, руски червей.
27
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добрият комунист е мъртвия комунист.Същото важи за Атака и ДПС.
26
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе как ги изчислявате тия проценти за Паричния фонд бе?Аз от всичките ми познати които гласуваха за тях, днес до един ги псуват, повече отколкото псуват ГЕРБ дори!А избирателите им отдавна се ориентираха или към АТАКА или към новата партия на Велизар Енчев, при избори днес Паричния фонд няма да вземе и 2% и това много добре го знаят и Винкели и Касабовци, само не знам колко плащат на социолозите за да дават такива проценти
25
20
 
8
 
! Отговори
Ivo преди 9 години
Ще дойдат избори и ще видим.ГЕРБ пак ще бие наред,Защото останалите са доказани крадци.
24
2
 
6
 
! Отговори
Кой какъв бил? преди 9 години
Я да вържем бат прочелия Винету за таш--ите и да видите как бързо ще си признае, че играе за БКП. *** мноооого крадливи са ейййй.