Меглена Кунева очаква искрено извинение от Вежди Рашидов

Очаква необратимост на съдебната реформа с промените в Конституцията
Обновена: 25 апр 2015 12:20 | 25 апр 2015 12:11, Елка Василева
63
 Меглена Кунева очаква искрено извинение от Вежди Рашидов
Меглена Кунева. Снимка: архив, Булфото

Вицепремиерът Меглена Кунева заяви, че очаква искрено извинение от страна на министър Вежди Рашидов. Кунева каза това по повод разразилия се в последните дни спор между министъра на културата Вежди Рашидов и хористите от "Йоан Кукузел". Това е моят начин да кажа, че не съм съгласна, коментира Кунева.

С промените в Конституцията очаквам стабилност и необратимост на съдебната реформа, коментира още Кунева в ефира на Дарик радио. Тя посочи като добър знак факта, че зад промените застават все повече представители на съдебната власт.

Още по темата

Аз съм абсолютно за това службите като НСО да не се занимават с ненужни и несвойствени дейности, коментира Кунева. Тя посочи, че службата ще е много важна по време на председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 г., когато в страната ни ще има много европейски министерски срещи.

По отношение на Шенген Кунева каза, че страната работи тясно с Румъния. Тя съобщи, че тяхна делегация ще бъде в Берлин другата седмица, а самата тя заминава за Франция - и на двете места страните ще лобират една за друга. В началото на май председателят на НС Цецка Цачева ще бъде на посещение в Бундестага, посочи Кунева  и подчерта, че възлага много надежди за тази визита, тъй като най-голямата съпротива за българското членство в Шенген идва именно от националните парламенти на Германия, Холандия и Финландия. Кунева беше категорична, че България и Румъния изпълняват плътно ангажиментите си по сигурността като външни граници на ЕС.

По отношение на миграцията вицепремиерът посочи, че трябва да има повече регламентиране на миграцията в Европейския съюз през механизми като синята карта, както и по-сериозен ангажимент на съюза към конфликтните зони.

По повод отбелязването на 10 години от подписването на Договора за присъединяване на България към ЕС Кунева каза, че присъединяването към Европейския съюз нямаше да се случи, ако не беше трудът на много хора и поставянето на членството като обединяваща национална цел.

Кунева припомни, че през 2000 г., когато започват преговорите, страната ни нито е имало дата за членство, нито финансова рамка и определи като победа факта, че България и Румъния успяха да се влеят в голямата вълна на разширяването. Тя подчерта, че Хърватия, която се присъедини към ЕС миналата година, има по-малко добри условия от страната ни.

Кунева каза, че все още няма решение коя ще е кандидатурата на Реформаторския блок за кмет на София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Искам искрено извинение от жената,че я обичам!
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КУНЕВА ВЕЧЕ НЯМА МЯСТО В ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ,ЕЙ ДА СИ ХОДИ, ДА СИ ФИЛОСОФСТВА НА БАЛЪЦИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ,НА НАС ФИЛОСОФИ НЕ НИ ТРЯБВАТ
10
7
 
13
 
! Отговори
психолог преди 9 години
Интересно щом като Вежди Рашидов трябва да се извинява , а той оня ден го направи какво трябва да направи пишман певеца , който изпълняваше активно мероприятие на Позитано 20 . Не може да правиш скандал за пари в последния ден , още повече , че като не ти изнася няма да пееш . Никой никого не кара насила .
9
3
 
13
 
! Отговори
pornohub преди 9 години
ако Кунева му пусне един път може и да се извини Рашидов
8
8
 
21
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Веждито е виновен за просташкото си държане...почти колкото Боко Мутрата.
7
2
 
8
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Къде го чака?...
6
4
 
18
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Здравейте роби!Кунева е слуга на Новият Световен Ред, който се ръководи и направлява от извънземна цивилизация!На вас ще ви се даде толкова, колкото ние вашите господари решим, но трябва да видим как ставате примерни самоосъзнати роби!Агент Руди Уилкок!ЦРУ!!!
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая от как е в Политика абсолютно нищо не е дала на България , само заплатаджийка бате
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева почна да си вдига нослето нагоре , пак ше падне долу
3
2
 
20
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
туи гнусно същество хората не искат да го видят тоа да представлява държавата се присламчи
2
3
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До Анонимен НЕМА НУЖДА ДА ПОДОВА ОСТАВКА---ЕСЕНТА И ТЯ ЗАЕДНО С ОСТАНАЛИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ЩЕ СА ЗАД РЕШЕТКИТЕ
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А "хористът" Петров кога ще се извини на българите за скандала, който направи?