Недемократично управление не може да роди реформи

Дясното е близо до национал-популизма, упрекна Местан
3 май 2015 18:37,
109
Недемократично управление не може да роди реформи
Снимка: ДПС

Най-уродливата изява на тежката ерозия на демократичните ценности е предложението на ПФ използването на майчин език в предизборна кампания да се наказва със затвор от 3 до 6 години. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан в село Ябланово, където се проведе митинг под надслов "Заедно срещу омразата”.

Събитието беше организирано от ДПС като част от традиционните майски събития, свързани с отбелязването на съпротивата срещу "Възродителния процес”.

“За съжаление партньорите на ПФ в управляващата коалиция - ГЕРБ и Рефоматорски блок мълчат и така се превръщат в мълчаливи съучастници, а дясното все повече се приближава към национал-популизма и това е най-опасното явление в съвременната българска политика", заяви Местан.

По думите на Местан България има тежки проблеми, свързани със състоянието на икономиката, заетостта, социалния статус на гражданите на страната, както и с покриване ангажиментите към НАТО. "ДПС е готова с градивни позиции да участва в решаването на тези проблеми, но преди тях стои един най-важен проблем. Изживяваме тежка криза на толерантността”, подчерта Местан.

Лидерът на ДПС бе категоричен още, че има разколебаване на демократичния модел. Според него няма как недемократично управление да роди демократични реформи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
МЕСТАНЕ.... преди 8 години
ЗА РАЗЛИКА ОТ ДОГАН, МЕСТАН ГОВОРИ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО Е РЕДНО С ОГЛЕД ПОЗИЦИЯТА В КОЯТО Е. НО КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ГОВОРИ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ДЕМАСКИРА БЪЛГАРОФОБИЯТА И ЛИЦЕМЕРИЕТО МУ. КОГА КАЗВА ИСТИНАТА МЕСТАН - КОГАТО ПОДКРЕПЯ БЕЗАПЕЛАЦИОННО ***, КРАДЛИВО И ПРОДАЖНО УПРАВЛЕНИЕ "МУТРА-2"ИЛИ КОГАТО МУ ПРОСВЕТВА, ЧЕ ДЯСНОТО ВЪВ ВИДА МУ, ОЛИЦЕТВОРЯВАН ОТ КАБИНЕТА"МУТРА-2"Е НАЦИОНАЛПОПУЛИСКО,ИЛИ КОГАТО ТРЯБВА ДА ЛЪЖЕ В ОЧИТЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ,ЧЕ НЕ Е СОЛТ...К НА БОКО БАНКЯНСКИ
54
1
 
0
 
! Отговори
до 62 преди 8 години
Ясно е че е така ,въпроса е как?
53
1
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Тези за демократи ли се броят?
52
3
 
3
 
! Отговори
КАК преди 8 години
ТЕ НЕ ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ,НЕ МИЛЕЯТ ЗА НЕЯ,ТЕ ГЛЕДАТ КАК ДА Я УНИЩОЖАТ,КАКВО ДА ОТКРАДНАТ,КАК НИСКО ДА ПАДНЕМ НИЕ БЪЛГАРИТЕ,ТЕ СИ ОБИЧАТ ТУРЦИЯМАЙКА СИ,КАК ДА СТАНЕ ТАЙ РАБОТА,АКЪЛА ИМ Е ПОСТОЯННО ТАМ,ИЗПЪЛНЯВАТ ПОСТОЯННО ЗАДАЧИ ОТ ТУРЦИЯ,ИЗКУПИХА ЗЕМТА С ФИРМИ И НАКРАЯ ИСКАТ ДА ГИ ОБИЧАТ,ТИ ГО ПУСКАШ В ХОЛАТО ОТИВА В СПАЛНЯТА ДА СПИ С ЖЕНА ТИ.КАК ДА СТАНЕ,САМО СПОМАГАТ ЗА РУШЕНЕТО.СТАВА ВЪПРОС ЗА ГЛАВАТАРИТЕ,ИНАЧЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ СА ТРУДОЛЮБИВИ И ЧЕСТНИ.
51
3
 
4
 
! Отговори
ДО КОГА преди 8 години
ДПСАРИТЕ КРАДОХА И ГЛАСУВАХА ЗАКОНИ ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА ИКОНОМИКАТА НИ.НАЙ НАПРЕД С ЖЕЛЮ ЗЕМЯ В ,РЕАЛНИ ГРАНИЦИ,УЖАС,ЛИКВИДАЦИОННИТЕ СЪВЕТИ С СДС,УЖАС,,РМД С БСП,УЖАС, НДСВ,ЗАКУПУВАНЕ НА ЗЕМЯ,УЖАС,ЗАТРИВАНЕ НА АТОМНАТА НИ ЕНЕРГЕТИКА,ГЛАСУВАХА,УЖАС,ЮЖЕН ПОТОК ДА СТАНЕ ТУРСКИ ПОТОК,УЖАС,ИЗСИЧАНЕ НА ГОРИТЕ ИЗНОС ЗА ТУРЦИЯ,УЖАС,ПРОДАЖБА НА ТУРСКИ СТОКИ,БЕЗ МИТА ЩЕТА НА ДЪРЖАВАТА НИ УЖАС.СЯКАШ НЕ ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ,А В ТУРЦИЯ,А ИСКАТ ДА ГИ ОБИЧАТ,С ВСЕКИ БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ ДО ПЪЛНО ЛИКВИДИРАНЕ ,РАИ
50
2
 
7
 
! Отговори
Бешир ага преди 8 години
ако бълггарските турци се чувстват натирени в дупки е редно да негласуват за дпс икорманисмайловата партии ,ада ги погнат с тояги,че бойа по горе. а по доле.
49
3
 
9
 
! Отговори
СЕндо преди 8 години
Паша ефенди, припари ли ти под ***.... Натикахте вашите избиратели (българските турци) по дупките, а ВИЕ сте се разпищолили до безобразие ! ! !
48
3
 
7
 
! Отговори
Бешир ага до кадир преди 8 години
Като България е твоята родина ,защо защитаваш турските интереси.Можеш ли да се закълнеш пред българското знаме и конституция ,че си верен на тази родина български гражданин?? А шапка ми не требе , главата ми е открита и гордо изправена!Аз гледам bgonair.
47
6
 
2
 
! Отговори
кадир преди 8 години
Бешир ага ти сега какъв си,че не можах да разбера?Моята майчина родина е тука от къде ме гониш,тва да не ти е през бай тошовото време каквото си искате да правите.Ти от кой край си ще ми драго да си говорим и разбира се ще имам респект към теб,дори ще ти купя една шапка подобна на бай социализмово време
46
3
 
3
 
! Отговори
Бешир ага до кадир преди 8 години
кадире едно си знаеш едно си баеш , като не ти харесва тук гильом към майчината ти страна!!!!
45
2
 
1
 
! Отговори
кадир до бешир преди 8 години
Ти луд ли си да изгоним чуждите инвеститори това означава че българските граждани ще останат без работа и поминък,ще ги върнеш назад в социализма.Ти си стара глава тия работи не са за теб лягай почивай си и харчи си пенсията и си чети работническото дело!
44
6
 
2
 
! Отговори
кадир преди 8 години
Вие си гледайте БНТ 1 аз ще си гледам ТРТ май дават Сюлейман канун
43
5
 
2
 
! Отговори
Бешир ага преди 8 години
В България ще има стабилност тогава исамо тогава ,когато ,всички саединни иизметат цялото досегашно статукво ,а дпс бъде осъдена катопротиво конституционна групировка, когато целокупният българскинарод спре да вярва на чужди доброжелатели ,да обича цени не продаеа иобработва земята да цени и държи в свои ръце всички природни ресурси да изгони чуждите инвеститори и т. н.А да аз съм български гражданин и се гордея че съм българин!!!!
42
1
 
3
 
! Отговори
кадир до бешир преди 8 години
С теб май няма да се разберем арменците ги остави сега,за там им сме отворили архивите си редно и те да го направят!Какво сега искаш да кажеш че ние не си вършим задълженията ли,щом работим,трудим се и си плащаме данъците демек ние отговаряме на стандартите .Нашата толерантност много пъти сме я доказвали като един народ спрямо българите,те самите са казвали такова уважение ние даже при нас българите не сме го има ли.
41
3
 
2
 
! Отговори
кадир до бешир преди 8 години
Ти ли ще ми говориш за толерантност докарахте народа на просещата тояга,няма вече какво да направи Т.Живков от фалиралата България погна турците да си измие ръцете,та колко хора осъдихте за възродителния процес?Няма да се връщам назад имаше хубави дни,имаше и лоши дни но сега става въпрос за стабилизацията като държава на страната ни.До сега не съм ходил точно да гласувам за парламентарни избори,но на следващите избори ще гласувам за ДПС и на тях ще им дадем един шанс,и теб те преканвам господин
40
3
 
3
 
! Отговори
Бешир ага продължени преди 8 години
Забравихте задълженията си като граждани на България искате само права и свободи ,обаче толерантноста е двустранно взаимоотношение.Кога и къде във и за какво сте показали вие етн.турци, казълбаши,толерантност към етн.българи .??Какво беше поведението на дпс по отношението за арменският геноцид, За кривото дпс иелектората му все християните са им виновни.Скън опомнете се!!!!!!!!!!!
39
3
 
3
 
! Отговори
коста преди 8 години
Няма как наследниците на една мракобесна и човеконенавистна империя,избила милиони заради верската и национална различност,а в близките дни и отказала по най-безцеремонния начин да признае и се извини на арменците да са морални съдници на когото и да е.Варварите извършили признат от всички нормални,цивилизовани народи геноцид доказаха ,че са достойни наследници на предците си.
38
3
 
2
 
! Отговори
Бешир ага. продължен преди 8 години
същите продажни маши.Но ти помисли, как живяха етническите турциза каква дискриминация стаеа въпрос, имаха и имат имоти ,поминък.Имат училища във всяко село имаха тогава вишисти имаха итогва исегаспестявания в банките от какво се жалвате?? Българите винаги са билитолерантни и след голямата екскурзия отново отвориха границата завръщащите се турци, които се клеха че са български граждани и искат даостанат такива,но с времето истината се изопачи и забравиха за задължениятя си като граждани
37
4
 
1
 
! Отговори
кадир до 42 преди 8 години
Аз няма да остана варварин поради простата причина че не консумирам която не за ядене вътрешната българска история.Огледай се малко другите държави какво пишат вис тука сте се затворили и си викате вашето.Колко пъти вече се променя историята ви и старите комунисти продължават старата песен на нов глас
36
2
 
1
 
! Отговори
Кадир до Бешир преди 8 години
Не се пиши така Бешир кажи си истинското име,на чист български те попитах защо си със такова име?По-долу ви информирах през целия 25 годишен преход кой управляваше България,за какви турци и за какви американци ми говориш да не би още да четеш работническо дело?