Недемократично управление не може да роди реформи

Дясното е близо до национал-популизма, упрекна Местан
3 май 2015 18:37,
109
Недемократично управление не може да роди реформи
Снимка: ДПС

Най-уродливата изява на тежката ерозия на демократичните ценности е предложението на ПФ използването на майчин език в предизборна кампания да се наказва със затвор от 3 до 6 години. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан в село Ябланово, където се проведе митинг под надслов "Заедно срещу омразата”.

Събитието беше организирано от ДПС като част от традиционните майски събития, свързани с отбелязването на съпротивата срещу "Възродителния процес”.

“За съжаление партньорите на ПФ в управляващата коалиция - ГЕРБ и Рефоматорски блок мълчат и така се превръщат в мълчаливи съучастници, а дясното все повече се приближава към национал-популизма и това е най-опасното явление в съвременната българска политика", заяви Местан.

По думите на Местан България има тежки проблеми, свързани със състоянието на икономиката, заетостта, социалния статус на гражданите на страната, както и с покриване ангажиментите към НАТО. "ДПС е готова с градивни позиции да участва в решаването на тези проблеми, но преди тях стои един най-важен проблем. Изживяваме тежка криза на толерантността”, подчерта Местан.

Лидерът на ДПС бе категоричен още, че има разколебаване на демократичния модел. Според него няма как недемократично управление да роди демократични реформи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
2
 
! Отговори
кадир до 37 преди 8 години
Хубаво че тия главорези бяха за да имате потекло неблагодарници,никой нищо не ви е правил вие сами си го възпроизвеждате и винаги такива ще си останете
34
2
 
3
 
! Отговори
Бещир ага до кадир преди 8 години
Кадирчо тая мантра за възродителния процес я използват самоза се всява разкол иомразни интриги.Никой обаче , не казва защовсъшност се стигна до това.Защото алчните амбиции на турция и *** от ДС сегашните лидери наДПС си вкараха тогава автогол,политическата обстановка в този етап даде ход на америка дапдклажда етничесска нестабилност за да осъществява свои икономическиинтереси ,а дпс и електората му е единствено маша в ръцете на тезикуловоди, разбира се ,че иднешните управляващи са с
33
3
 
3
 
! Отговори
Калитко преди 8 години
Ела в Павликени. Нагласили сме ти Гилотина, след като бъдеш изнасилен , Местанчо.Чакаме.
32
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ДО БЕШИР СРОК ДО ЕДНА ГОДИНА ПОЛОЖЕНИЕТО ДА СЕ НОРМАЛИЗИРА .ЗНАЕШ ПОСЛЕДСТВИАТА *** МРЪСЕН извинения не приемаме
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кадирНамерил кой да ни съди... наследник на гнусни главорези, възродителния процес му е проблема... ***.
30
4
 
2
 
! Отговори
кадир преди 8 години
Не искам да те обиждам но нямам желание да го гледам защото толкова много несправедливост има в този филм на лъжата и измамата.Тях времена сменихте имената на турците,за капак и направихте филма Време и разделно за манипулация.На помаците 7 пъти им сменихте имената само заради вашите идеали!Ти щом гледаш тоя стар загубен и комунстически филм няма какво да си кажем с теб!Въртиш сучиш накрая те разбрах че нито си на 87 г и нито си този за когото се преставяш
29
2
 
1
 
! Отговори
кадир до Бешир преди 8 години
Кой не познава историята,защо лъжеш не ми е ясно?Обясни имаш достатъчно време,как стана от българин Бешир ага и си на 87 год. да си жив и здрав но недей да лъжеш!
28
2
 
0
 
! Отговори
Бещир ага до кадир преди 8 години
не познаваш историята на регионна много си млад и спромито мозъче , аз съм на87г. и съм Бешир ага .
27
1
 
3
 
! Отговори
кадир до 29 преди 8 години
Говори по ясно да те разбера,за какво става въпрос и защо се пишеш за Бешир ага?
26
1
 
0
 
! Отговори
Бешир ага. до кадир преди 8 години
знам всичко отлично аз съм от това село и знам колко хора пострадахано за българите от този край не се говори познай защо??
25
1
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААААААА.... преди 8 години
ТРЕБВА ДА СИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО *** И НАИВЕН ---ЗА ДА ВЕРВАШ НА ПРИКАЗКИТЕ .....ЗА РЕФОРМИ!Е , .......НИЕ ЩЕ СЕ ПРАВИМЕ ,ЧЕ ИМ ВЕРВАМЕ...ХА,ХА,ХААААААААААА....АМА , ВЕЧЕ НЕМА ЛАБАВО----------САМО ДПС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/....време е Султана да си дойде----за да има ред и дисциплина у тая Държава....па нека му викат и "робство"--щом им харесва на руските дупедавци и комисари .../
24
1
 
2
 
! Отговори
кадир преди 8 години
Пускайте хората да коментират да видим може да знаят от мен повече
23
1
 
3
 
! Отговори
Кадир до 20 преди 8 години
Населението на Ябланово винаги изцяло е било с етнически турци,на времето бяха се преселили няколко семейства българи,но те след това се изселиха в близкия град Котел за по-добър живот.Кой кого прогони недей да приказваш като не си във час със нещата,и близкия град съшо почти няма българи,там живеят роми,каракачани,малко турци и българи а те колко са българи не ги знам смесени с ромите!
22
1
 
2
 
! Отговори
кадир преди 8 години
2013-2014 трима министър на труда и соц.политика,министър на младежта и спорта и министър на околната среда и водите!При управлението на ДПС те са били със минимални министри и не са били на истинската власт,като първа и втора сила.Да се надяваме да им дадем шанс да видим те какво ще направят и на другите избори лично ще гласувам за вас
21
2
 
2
 
! Отговори
САМО ПРИКАЗКИ ,БАЦЕ. преди 8 години
МЕСТАН КАЗВА ЕДНА НЕОСПОРИМА ИСТИНА И ....ПОСТ-СОЦ-*** НА БЪЛГАРИЯ , СЕ РАЗСМЪРДЯ.ЕСТЕСТВЕНО Е ---ИСТАНАТА ВИНАГИ БОЛИ! ОТ СДС-ари -ченгесари,настоящи и бивши комунисти и активни руски дупедавци ----НЕ ЧАКАЙ РЕФОРМИ! ЗА ТЕХ--СОЦ-*** Е "земен рай"----КЪДЕТО СЕ ПРАВЯТ ПАРИ И СЕ ЛЪЖЕ НАРОДА НА АНГРО...!НАСТЪПИ ЛИ ДЕМОКРАЦИЯТА ОТ "ЗАПАДЕН ТИП"----ТАЯ МАНДРА ЩЕ СВЪРШИ ...А МОЖЕ И НЕКОЙ ДА ПОПАДНЕ В ПАНДЕЛАТА , КАТО...... ПРИ МАМАЛИГАТА!ЗАТОВА----"САМО" СЕ ГОВОРИ ЗА РЕФОРМИ , АМА МНОГОО
20
1
 
4
 
! Отговори
кадир преди 8 години
Толкова много преходи минаха не броя служебните правителства управлявали България:БСП(1990-1990),СДС(1990-1991),СДС(1991-1992),БСП(1992-1994),БСП(1995-1997),СДС(1997-2001),НДСВ(2001-2005),БСП,НДСВ,ДПС(2005-2009),ГЕРБ(2009-2013),БСП,ДПС(2013-2014),ГЕРБ(КОАЛИЦИОННО)2014--........Да направим една справка периода 92-94 ДПС е била с един министър Териториално развитие и строителство,2001-2005 двама министъра без портфейл,земеделие и гори,2005-2009 двама земеделие,окол.среда,2013-2014 трима
19
3
 
1
 
! Отговори
Мекерета преди 8 години
Един и половина избити арменци са "европейското" поведение на турските мекерета!!! Гнусно е как избягаха от залата - заедно с продажните си български мекерета!!! Бог да ги съди!
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Владимир Зидаров-завършил българска филология във Велико Търново,Мариана Георгиева-състудентка,нали!
17
4
 
2
 
! Отговори
Бешир ага преди 8 години
проверете колко българи живеят в това голямо село --николкоосновното население на това бг.село е около 5 хил.турци подтоянно живеещитам , които съвсем,, демократично стагнираха ипрогониха българитеот родните им места. За такава демокрация се бори местан-бустан.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато рок енд ролът беше млад и Владимир Зидаров в листата на АДА...упс,СДС-много хубав предизборен плакат с Местан на млади години.