Патриотите: ДПС ни води към македонски сценарий!

Безкръвният преход в България се дължи на нас, защити се Местан
46
Патриотите: ДПС ни води към македонски сценарий!
Снимка: архив Булфото

Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов скочи на лидера на ДПС Лютви Местан, според когото конфликтът в Куманово пламна, защото не се реализира българският етнически модел в Македония.

"Не е редно ДПС да спекулира и да плаши с тази тема, защото ДПС ни води именно към македонски сценарий – капсулиране на етнически групи, сепариране на етнически и религиозни общности и конфронтация с мнозинството, а пътят към интеграцията е точно обратен“, заяви патриотът от парламентарната трибуна.

Още по темата

Местан пък му отговори, че "да се твърди, че в Македония се е провалил моделът на ДПС, е не просто некоректно, но е и грубо, преднамерено, цинично политическо твърдение“.

Според Каракачанов всеки етнически конфликт близо до нас ни заплашва пряко.

"Македония е в политическа, етническа и икономическа криза, а изходът от това е демократизацията, но днес правителството в Скопие държи страната в изолация и в плен на болната фантазия за някаква антична история“, заяви той.

Съпредседателят на ПФ смята, че България трябва да е активен фактор по отношение на Западните Балкани, да излезе от ролята си на пасивен наблюдател, да приключи с тихата дипломация и да започне активно да се грижи за българските общности на Балканите, отстоявайки националните интереси и европейски ценности.

"Нашата цел не е просто да вкараме този или онзи в ЕС. България трябва да покаже пътя на Западните Балкани към ЕС, но не безусловно, както днес крайните либерали се опитват да ни убедят, точно защото ние сме лидер в Западните Балкани по пътя за ЕС, трябва да поставим ясни условия – спирането на преследването на хората с българско самосъзнание и антибългарска риторика, реформиране на политическата система“, призова Каракачанов.

Той поиска правителството да има много по-активна, но и взискателна политика по отношение на европейското бъдеще на страните на запад от нас, да се изработи стратегия за българските общности в чужбина, да продължи да настоява за Договор за добросъседство с Македония.

Лютви Местан пък отново призова да се ускори процеса на интеграцията към ЕС на страните от Западните Балкани, което ще гарантира, че няма да избухнат тлеещите етнически конфликти.

"Конфликтът в Куманово идва да ни напомни, че преходът от тоталитаризъм към демократично гражданско общество във всички държави, част от съветския блок, бе белязан с кървави конфликти, които отнеха живота на стотици хиляди мирни граждани. Единствената страна, която осъществи безкръвен преход, бе България и това се случва именно в страната, за която западни анализатори очакваха да пламне етническия конфликт заради тежкото наследство от Възродителния процес, но никакво политическо пристрастие не може да отрече безспорния факт, че това не се случи заради политическата воля и тук особена роля изигра именно ДПС, защото избра да се развива не като затворена етно- религиозна партия, а като национална либерална партия“, заяви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DPS e progres za bulgarskata politika!!! Tochno sega kazva istinata *** vsichki bulgarski kradci:) veche go znaete I kakvo?
25
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези "патриоти-бунаци" са много зле. Те са по-вредни и от ДПС. Законът трябва да ги забрани и осъди за насаждане на бунак-патриотарски насаждения и простотия.
24
6
 
34
 
! Отговори
талибан преди 9 години
До България над всичко!-тази земя по скоро е повече наша отколкото ваша и по добре ще бъде вие ако хванете пътя към река Волга .
23
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Негативната енергия съществува, защото все още мн хора избират да преживяват реалността по негативен начин - войни, отмъщение, злоба, величие, пари, власт, все триизмерни илюзии, в които вярва егото, което се характеризира с физическата реалност, илюзии, според които човека изгражда реалността си, когато голямо количество хора се освободят от желанието си да са негативни и чрез действията си да създават негативност, като резултат от промяна на начина им на мислене, тогава и ще спрат бунтуванията
22
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се грижим за българските общности на Балканите.Големи майтапчии сте .Погрижихте се за българите в България,че и се засилихте да спасявате где що видите българин.Посмали.
21
5
 
38
 
! Отговори
Народа преди 9 години
Тия Патриоти и депесари да се заврът от дето са дошли,когато излизат статистики за мизерията глада смъртноста и учайващтата икономика в България винаги вадят претоплената манджа за етно мира който те самите разклашат с грозните си изказвания и мутри.
20
3
 
36
 
! Отговори
Случаен преди 9 години
Стига сме ровили в миналото. То било и заминало. Виждаме какво стана в НЕПАЛ. Земята се бунтува. Природата се бунтува. Ежедневно умират милиони по земята. За ЗЕМЯТА и ПРИРОДАТА няма националности. Има ЧОВЕЦИ! Но защо ли, не се замисляме . Тази отрицателна енергия която излъчваме и натрупваме ще ни унищожи. Животът е кратък смъртта е вечна!
19
1
 
33
 
! Отговори
Judge Dredd преди 9 години
До 29:Постът за "римското робство" НЕ Е мой.От постовете ти съдя, че следваш сляпо написаното в учебниците и като дървен философ не приемаш проучванията от последните 20 години. Тези проучвания не са мои, а на историци. Информацията е достатъчна за това, стига да си отвориш очите и да започнеш да ЧЕТЕШ. А за да ти се отворят очите, трябва сам да се занимаеш, а не да ти се сервира наготово. Така може и да се научиш да мислиш и подлагаш под съмнение "официалната информация". Успех ;)
18
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Красимир Каракачанов - имотният милиардер, прилапал сгради в центъра на София и борещ се единствено с кюфтета и пържоли.
17
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС ни води към македонски сценарий!- както и ВМРО , борили се единствено за имоти и далавери.
16
0
 
34
 
! Отговори
Judge Dredd преди 9 години
До 20:Бъркаш потребителите. НИКОГА не съм казвал каквото и да било за римската империя. И що за логика е това:"Значи да разбирам, че самураите и те са ни газили!"?!Въпросната телеграма от Япония е получена по официален дипломатически канал и е ФАКТ.
15
3
 
45
 
! Отговори
ФАКТИ преди 9 години
Местан, Доган, и цялото ръководство на ДПС са агенти на Държавна сигурност! Самата партия по своята същност е антиконституционна! ДПС е създадено от комунистите, с единствената цел да отдели турското малцинство от СДС! И вече 25 години мътят водата на България, заедно с проруските партии!
14
5
 
39
 
! Отговори
Judge Dredd преди 9 години
До 18:Данните, които се изнасят последните повече от 10 години сочат, че България я има от поне 5 000 години.Дори когато през 1981г. сме чествали "1300 години България", японският император в официално писмо ни поздравява по случай 5 000-годишнината ни. Нашите комунистически *** отговорили, че им грешка, че са 1 300 годините. Във второ писмо от Япония отговарят, че не може една от най-древните държави да празнува само една малка част от съществуването си...
13
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каракачанов - пример за патриот-милионер, една капка пот не пролял за народа - освен на софрата, достоен внук на Киряк Стефчов.
12
4
 
40
 
! Отговори
Лумпенщилцхен преди 9 години
Долу ДПС, да живее България!
11
2
 
42
 
! Отговори
Judge Dredd преди 9 години
"България ще стане втори Кипър" - Тодор ЖивковНатам отиват работите. Покойният бай Тошо е бил прав...
10
6
 
35
 
! Отговори
язе преди 9 години
До България над всичко! Прав си и не се подигравам. Просто да обявиш всяко робство за геноцид е нереално. А и самочуствието ни едно велико - наскоро чух, че и гайдите сме дали на шотланците :))
9
4
 
53
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Изхода е само един, разбира се за този който търси изход и мисли за доброто на българите, това изключва агентите на юдео-масонерията, слуги на дявола и на новия световен ред. Изхода е монолитна държава от една нация - българската с малък процент от други националности, но само достойни такива и близки нам например арменци. Другото трябва да се принуди да напуне страната чрез спиране на социалните помощи с които се размножават и да идат да ги хранят толерастки западни държави.
8
2
 
52
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Интеграция няма и не е възможна, това е една доктрина на слугите на дявола които искат да разрушат естествените ориентири за самоопределянето на човека - пол, раса, националност, религия. Интеграция значи смесване на различни етноси, смесени бракове и раждане на ***. но това е илюзия няма да го бъде. Вижда се и в щатите че това не работи, *** и досега не са "интегрирани" и колкото повече се толерират и се изкарват жертви толкова повече се бунтуват.
7
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая дебела *** от снимката и другата дебела *** известна като Валчо Винкела, да не се правят на интересни, а да кажат защо има масови напускания на техни членове, които се ориентират от части към Атака, но в по-голямата си част към новата формация на Велизар Енчев, който при избори днес като нищо ще удари поне 10%