Въвеждането на квоти за бежанци защитава България

Каква ще е тя за страната ни ще стане ясно през юни
Обновена: 15 май 2015 21:19 | 15 май 2015 21:19, Анисия Иванова
15
Въвеждането на квоти за бежанци защитава България
Снимка: архив Булфото

Въвеждането на квоти за бежанците ще бъдат защита за България при нови бежански вълни от различни части на света, каза във Велико Търново евродепутатът Светослав Малинов.

България е била една от петте най-ощетени държави от нарасналата бежанска вълна през последните няколко години заради сухопътната граница с Турция.

Според него през последните две години в България са влезли най-много сирийски бежанци - 17 хиляди души. До октомври 2014 година техният брой е бил около 10 хиляди. От тях 4100 са настанени в лагери за бежанци, а 5162 са получили статут на бежанци.

По думите му всички български евродепутати са съгласни с позицията на Европейската комисия бежанците да бъдат настанявани в европейските държави на квотен принцип.

Малинов поясни, че формулата за формиране на квотите за всяка една държава - членка ще бъде на базата на цифрите за процентите на безработица, брутен вътрешен продукт, население, територия и приети към момента бежанци.

"С новото предложение, подкрепяно от Франция и Германия, ще отпаднат несправедливите клаузи от дъблинското споразумение", отбеляза той, цитиран от БТА.

Размерът на квотите и финансирането им от европейската комисия ще станат ясни след дебатите на ниво правителства, посочи Малинов. По темата се очаква среща на върха, която ще се състои през юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
" Въвеждането на квоти за бежанци защитава България "Защитава дръжки !Въвеждането изобщо на бежанци в България, защитава само и единствено финансовите интереси на определен кръг от *** с " бели якички " !Трябва ни един нов Орбан !
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да има такова изискване,което противоречи на желанията на бг народ, на националната сигурност на бГ и ще доведе до още по-голяма бедност, престъпност ,а след години ще сложи и край на БГ държава като държавата на бг. Това е престъпление, ЕС е престъпен тоталитарен съюз, много по-вреден за БГ от всички съюзи, в които сме били. Без референдум заселването на *** не е демократично, а тоталитарно решение.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да се случва, накрая българите пак ще бъдат прецакани.
7
2
 
8
 
! Отговори
7 преди 8 години
Най-важното е да не могат да ни ги връщат, пък квоти моти тогава няма да имат значение - няма такива луди дето ще искат да останат тук
6
4
 
20
 
! Отговори
сасенак преди 8 години
бежанците от сирия и ирак може би самилион,ако се бяха вдигнали срещуагресорите си с камъни идървье щяхадо се сега да са се отървали от тях.този наплив към европа, не е случаен!!?? Затова не ни трябват тук под никакъвпредлог.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Boge,Boge otarvi ni mola te ot calata pasmina koato sasipa Balgaria
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sega ve4e legalno shte sme prinudeni da gi priemem
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече сме събрали квотите на целият ЕС, обаче накои не си искат квотата.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ТЕЗИ ТУК СА НИ ПРЕМНОГО!!!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kristalinka Miglenka BB i sie da si gi vzemat u tah..