Първанов кани Миков на среща за дълга от 16 млрд.

Призна обаче, че е скептик - искането да мине пред КС
27 май 2015 14:23,
20
Първанов кани Миков на среща за дълга от 16 млрд.
Снимка: архив, Булфото

Шефът на АБВ Георги Първанов покани бившия си съпартиец  - председателят на БСП Михаил Миков на лидерска среща заради дълга от 16 милиарда лева, изтеглен от правителството.

БСП обяви преди повече от месец, че започва да събира подписи, за да атакува дълга пред Конституционния съд. Червените поканиха и АБВ да се включи в подписката, но хората на Първанов обявиха, че нямат такава оферта.

Още по темата

Именно подкрепата за дълга от депутатите от АБВ стана причина бившият президент да подаде оставка в началото на годината. Днес той обяви, че между БСП и АБВ се е получило недоразумение за събирането на подписите и че партията му ще даде своите.

"Предлагам на председателя на БСП Миков да проведем среща на наше ниво и да изясним проблема", каза Първанов. Той обясни, че има политическо решение подписката да се подкрепи, ако не стига броят на подписите на АБВ. Първанов обаче призна, че е скептик, че искането може да мине пред Конституционния съд.

Бившият президент даде да се разбере и че депутатите му няма да подкрепят промените в Конституцията, внесени от ГЕРБ. "Това не е промяна, която ще направи съдебната власт по-ефективна", каза той.

Първанов предупреди и че има опасност от Гърменизация на политиката и изборния процес, която не се знае как ще завърши.

"Етнизирането на изборите и политиката е най-лошият възможен сценарий. Има такива опити, някой се опитва да лови риба в мътна вода", каза лидерът на АБВ.

Той беше категоричен, че държавата освен да спре незаконните строежи трябва и да респектира всички, които се опитват да провокират напрежение в тази ситуация.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
со-ва преди 8 години
Този от снимката, е двуликия Янус и ренегат.
14
1
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Защо не коментирате и това каква *** е Калфин. Как е назначен за послушко и пенсионната му реформа е насочена към измиране на населението.
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Теди, дясно-мислещите хора нямат нужда от *** и това се вижда на изборите. А това, че тролстващите са платени от БСП, всеки трезво мислещ човек го знае. Сега с кеф ще ви гледам минусите, но това са фактите и няма как аргументирано да ги успорите!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алооо, какво си мислите като триете коментарите? Че сте великите цензори? Или че нещо зависи от вас, извън рамките на недъгавия ви сайт? А може би сами пишете мръсните си провокацийки, за да задвижите блатото, в което сте се превърнали?
11
0
 
2
 
! Отговори
Kolqak преди 8 години
До АнонименАми логично е бе, защото сега от 30 ще стане 75%!
10
0
 
5
 
! Отговори
теди преди 8 години
Уж партийте си стиснаха ръцете срещу платените ***, а ето че един *** усилено се радва на потъването си. Може би си е осигурил тлъста пенсия от продажните НПО-та. Може би е дърт реститут. Или просто обикновен мазохист? Какъвто и да си, просто бъди проклет! !!!
9
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Ореха вдигна държавния дълг от 19 на 30% за една година. Тогава що мълчахте, а сега се вдигнахте за някви пари, който дори не са изтеглени. Дори в момента бюджета е на излишък. Тея 2мата от старата номенклатура са пътници!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази покана е чиста проба пазарлък или дай да се разберем с теб за пореден път да му извием ръцете на Бойко че и за нас да има лапаница инак сам ще си ги лапне
7
0
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До аСВРЕМЕ Е ДА СМЕНИМ ТЕЗИ АРТИСИ КОИТО НИ ,,УПРАВЛЯВАТ ЕТ 1989 ДО СЕГА И ДА ИМ ДАДЕМ ,,ЗАСЛУЖЕН,, ОТДИХ
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Tova sa nomera. I Amerika dalji pari na Kitai . E ....?
5
3
 
9
 
! Отговори
Сани преди 8 години
Нещо не чувам Атака да напира срещу този мракобеснически заем. Волен мълчи като н@@кан. Защо не подкрепи БСП, ако наистина може да се спре законово тегленето му? Ако трябва, с дявола ортак да стане, стига това да ни спаси. Лесно е да се говори, ето му сега случай, че не е просто едно кречетало.
4
0
 
14
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Първанов не си ли позакъснял малко? Моите уважения, но защо са срещите след вземането на дълга? Или първо с Румен Петков трябваше да си разделите комисионната?
3
17
 
5
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Тези комунисти ни заробиха с заемите изтеглени от Живков, сега когато трябва да се рефинансира пак дърпат цялата държава назад. И запомнете, при слаба икономика, завещана от сегашните пенсионери и поддържана от бившите комунисти в синьо, зелено и червено, няма как да се вдигнат пенсиите.
2
14
 
6
 
! Отговори
! преди 8 години
Ама викнете и "националиста" Долен ага, да се съберете всичките руски ***.
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция отказа да плаща и ЕС клекнаха да им опростят дълга. Вместо това ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ гласуваха 16 милиарда нови заеми и за да се задържат на власт. Калфин оряза пенсиите и 100 хиляди пенсионери остават без пенсии с вдигане на възрастта вместо да преговаря с ЕС за опрощаване и парите да отидат за вдигане на пенсиите.