Бареков: ББЦ подкрепя Мария Календерска за кмет на София

Тя обеща: Ще лая срещу котараците, вълците и чакалите
Обновена: 31 май 2015 16:13 | 31 май 2015 16:05, Анисия Иванова
98
Бареков: ББЦ подкрепя Мария Календерска за кмет на София
Снимка: ББЦ

Мария Календерска е кандидатът за кмет на София на "България без цензура" /ББЦ/. Това съобщи на пресконференция днес председателят на партията и евродепутат Николай Бареков. Той каза, че Календерска, която е сред основателите на ББЦ и е председател на Контролния съвет на партията, е издигната от Инициативен комитет като независим кандидат, но ще бъде  подкрепена от ББЦ.

"Издигаме млад човек, неопетнен, който да води тази битка със статуквото. Г-жа Йорданка Фандъкова е добрата фея, тя казва добрите новини, но лицето на столичния Общински съвет зад нея е като картината "Викът" на Едвард Мунк“, мотивира кандидатурата Бареков, цитиран от пресцентъра на ББЦ.

Календерска заяви, че като представител на ББЦ има претенцията, че може да застане до Фандъкова и да изисква.

„Всички други просто управляват заедно с кмета и с ГЕРБ. Радан Кънев беше силен преди да започне да управлява с Борисов, сега е едно чихуахуа в неговата чанта, а Патриотите са като дакел на каишка, който се дърпа от време на време, но все пак върви в зададената му посока. В този дух аз заявявам, че ще лая срещу котараците, вълците и чакалите", обобщи Календерска със символика предстоящата й битка.

Тя е категорична, че няма да се бори за нито един ромски глас. "След 5 години искам да продължа да живея в София. Нека необразованите и мързеливите да гласуват за ДПС", призова Календерска.

Образованието и откриването на работни места за младите хора са между основните приоритети в програмата на Календерска. Тя каза, че ще работи за младите хора, които искат да живеят тук. Да се изгради нов Студентски град, като се съхрани и сегашният, по модела на кампуса на Американския университет в Благоевград, предлага Календерска. Това ще бъде Студентски център - консорциум между Столичната община, министерствата на
 образованието и на културата, работодателските организации и никой няма да има право да придобива частна собственост в него.

Идеята е в центъра да има филиали на западни университети и така София да стане средище на културни и образовани хора.

Основните ми приоритети са справянето с нелегалните емигранти в центъра и образованието, каза още кандидат-кметът на София.

Бареков изтъкна колко е важно ББЦ да предложи кандидат, който да привлече експерти за солидна група в Общинския съвет на София, която да бъде определяща за разбиване на статуквото. Календерска е младо лице, човек, който няма да предаде своите избиратели и влизайки в Общинския съвет или градското ръководство на София ще обърка сметките. ББЦ и ГЕРБ са единствените пaртии, които не предадоха избирателите си. ГЕРБ каквото обеща, това и прави – единствената реформа според вижданията на премиера са магистралите. Вотът на българските избиратели масово беше подменен, в парламента попаднаха партии и хора, които излъгаха своите избирателите.

Той съобщи, че Календерска има решимост да прочисти центъра на София от цялата тълпа нелегални имигранти, които са се настанили между „Пиротска“ и „Лъвов мост“, които умишлено са оставяни да повреждат сградите, които после се продават на безценица. По думите му това е корупционен модел както в София, така и в Брюксел, в Париж и другите големи европейски градове. "Става дума за много пари и трябва да се сложи край", заяви председателят на ББЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
2
 
! Отговори
ббц преди 8 години
добре де, не разбрахте ли иронията ми?
25
3
 
2
 
! Отговори
ббц преди 8 години
Добре де, не разбрахте ли иронията ми?
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах интервюто на Сашо Диков с Президента на Румъния. На въпроса му,какво би казал за думите на "един" наш политик,че присъдите за корупция са политически гонения,Президента каза: Нека да дойде ние да го разследваме и ще видим дали са такива! Ама нито Мутрата,нито Барека,нито някой друг иска да отиде и да провери,белким докажат твърденията си,че са честни и почтени!Сега гледам Кунева.Отново празни приказки и увъртания!Пълна Гнусотия от всякъде!
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже не е смешно- тъжно е !
22
1
 
21
 
! Отговори
майтап по български преди 8 години
Простотия+наглост=лоша комбинация..ха..ха . Тези хора не се ли сещат че вече са подигравани....Но пък и се чудя от къде им идват процентите гласували за тях. Толкова ли е отчайващо положението ?
21
1
 
13
 
! Отговори
заинтригуван преди 8 години
Забавно! В парламентарните избори Нешка Робева и тан;ьорите й дадоха творческо рамо на Бареков.Видяхме какво стана.Той сега споменава Едвард Мунк. Каква ли творческа подкрепа да очаква кандидатката за столичен кмет от ББЦ? Може би радостно пеещи човечета на розово-зелен фон за разлика от червено-оранжевото небе и крещящата човешка фигура на Мунк? Мунк е норвежец, *** - наш литературен герой - хайде, Бареков, открий общото между тях, нали намери връзка между картината и общинските съветници-:)
20
2
 
25
 
! Отговори
без съмнение преди 8 години
Кандидат за кмет на София ли . . . ? ? ? Повече подхожда за домоуправител на вход - и то на блок до 4 етажа . . . . хайде - до 6 етажа . . . .
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, които лаят, не хапят. :-D
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много ще застанат твърдо зад нея, особено ако се наведе! иначе за нищо друго не става!
17
21
 
3
 
! Отговори
сони пикчърс преди 8 години
Твърдо за мис Календерска. В бгполитиката всички крадат със замах и в крайна сметка по-добър за окото е този който изглежда по-добре. Мария кмет!
16
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Чудя се само защо медиите на Пеевски си траят за кандидатурата на Мария Календерска, след като всяка кандидатура си е новина? Докато реформаторските медии съобщават информацията обективно, на места дори и със симпатия. Явно Пеевски не е много щастлив от тази кандидатура. А и партийните органи сред медиите на БСП и ДПС.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая, като бивша келнерка, само може да сервира кафета в кметството, пък кой ще кметува...!
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"куче, което лае, не хапе"! ами ббц не се ли разтури? уж остана само с един член -барекъ!
13
4
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 8 години
Само представителни и интелигентни хора като г-н Бареков с техният блестящ потенциал могат да ни поведат към светли бъднини. Чрез единство, творчество и красота, както и самодейността художествена. Абе слава на БКП и КПСС, слава, слава! (тук речта на другаря е прекъсната от бурни аплодисменти, залата е на крака)
12
1
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
верно :D
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
къв беше тоя австралопитек
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смрад се носи от тези на талази...
9
1
 
2
 
! Отговори
38 преди 8 години
никакъв конфликт на интереси
8
25
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Има добри идеи в програмата, ако Календерска наистина иска да промени нещо в тоя град, има всички шансове като млад човек. Тъй че да му мисли, защото това е наистина много работа да изчисти мухлясалото и корумпирано лице на столицата.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е няма такава кандидатка .