Първанов: ГЕРБ играе играта на ДПС за референдума

Движението диктувало как да се развива пряката демокрация
4 юни 2015 20:51,
25
Първанов: ГЕРБ играе играта на ДПС за референдума
Снимка: Архив Булфото

Лидерът на АБВ Георги Първанов видя договорка между ГЕРБ и ДПС за референдума с дългосрочен план президентските избори. Той обяви, че движението на Лютви Местан диктува как да се развива пряката демокрация.

Коментарът му бе по повод отхвърлените в пленарна зала предложения на АБВ за предстоящия референдум.

"Това, което стана днес, може да се изтълкува като един опит да се отложи отново пряката демокрация – нежеланието на ГЕРБ да приеме други законови предложения. Някой друг, най-вече ДПС, диктува как да се развива пряката демокрация. На есен ни чака една имитация. Разочароваме хората и ги отблъскваме от идеята за пряката демокрация", коментира той в ефира на bTV.

По думите му е очевидно, че има договорка между ГЕРБ и ДПС.

"Ползата е, че ДПС е една от малкото формации, които не са заинтересовани да се случи този референдум, особено в частта за задължителното гласуване. ГЕРБ играе играта на ДПС. ГЕРБ печели средно стратегически с оглед на президентските избори", заяви Първанов.

Той отказа да коментира въпроса с нова негова кандидатура за президент с аргумента, че е твърде рано да се правят каквито и да било конкретни номинации.

"АБВ има не двама, а поне половин дузина кандидати, които биха могли да играят много убедително на президентските избори. Искаме диалогът да се състои и едва тогава да излезем на пазара с конкретни предложения", каза Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
рапортуващия преди 8 години
Не даде ли орден "Стара планина " на Доган???Само къор фишеци и мътене на общественото пространство с недоказуеми предположения и внушения.....и това ако е стойностна политика здраве му кажи!!!
20
1
 
4
 
! Отговори
Аладин преди 8 години
Първанов видя,че взеха ДПС -то и ГЕРБ да го изхвърлят лека ,по-лека от борда и надигна глас Преди години с Борисов ходиха на лов,като големи дружки се изявяваха.Сега чак разбра,как банкянския пожарникар го изхвърли тарикатски от политиката.И как сега се плаща с народни пари да бъде унищожено всичко що годе мисли правилно.
19
0
 
8
 
! Отговори
Ахм преди 8 години
А истината е, че нито една партия не иска да има референдуми, защото ще им развалят крадливите планове! По тази тема са единодушни, всички срещу Народа!Скоро ще ни писне от вас, тарикати некадърни!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей голяма работа от един референдум. Какво се гърчите толкова? Има ли защо да ви е страх???
17
3
 
8
 
! Отговори
Логично! Борисов ... преди 8 години
... е креатура на Доган. Доган вкара Борисов в политиката. Доган направи Борисов главен секретар на милицията. Доган направи Борисов генерал-лейтинант.Борисов е застраховката на Доган за безгрижен живот. Това, което Местан и Борисов разиграват, е театро за електората.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da che specheli DPS zachoto Dogan sastavi pravitelstvoto BB2,BB bil nezavisim mdaa zachoto ot nego nicho ne zavisi.DPS provegda antibalgarska politika obslugvacha turskite interesi a Mestancho i Bog i Alach che go sadat
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От задължителното гласуване ,най-много ще спечелят ДПС . Като гласуват ,,задължително ,,в Турция и хоп ,най малко 200 000 -300 000 хиляди гласа . И ако сегашните предатели ,начело с Червеният Гербер от Бянкя , предоставят българско гражданство на изселилите се и техните наследници от преди 1989 година , икакто под сурдинка се говори,те ги, 500 000 хиляди гласа . И Честито !
14
1
 
14
 
! Отговори
До № 14 преди 8 години
Че то в България е модерно да си предател, дори вече предатели са на власт и печелят избори.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този си е предател и за Демократите и Комунистите съдбата му няма да е розова
12
3
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
НА ИЗБОРИТЕ АКО НЕ ГИ ФФАЛШИФИЦИРАТЕ НАРОДА ТАКЬВ ШУТ ЩЕ ВИ УДАРИ НА ВАС И ВАШИТЕ ПРОИЗВОДНИ---ДПС РБ--ДПС--2 ГЕРБ НФСБ БСП-----МАЙКА---ЧЕ НЕМА ДА ИМАТЕ И 1 ПРОЦЕНТ ----ВСИЧКИ ГОРЕПОСОЧЕНИ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА БЬЛГАРИЯ И ЩЕ СИ ПОНЕСЕТЕ НАКАЗАНИЕТО
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DRS ne igrae s nikoi ..ta diktuva..a vsichki sluchat
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първанов заяви, че парламентарната му група не го слуша!!!ПЪРВАНОВ ЗАЯВИ, ЧЕ ПАРЛАМЕНТАРНАТА МУ ГРУПА РАБОТЕЛА ЗА ГЕРБ!!!ПЪРВАНОВ ЗАЯВИ, ЧЕ БАЛАМИТЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО ВСЪЩНОСТ ЗА ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ !!!ЕХ БАЛАМИ БАЛАМИ!!!!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво, бе гоце! ами когато от дпс те уредиха и избраха за президент, нямаше проблем и ти беше хубавко! а сега? ако не бяха те, щеше да гледаш президентството през крив макарон! още не сме забравили как гласуваха за номер три и за когото каже деписету, като даже не ти знаеха и името!
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че ГЕРБ играе заедно с ДПС е АБСОЛЮТЕН ФАКТ, и само все още може да не го е разбрал!!!Въпроса обаче е, в качеството си на какъв агента Гоце, който два пъти беше избран за президент с гласовете на ДПС и който СЪЩО ИГРАЕ С ГЕРБ, прави забележки???
7
6
 
9
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
Тази мантра, че ГЕРБ играе с ДПС не им ли омръзна? А АБВ защо играе с Атака? Кога нашите политици ще спрат с елементаризма?
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
любопитно този кой ще го обеси първи за предателство Демократите или ***
5
2
 
19
 
! Отговори
Защо? преди 8 години
Уважавах те.Уважавах те като личност, личност съпричастна с ежедневието на ОБИКНОВЕНИЯ човек.Какво стана? Защо ти Георги не си същия?Или това е ДЕЙСТВИТЕЛНАТА ти съштност? П.П.Оказа се другарю Първанов, че пламенните ръководители, произтичащи от редиците на БКП, тези които ПЛЕДИРАХА за: ЧЕСТНОСТ, СПРАВЕДЛИВОСТ, ЧОВЕЧНОСТ са най-обикновени ИЗМАМНИЦИ! ИЗМАМНИЦИ които сега обричат на мизерно съществуване тия които им повярваха и гласуваха за тях.ИЛИ: М О Ш Е Н И Ц И
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gerb e s dps igitte sa jasni uj gerb ne haresva dps
3
2
 
15
 
! Отговори
само питам преди 8 години
Защо изборите са навръх Рамазан байряма?
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гоца пак я задестваха от москва Този предател трябва да е в затвора