Приобщаване на етносите - условие за успеха на нацията

Първанов: Патриотизмът предполага толерантност
Обновена: 7 юни 2015 14:09 | 7 юни 2015 14:02, Анисия Иванова
54
Приобщаване на етносите - условие за успеха на нацията
Снимка БТА

Приобщаването на етносите е важно, защото е условие за успеха на нацията. Това заяви на дискусия днес в Перник председателят на АБВ Георги Първанов. По думите му нация сме всички, които живеем на територията на България. "Това не ни прави по-малко съпричастни към тежненията на сънародниците ни в чужбина. Всички си оставаме духовна общност", каза Първанов.

Патриотизмът предполага толерантност, заяви още той и допълни, че национализмът е по-краен израз на патриотизъм. По думите му просветеният, разумен национализъм не е отрицание на различния човек.

Много лесно е в ситуация на икономическа криза, на социално неравенство, диференциация, да посочиш за виновен за тежкото си положение другия, различния от теб, каза Първанов.

Той обаче призна, че към етносите се подхожда като към контингент гласоподаватели, внимание им се обръща единствено във времето на избори от определени политически сили, които по метода на покупко-продажбата си гарантират по-висок процент на вота.

Освен, че им се плаща за изборите, им се правят компромиси, свързани с неиздължаване на сметките за ток, изграждането на жилища, които не са регламентирани, а това поражда обществено напрежение, посочи лидерът на АБВ.

Георги Първанов участва в младежка дискусия на тема "Младите патриоти в политиката" в Перник, организирана от Младежката организация на АБВ.

Той сподели, че днес трудно можем да видим такива ярки прояви на героизъм, каквито е имало в миналото. Даже на спортния терен не отбелязваме почти никакви победи, които да ни изкарат да развяваме байрака и да викаме "Българи юнаци", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
70749 преди 8 години
НА КОГОТО НЕ МУ ХАРЕСВА, ДА СИ ХОДИ!ТОВА Е БЪЛГАРИЯ, СТРАНА НА БЪЛГАРИТЕ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ЗАВИНАГИ!
26
3
 
4
 
! Отговори
bg преди 8 години
НЕ ПРИОБЩАВАНЕ , А РАВЕНСТВО НА ВСИЧКИ ПРЕД ЗАКОНА! ТОВА ТОЛЕРИРАНЕ НА *Е, А СЕГА И НА ЕМИГРАНТИТЕ, КОИТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ В НАШЕТО ОБЩЕСТВО, Е ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРИТЕ!
25
2
 
7
 
! Отговори
памет българска преди 8 години
Сегашният президент ще остане в историята с това,че ежедневно ставаше за подигравки и обиди,вследствие на цялостното си поведение и начин на говорене.С яростната си анти руска политика.Със слугинското си поведение към господарите си от Вашингтон,на които служеше вярно против интересите на България.Първанов няма да остане с нищо.Първият път го избраха по случайност вторият път само с гласовете на и турците и малко възрастни комунисти.Пешо никой не то помни,а Желю?,за него по-добре нищо.
24
2
 
4
 
! Отговори
Мей-мей преди 8 години
...затвора до 12 часа след престъплението.положението ще се усложни и с бежанците,които също трябва да изхранваме.Вчера показаха една забулена,която ражда вече трето дете в лагера?докога ще търпим това???
23
2
 
6
 
! Отговори
Мей-мей преди 8 години
Вече като чуя "приобщаване",ми се повръща!Всички трябва да са равни пред закона.Пътя е ясен ,но никой няма смелост да прилощи и най-незначителната реформа!Спрете всички помощи,ама наистина всички за всички етноси след раждане на две децяа от една жена.Българите ще намерят как да си гледат децата,както са го правили винаги.Засилете полицейското присаствие, и незабавни производства за битова престъпност от всякакв вид.Нали американците са ви любими-поучете се там има дежурен съдия и те напъхват в
22
2
 
12
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Първанов, искаш приобщаване, защото с гласовете на * изкара президентски мандат. ТЕ сами не искат приобщаване. Устройва ги положението в което се намират- не работят, получават помощи, не плащат ток, вода....взимат по 50лв покрай избори за да гласуват за такива като теб и тиквата...Защо им е приобщаване?
21
2
 
1
 
! Отговори
да преди 8 години
До лл;да прав си, това не значи, че трябва да имитирате престъпници, направете усилия всички да спазват закона и го искайте най-вече от управляващите
20
2
 
7
 
! Отговори
ами преди 8 години
той и другите политици са богаташи, не могат да осигурят работа на хората, просто ромите могат да се настанят у тях по къщите и имотите им
19
4
 
15
 
! Отговори
Путин преди 8 години
В Русия живеят руснаци. Всякомалцинство, независимо откъде е, което иска да живее,работи и яде в Русия трябва даговори руски език и трябва дауважава и спазва рускитезакони. Ако някой иска Шериат,съветвам ги да отидат вдържавите, където това едържавен закон. Русия не сенуждае от малцинствата.Малцинствата се нуждаят отРусия и ние няма да импредоставим специалнипривилегии или да редактирамезаконодателството си спрямотехните желания, независимоколко силно крещят думатадискриминация.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мрьснико пак гласиш Бьлгарите на пенгара .
17
2
 
14
 
! Отговори
gtf преди 8 години
абе първанка, интересно дали ти ще си толкова толерантен, колкото говориш ако до вас се настани един катун с кучетата, конете и каруците. Никой до сега не ми даде една причина поради която ние трябва да правим поредната отстъпка. ако искат да влязат в обществото - да положат усилия, както правим всички, ако не никой не им е виновен, че си стоят в изолация.
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за тоя съм приготвила Голямата хурка , продажник -безделник
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господине,не си играйте с огъня и не заигравайте с и турците!Вие сте историк и би трябвало да знаете че етнос срама няма,ще ви изяде ушите и не можеш го приобщи към труда,а турският ще те продаде България за жълти стотинки .Снощи слушах привържениците на Ердоган в Кърджали.Какво ще коментирате по въпроса господин бивш президент?Не ви ли притеснява свенливо-лакейско поведение на българските мюсулмани?Или ви допада хулиганското поведение на лидера им Местан?
14
2
 
7
 
! Отговори
лесно е на думи преди 8 години
личния пример е от значение -различни култури и ценностна система.
13
2
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Етносите могат да се интегрират, ако има смесени бракове. Не зная колко българи ще пожелаят да имат сват *ин!
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека г-н Първанов пръв покаже как става това.
11
3
 
30
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Ами то само един-единствен етнос има проблеми с приобщаването!Да не кажа,че е напълно неприобщим.....Още хиляди години ли трябва да минат за да завършат най-после!?
10
3
 
21
 
! Отговори
ерхаъ преди 8 години
За убийства ,изнасилвания ,побоища и ние не ги толерираме тези неща.България си има закони и работеща съдебна система ,всеки си отговаря за деянията си.Алкохол фалшив,може,но кой би купил от * алкохол .
9
12
 
18
 
! Отговори
до да живее Русия преди 8 години
Затова ли искахте да ни правите ваша 16 република?България е на българите и няма да се кланяме на никой,може и един българин да остане, знай,че ще се бие до последно за да не робува на никой.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ. Уважавай БЪЛГАРИЯ
8
2
 
20
 
! Отговори
42 преди 8 години
КАКОВОТО И ДА СИ ГОВОРИМ РАЗРАСТВАНЕТО НА *АНИЯТА В СВЕТОВЕН МАЩАБ ЩЕ НИ УНИЩОЖИ НАС, А И ТЯХ КОИТО ЧАКАТ ОТ НАС НАГОТОВО.