Решаваме демографската криза, ако заживеем по-добре

Калфин: Нужни са промени в много сектори
Обновена: 25 юни 2015 15:57 | 25 юни 2015 15:46, Камелия Цветанова
35
Решаваме демографската криза, ако заживеем по-добре
Снимка: БТА

Няма как да се пребори демографската криза, ако не се подобрят условията на живот, призна социалният министър Ивайло Калфин, който се срещна с депутатите от ПФ, за да чуе техните виждания как да се справим с факта, че сме една от най-бързо изчезващите нации.

"В краткосрочен план няма как да се подобри демографската картина“, добави той и обеща да направи не само планове и годишни стратегии, но и по-концентриран дебат.

Според него са нужни и политически действия и заради това има намерение да превърне демографската стратегия в парламентарен документ, който да се обсъжда всяка година.

Той смята, че основните мерки, които трябва да се предприемат са свързани с подобряване на възможността за труд, жизнен стандарт, здравеопазване, образование, доходи.

"Да има такива условия за живот, че хората да остават тук“, добави Калфин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетила се Мара, кога да се побара!!!!! Има и друга.... Много по-актуална :"Късно е. чедо....мандалото... 'лопна. !!!
28
0
 
6
 
! Отговори
От пусто - в празно преди 8 години
Този неумел *** досега какво е направил в полза на българския народ ? Само празни приказки да мине времето ..- лакърдии от рода " колко дяволи могат да се съберат на върха на една игла " ?
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гений! Как не сме се сетили!
26
0
 
4
 
! Отговори
И що спорят ? преди 8 години
Тъй било при бай Тошо инък било. Тъй било сега инак било сега. Спорят, спорят и????А истината е много проста: Другарите от силовите структури по бай Тошово време, сега ни таковат яката. И другарите правоимащи да не забравяме. Но сякаш милиционерите излязоха по-хитри:СИК- ВИСТ *** и прочиеТе са сега БИЗНЕСА . Те казват колко слама да се даде на говедата.А плюнки като тиквята да се плюнчат колкото си искат. Каквото решат ПРАВОИМАЩИТЕ и МИЛИЦИОНЕРИТЕ това ще е!Тодор Живков обаче ги държеше изкъсо. И имаха страха. Сега ??????????????Прочети още на: dnes.bg/stranata/2015/
25
2
 
6
 
! Отговори
изводи от аутопсията преди 8 години
Тези неща се говорат, за да се създадат няколко официални версии за смъртта на българската държава за пред бъдещата историография, например смъртта на страната е настъпила в резултат на тежка демографска катастрофа. Но прикритата истина специално по отношение на липсата на деца е на обществено-възпитателно ниво, или неатеистично казано на духовно ниво - младите хора с промитите глави просто не могат да вдянат за какво им е да се женят и да отглеждат деца.
24
0
 
12
 
! Отговори
Ей преди 8 години
Като не можеш да се справиш с проблема - подай си октавката бе темерут. Какво е това "по-концентриран дебат"? Удряш по бюрото и нарешдаш. Ако не ти стиска - ЧАО.
23
1
 
20
 
! Отговори
Departure from BG преди 8 години
Това за мен са поредните глупости, целящи да ни замажат очите. Не знам какви стимули искат да дават, като аз съм на 36 и с жена ми сме висшисти (магистри). Аз работя в IT сферата, жена ми е HR. Имаме 3 деца и освен помощта за новородено - нищо друго не сме видяли от тази държава. Аз си намерих постоянна работа в скандинавска държава и след месец всички заминаваме. Изобщо нямам намерение да се връщам - просто вече не виждам смисъл
22
0
 
12
 
! Отговори
x преди 8 години
Калфин: Нужни са промени в много секториПочни да работиш и да правиш промените, търтей нещастен!Аз ли да ги направя тези промени?!?
21
0
 
25
 
! Отговори
Мей-мей преди 8 години
Спрете безконечните и безсмислени помощи за развъждането на паразитиращи групи от населението.Концентрирайте парите в качествени ясли,детски градине,училища и извънкласни занимания.Не е необходимо количество,качество.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo Kalfin otkri toplata voda..8 meseva mu trabvaha na pravitelstvoto da stigne do genialnia izvod..che zabarzaite se malko de..dokato napravite drugite si genialni izvodi..che vi svarchi mandata
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уаааааааааааау, поздравления! След задълбочени анализи и доклади ли се стигна до откриването на тази дълбока тайна?
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, има само един проблем! Като знаем какво разбират те под "стимулиране на хората да има деца" май всичко пак ще са прави в полза на едни хора с тен. А белите хора да го ... както обикновено.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе, Калфин... И ти говориш, колкото да не зАспиш! Вземи да свършиш някаква работа най-накрая, само се ослушвате всички управляващи и никой не смее да разчовърка тоя проблем с демографията. Или вече са толкова изпуснати нещата в полза на едни "напитки", че не смеете и да се захванете? Кажете поне на всеослушание, та да се знае официално! Планове, годишни стратегии, концентриран дебат, глупости само плямпате........
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уааааау! Тия се събудиха! Сега остава наистина да направят нещо и то не само за един определен етнос, защото точно при тях, както знаем, демографски проблем няма.
15
0
 
13
 
! Отговори
Разгеле преди 8 години
След 26 години най - после намериха отговора на въпроса ! Още толкова да намерят решение , Още толкова да заработят реформи ! Ми ... той живота си мина, а ние си тънем в мизерия . А кервана си върви ли върви !
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно обратното е - ако решим демографската криза, ще заживеем по-добре. Начинът е спиране на парите, давани за развъждането на паразитиращи групи от населението и насърчаване на раждаемостта на образованите и работещи родители, или чрез тези спестени пари, или данъчни намаления, осигуряване на жилище, ако се нуждаят и т.н. Калфин, ти си просто един мушморок!
13
2
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
И каква е заслугата на другаря Калфин,по добре или по зле живеем под мъдрото му управление на социалния сектор
12
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Нещо смислено
11
0
 
17
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
Тоя лаф ли каза или кон са изряза? То все бива да си правят гаргара с народа, но напоследък нещо не се усещат
10
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА 23 ГОДИНИ СЪМ И НЯМАМ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ ЖЕНЯ И ДА ПРАВЯ ДЕЦА. ЩОМ ЗАВЪРША ОБРАЗОВАНИЕТО СИ С ПЪРВИЯТ САМОЛЕТ ИЗЧЕЗВАМ. А ТАКИВА КАТО МЕН ПОЗНАВАМ СТОТИЦИ. САМО СЛЕД 20 ГОДИНИ В БГ ЩЕ ОСТАНАТ САМО БАБИТЕ СТАРЦИТЕ НАРКОМАНИТЕ ПРОСТИТУТКИТЕ И МУТРИТЕ. ЧЕСТИТО!