Американска пехота, танкове и артилерия идват в Ново село през септември

"Гардиън": Частта ще тренира с български и чуждестранни войски
26 юни 2015 07:38, Анисия Иванова
65
Американска пехота, танкове и артилерия идват в Ново село през септември
Снимка, архив Булфото

Американска военноморска пехотна част, екипирана с танкове и артилерия ще бъде изпратена в България през септември.

Това съобщи американският генерал Норма Кулинг, заемащ длъжността заместник-командир на американските морски пехотинци в Европа и Африка, цитиран от британския вестник "Гардиън". Той направи изказването по време на срещата на министрите на отбраната от страните членки на НАТО, която се провежда в Брюксел.

Освен 155-те пехотинци, в Ново Село ще пристигнат и четири танка от вида "Абрамс", шест леко въоръжени превозни средства и три артилерийски оръдия. "Определено нашето намерение е да убедим руснаците и г-н (руският президент Владимир) Путин да се въздържат от агресия и да се върнат към общността като мирна нация", каза Кулинг, пише "24 часа".

По-рано тази седмица американският министър на отбраната Аштън Картър заяви, че американско военно оборудване ще бъде разположено в Естония, Литва, Латвия, България, Румъния, Полша и Германия като част от намерението на НАТО да подсили силите си в Източна Европа.

Кулинг допълни още, че частта ще тренира заедно с български, румънски и други чуждестранни войски през следващите 18 месеца като целта е да се подобрят американските способности за съвместна работа с колеги, използващи различно оборудване и методи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
10
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
Колко ДЕМОКРАТИЧНИ РАКЕТИ паднаха в България ????? ЕДНА ПАДНА В ГОРНА БАНЯ. България е бомбандирана от САЩ през 1943/44 г и през 1999 г когато беше войната в ЮГОСЛАВИЯ
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
война с Русия не може да имаРусия няма да се бие с платените войски - *** на продажника Плевнелиев.Русия няма да влезе в България.Ние опълченците-запасняци ще свалим продажното правитевлствои ще прогоним продажниците в офшорки или Англия с ниско-тарифните полети.И България ще бъде свободна от продажници-***
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е ГЕРБ продажници на америка ! без да питат народа пуснаха американски войски и техника в България ! Ше дойде време Борисов Плевнелиев Симеонов Кунева Местан Станишев ще бъдат изправени пред народният съд заради предателството което извършват сега допускаики чуждестрани войски в България
7
4
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Защо идват? Кой ги покани или просто решават и си идват все едно са си вкъщи!?
6
12
 
14
 
! Отговори
НАТО преди 8 години
За да знае онова дребното, ненаяло се на земя човече докъде може да пипа с мазните си крадливи ръчички.
5
2
 
20
 
! Отговори
правят ни на идиоти преди 8 години
Правят ни на ***! По заповед от Фашингтон, т.н. "ЕС" и т.н. "Нато" водят война срещу Русия! И искат да ни внушат, че с помощта на тази война, "ЕС" и "Нато" ще подобрят отношенията си с Российската Федерация!
4
1
 
13
 
! Отговори
колко? преди 8 години
Колко български или украински деца могат да убият 155 американски морски пехотинци с 4 танка, 6 бронетранспортьора и 3 гаубици?
3
16
 
5
 
! Отговори
РУК за Ръшъ преди 8 години
Супер!!!
2
22
 
5
 
! Отговори
Изгорял на Потник преди 8 години
Айде сега Волен Рублата да каже как похарчи траншовете от Кремъл без никакъв видим резултат. Путин ще си поиска рублите обратно за лоши резултати! :D
1
14
 
7
 
! Отговори
BG преди 8 години
Ха, ха, ха "русофилска" България с US танкове :)))) Къде е сега Сидер Ага че да застане като китаец на Тянънмън пред танковете :))) А бе, русофилите, нали БГ армията била "русофилска" - ама сега да видите какво подмазване ще падне пред американските солдати :) Путин ще ви окъса ушите, да знаете :))))