Американска пехота, танкове и артилерия идват в Ново село през септември

"Гардиън": Частта ще тренира с български и чуждестранни войски
26 юни 2015 07:38, Анисия Иванова
65
Американска пехота, танкове и артилерия идват в Ново село през септември
Снимка, архив Булфото

Американска военноморска пехотна част, екипирана с танкове и артилерия ще бъде изпратена в България през септември.

Това съобщи американският генерал Норма Кулинг, заемащ длъжността заместник-командир на американските морски пехотинци в Европа и Африка, цитиран от британския вестник "Гардиън". Той направи изказването по време на срещата на министрите на отбраната от страните членки на НАТО, която се провежда в Брюксел.

Освен 155-те пехотинци, в Ново Село ще пристигнат и четири танка от вида "Абрамс", шест леко въоръжени превозни средства и три артилерийски оръдия. "Определено нашето намерение е да убедим руснаците и г-н (руският президент Владимир) Путин да се въздържат от агресия и да се върнат към общността като мирна нация", каза Кулинг, пише "24 часа".

По-рано тази седмица американският министър на отбраната Аштън Картър заяви, че американско военно оборудване ще бъде разположено в Естония, Литва, Латвия, България, Румъния, Полша и Германия като част от намерението на НАТО да подсили силите си в Източна Европа.

Кулинг допълни още, че частта ще тренира заедно с български, румънски и други чуждестранни войски през следващите 18 месеца като целта е да се подобрят американските способности за съвместна работа с колеги, използващи различно оборудване и методи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
14
 
4
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
До ЛУД-------------Защо не се вдигнахте на 9 септември,когато ви окупира червената армия и изкла 35000 Българска интелигенция за да насадят варварският комунизъм в БГ ?Да живее братска Америка-спасител на човечеството !!!
29
0
 
21
 
! Отговори
ЛУД преди 8 години
ЕХ ГЛУПАВ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ ВМЕСТО ДА ПОСРЕЩАМЕ ТУРИСТИ НИЕ СЕ НАДЯВАМЕ НА НАТО И ЧАКАМЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ТАНКОВЕ ПО ЛЕТИЩАТА. КОЛКО ЛИ ОЩЕ ТРЯБВА ДА НИ СМАЧКАТ ЗА ДА СЕ ВДИГНЕМ ???
28
18
 
0
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
Къде и кога е виждала Европа 70 години мир ? Глупости !-какво имаме когато оставиме Европа сама да се управлява-фашизъм,комунизъм,концлагери,геноцид на болшевиките срещу народите,холокост,Първа световна,Втора световна! Докога ? Бъдете благодарни,че от всички тези ужасии ви спаси Велика Америка !
27
1
 
11
 
! Отговори
бд преди 8 години
Нормално.В Б-я е имало триста години византийска,500г. турска, след това руска, германска и съветска армия,сега американска.Исторически сме подготвени да търпим всякакви армии.Изглежда сме *** и големи ***/генетично заложено/и за пари сме готови на всичко.
26
15
 
2
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
На фона на обгръщата ни мизерия породена от грабежа на бившите ***,които са на власт в момента,радостно е все пак че поне президента има правилни убеждения а не е някакво лигаво русопоклонниче,което да се целува уста в уста със съветските си господари. Да Европа е на подчинение на САЩ-това е вярно ! И това въпреки всички проблеми са най мирните и щастливи години и за Европа и за Велика Америка ! Къде и кога е виждала Европа 70 години мир ? Глупости !-какво имаме когато оставиме Европа сама да се управлява-фашизъм,комунизъм,концлагери,геноцид на болшевиките срещу народите,холокост,Пъ
25
12
 
1
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
Кавалеристи,бог ми е свидетел че съм благодарен на руснаците задето помогнаха за Освобождението на България от турско робство!Но какво тъсят днес озверелите казаци на руския цар в нашата Добруджа ?-Ще ги бием и прогоним като всеки дръг враг дръзнал да напада майка България ! Генерал Иван Колев ,Добруджа 1916 година
24
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *** народДруже, 43/44 година американците ни бомбардират с поощрението на ссср, а и най-малкото сме им обявили война. Я сега си припомни кой бомбардира Варна без причина през Първата световна и кой нахлу през Добруджа (и яде бой), чия армия окупира България без да сме пращали войски срещу нея и без да сме й обявили война през 44 г. и тн и тн.Айде ***, хранете!
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЕДНАГА ДА СВАЛИМ ОТ ВЛАСТ ПРОДАЖНОТО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО НИ ВКАРВА В ВОЙНА С РУСИЯ ! НА ОРЪЖИЕ БРАТЯ СЪБУДЕТЕ СЕ
22
1
 
5
 
! Отговори
MAKEDON преди 8 години
Ajde deeee , ami sega ke treba RUSIJA po cetvrti pat da ja OSLOBODUVA Bugarija. Ahhahahhaaa a do koga vaka .
21
1
 
13
 
! Отговори
Болгар преди 8 години
Сформира се опълчение (партизанско движение ) в гр Котел за противопоставяне и изгонване на американските окупационни войски от България желаещите да се запишат доброволци на адрес гр Котел площад Г Раковски 2 ! НА ОРЪЖИЕ БРАТЯ ДА ИЗГОНИМ АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАТОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ги гледам тези голобради смотльовци на снимката, разбирам защо Вашингтон предпочита въздушни удари вместо пехота.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със 150 войници няма да убедите и вожда на аборигените, ама след като сте решили да симулирате някаква дейност, за да не ви се подиграва света колко сте безпомощни срещу руснаците, така да е.
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси, дори по времето на СССР не е имало чужди войски на наша територия....
17
0
 
7
 
! Отговори
Мислещ в перспектива преди 8 години
Като свърши войната, краварите ще ни помогнат ли да си построим държавата наново? С нисколихвени заеми?
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Определено нашето намерение е да убедим руснаците и г-н (руският президент Владимир) Путин да се въздържат от агресия и да се върнат към общността като мирна нация"Даа с една шепа войници и два танка ще го убедите единствено колко сте жалки.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия се уплашила от гей-парада в Софияи отложила нахлуването си в Бъгария.Родината ни беше защитена от геймъри, неслужили в армията,но достигнали последно ниво играта на Call of Dutyс избръснати крака, с марухуанка в джоба.Слава на тези герои!
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На парада в Софияглавокомандващия парада нарежда да се свалят ударниците на автоматите на войниците,защото Борисов и Плевнелиев са на площада.Без да знае Ръководството на Армията.Нашите продажници се страхуъват от собствената си армия.Това беше голям скандал и показва, че продажниците са наясно, че не могат и 5 човека да съберат за война. Платената армия ще отиде на стачка за ранно пенсиониране.Няколко от лудницата ще облекат с униформи и ще ги изпратят в Украйна.Това еПрочети още на: dnes.bg/iztochna-evropa/2015/06/25/rusiia-se-nujdae-ot-mnogo-silna-armiia.26798
13
2
 
7
 
! Отговори
Odnoklassniki преди 8 години
Между другото колкото и да ги ненавиждам мириканците , трябва да призная , че войниците им изглеждат като такива (без шкембета и празни погледи) ...
12
4
 
13
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
До Изгорял на Потник ......американските летци са много добри ....??, бомбандират БЕЛГРАД, ракетите падат в ГОРНА БАНЯ......???????
11
10
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Аз ги поканих - за да я има България!!!