Създават Координационен съвет за членство в еврозоната

Той ще разработи проект на план за въвеждане на еврото
1 юли 2015 19:50, Надежда Бочева
16
Създават Координационен съвет за членство в еврозоната
Снимка: БТА, архив

Координационен съвет за подготовката на България за членство в еврозоната създаде днес Министерският съвет. Председател на структурата ще бъде финансовият министър Владислав Горанов, който е национален координатор на подготовката на страната ни за въвеждане на единната валута, съобщи пресцентърът на кабинета.

Още по темата
Членовете на съвета са заместник-министър на финансите, подуправител на БНБ, член на Комисията за финансов надзор, заместник-министри на икономиката, на външните работи, на транспорта, на правосъдието и други. Съветът ще се подпомага от експертни работни групи, които ще осъществяват практическата подготовка за членство на страната ни в еврозоната.

Сред основните функции на Съвета ще бъде разработването на проект на Национален план за въвеждане на еврото в България, изготвяне на предложение до Министерския съвет за определяне на целева дата за приемане на еврото, организацията и координирането на практическата подготовка на страната ни за членство в еврозоната, ръководство и координиране на работата на експертните работни групи.

Преди дни Горанов съобщи в парламента, че Координационният съвет ще решава технически въпроси, свързани с присъединяването ни към еврозоната.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
ERMII преди 8 години
Запознайtе се с ERMII:The Exchange Rate Mechanism (ERM II) was set up on 1 January 1999 as a successor to ERM to ensure that exchange rate fluctuations between the euro and other EU currencies do not disrupt economic stability within the single market, and to help non euro-area countries prepare themselves for participation in the euro area. The convergence criterion on exchange rate stability requires participation in ERM II.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Parada ne mina li be!?!
9
0
 
1
 
! Отговори
comedy puf преди 8 години
gorianov e hem mini_star, hem chlen, hem savet, hem rabotna grupa, hem koordinator :)))))) olele, bg robotika, pazi se, eu:))))))
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Samo bombi trqbvat v toq parlament...
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Референдум за членове на тия комисийкиНе може *** и пульо да ни представя в ЕС
6
1
 
1
 
! Отговори
humunkulus преди 8 години
pardon, modi, ima edin ime na edna chovek, a ti dumash tukanka za edna savet i edin chlenove bez imenove - hepten ne razbirA m nistuuu, pufturi gu
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква еврозона бе Горанов, та България е НЕЗАКОНЕН член на ЕС, както и на Нато, защото ни приеха без референдум, което нарушава конституцията на България, както и Лисабонския договор за присъединяване към ЕС. Само България е приета НЕЗАКОННО в ЕС и Нато, защо, ние да не би да сме втора ръка хора бе. Много скоро всички продажници, ционистки марионетки и ***, които съсипаха България през последните 26 години ще отговарят пред народен съд за действията си и ще отговарят с главите си. КАЗАХ.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се проведе референдом за влизането на страната в еврозоната.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баш в най-голямата криза на еврозоната ли тръгнахме да се бутаме в нея? Никакво влизане в еврозоната докато Гърция не си оправи дълговете. Няма да ставаме дойна крава за едното потупване по рамото.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Патихме си за да влезнем в ЕС. Сега пак ще си платим и хоп - в еврозоната - пръмовица да подготви и последните два реактора!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яко се търсят донори след като византийците опапаха всичко!