Доверието е валутата, която работи в ЕС, отсече Кунева

"Гърците не могат да напреднат по начина, по който кабинетът им преговаря"
Обновена: 4 юли 2015 11:26 | 4 юли 2015 11:23, Веселина Йорданова
83
Доверието е валутата, която работи в ЕС, отсече Кунева
Меглена Кунева. Снимка: архив, БТА

Гърците трябва да разберат, че не може да напреднат по начина, по който преговаря тяхното правителство, коментира вицепремиерът Меглена Кунева пред bTV ситуацията в съседката ни преди утрешния референдум.

По думите й преговорите имат определени правила, а доверието е единствената валута, която работи в ЕС. Ако я нямаш тази валута, ако тя е девалвирала – нищо не можеш да направиш. А след толкова много опити, в които гръцкото правителство тръгна, после се върна, не може да предложи решение, в което да убеди останалите, наистина много изтъня, каза още тя.

Още по темата
Според нея гневът на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер се дължи на усещането, че усилията му потъват: „Виждаш как се изплъзва икономиката, как се изплъзва мирът, как се изплъзва една от страните от ЕС от намиране на решение заедно”. Тя беше категорична, че бизнесът иска да остане в еврозоната.

По отношение на предстоящите местни избори, Кунева заяви, че трябва РБ да се яви заедно.

"Всяка от партиите в Реформаторския блок има своя динамика, но решението за общо явяване на местните избори трябва да бъде взето. Големи разминавания в позициите на националните ръководства няма, но по-различна е ситуацията с местните им структури", коментира лидерът на ДБГ.

Тя подчерта, че Найден Зеленогорски не е отправил ултиматум към останалите партии, когато е заплашил да подаде оставка като председател на предизборния щаб. По думите на вицепремиера, ДБГ се организира по-бързо за вота.

„Не е лесно за нито един от лидерите, има натрупани отношения, особено в градовете. Те трябва да са сигурни, че не просто го искат, а партиите им по места го искат”, посочи тя и даде пример с Видин, където отношенията между структурите на различните политически сили са сложни.

Кунева обаче отбеляза, че вече има и случаи, в които местните организации на партиите от РБ са се събрали и са стигнали до единна кандидатура – в Плевен и Добрич.

Лидерът на ДБГ категорично отхвърли твърденията, че партията й е претърпяла провал при опита си да наложи Соломон Паси за кмет на София. Според нея целта е била да се предложи човек, който да събере широка периферия, но е последвала „рязка реакция от страна на някои колеги”.

Тя поздрави предложения от ДСБ Вили Лилков, като подчерта, че и той като Соломон Паси е заявил, че е склонен да бъде само единен кандидат на РБ. Според нея крайната цел е реформаторите да се съберат, да обсъдят няколко кандидатури и да изберат най-добрата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Меглена КуневаДБГ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
рапорт даден-рапорт приет
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние сме нещастници,че не сме ги утрепали с камъни.
45
0
 
2
 
! Отговори
траминер преди 8 години
Барозу добре я е обучил , нещастница
44
0
 
2
 
! Отговори
otechestvenrom80% преди 8 години
***...:) RBG na valutna euro shamandura 18 godini vseki den i vseka nost po 365 pati v godinata i prez chetirite sezona na godinite...izvan doverchivoto shengen...i vinagi obilno upoena ot eu ofshor doverieto :)))
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко си хитра ти дърта кукумявка!!!Пак да гепиш кинти от ЕС !!!
42
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 8 години
доверието на некои големи крупни фирми кам такива по малки г няма никакво каквото и да правим за тях се сме криви от тоя бранш та мие интересно просто докога а по другият вариант е как се става голям с подмолни мрасотии или с корпуция се един дол дренки имам такива познати дето станах големи как станаха така и не разбрах докато бяха на моето ниво сега станаха милионери и по цял ден като ги видя реват а пак аз от тях не мога да се оплача е това е да си голям и глупав садба
41
0
 
7
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
ТАЯ ЖЕНА НЕ СПРЯ ДА СЕ НАПЪВА ДА ВЛИЗАМЕ В ЕВРОЗОНАТА И ДА ВЪВЕДЕМ ЕВРОТО. ГОЛЕМИ *** СА ВСИЧКИ. ТОЙ ЕС ЗАПОЧВА СВОЯ РАЗПАД. ДАНО ГЪРЦИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕВРОЗОНАТА ПА ТОГАВА ДА ВИДИМ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ Г-ЖО КУНЕВА.
40
0
 
4
 
! Отговори
Шобе преди 8 години
Шобето ги тресе сите политици. Сън на ги лови, ако се развият благоприятно нещата в Гърция. Благоприятно за масовите гърци.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KONEVA KRIVOUSTATA SELIANDURKA MODEL ZA PODRAGANIE.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
отсече Кунева
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куневица и другите като нея заслужават съдбата на един друг "демократ" Ст Ганев.Да умрат далече от родината, като кучета и забравени.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с това комсомолско мазнене.Оставка вън от парламента.
35
0
 
13
 
! Отговори
Дъ Бъ Гъзъ преди 8 години
г-жа Ку-Куневица ,именно понеже се базирате на доверието ,то съвсем скоро вече няма да сте в политиката и властта На следващите избори(а,те ще бъдат по скоро ,от колкото си мислите) ще гледате парламента през крив макарон и ще заемате своето достойно място :На бунището на политическата история
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преговаря се както Сюлейман Паси. Партньорите от нато докарват за учения 2 танка, а Сюлейман иска да докарат 14 000 танка, защото много го е страх от Русия. Гърци, учете се как се преговаря. Така се преговаряше и с другаря Брежнев.
33
0
 
17
 
! Отговори
Рънте преди 8 години
И в България има едни подобни. Не работят,Не плащат-ток,вода....,а получават помощи. Хайде Кунева оправи ги - спри им парите и ги изгони от България. Да спазват дисциплина. Те ти булка Спасов ден!
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така не се преговаря. Преговаря се както другарката Кундева и другаря Боко. Предлагаш на европартньорите да си затвориш АЕЦ Козлодуй, да не построиш руската АЕЦ Белене и да спреш Южен поток, те се съгласяват и сделката е сключена.
31
5
 
5
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Каква нула приятелю, България е имала значителна икономика, една от водещите в Европа, преди да се появят насраните ***, които за 40 години ни раплакаха майката, после си си направиха "демокрация", приватизираха всичко и окрадоха държавата до абсолютна нула!
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно начина, по който преговаря г-жа Кунева е много правилен, иначе нямаше да я назначат в борда на Париба и то за нищо правене или поне не в полза на Бъгария.
29
2
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Без парите и вниманието на Европа ,няма как да вържем двата края.Но гърците респектират с държанието си докато ние...
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-жа Йес ги знае много добре тия работи с навиждянето