Радан с оценка: Резултатът от референдума лош за нас!

"Икономически трябва да се възползваме от ситуацията в Гърция"
Обновена: 6 юли 2015 16:23 | 6 юли 2015 15:20, Анисия Иванова
46
Радан с оценка: Резултатът от референдума лош за нас!
Снимка БТА

Резултатът от референдума в Гърция е лош за България, защото един изключително важен съсед - и геополитически, и  икономически, остро се дестабилизира, заяви на пресконференция в Добрич съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок (РБ) и председател на ДСБ Радан Кънев. 

"Надявахме се, че резултатът няма да е такъв, но това е избор на гръцките граждани, не наш. Във всеки един план  дестабилизацията на една важна за нас държава, като Гърция, е лоша новина. Същевременно трябва да сме готови икономически да се възползваме от тази ситуация", заяви той.

По думите му, в момента пред България и Румъния има огромни възможности, тъй като те са единствените стабилни държави в цяла Югоизточна Европа. И вчерашното решение на гръцкия референдум затвърждава тази позиция.

"Дали България ще може да се възползва от тази ситуация, за да индустриализира икономиката си, за да увеличи рязко притока от чуждестранни инвестиции, за да отвори стотици хиляди нови работни места, зависи от това дали ще дадем знак, че е държава, в която има правосъдие, или ще продължим да даваме знак, че сме държава, в която няма правосъдие", каза Кънев, цитиран от БТА.

Затова, безспорно важният въпрос, с който ще се закрие този политически сезон, е дали ще има конституционно мнозинство около предложенията за промени в Конституцията, подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Евроатлантик Тъй ,тъй.Тава поне си е евромизерия. Току виж дошла соц мизерията и хладилника се напълни. Сакън.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Трудовакъ Гладна кокошка просо сънува.
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този пък откога започна да разбира и от икономика.
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Резултатът е лош за нас!" За,кои вас? За евреите ли?
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I rezyltatut ot nashite politici e losh za nas....
13
1
 
24
 
! Отговори
анти БСП, ГЕРБ, ДПС преди 8 години
Ние живеем в стабилна мизерия, обезлюдяване на цели региони от страната, емигриране на млади и кадърни хора и пълнене с имигранти от къде ли не, част от които са ислямисти. Олигархията се е окопала във властта и редуването на двата клона на БКП - БСП и ГЕРБ, с подкрепата на ДС (ДПС) убива страната с бързи темпове. Останаха ли ни сили да изметем тоя, или ще гледаме отстрани как изчезва родината????
12
3
 
14
 
! Отговори
Трудовакъ преди 8 години
Резултатът е просто прекрасен. Сега е момента да поискаме 50 - 60 млрд. евра безвъзмездна помощ за строителство на двата тунела под Шипка и Петрохан, за дострояване с ударни темпове на магистрала "Хемус", за тунела на магистрала "Струма", който щял да струва около 500 млн. евра, за зеленчукопроизводителите и овощарите, пчеларите, въобще ще ги уплътним парите, само да ни ги дадат. Както дадоха и на Гърция, без да ги попитат поне за какво са им. Ние поне имаме за какво да ги похарчим, тъй ами...
11
1
 
8
 
! Отговори
Х преди 8 години
Не виждам какво щеше да промени ако гърците не бяха гласували с да.Щеше ли да престане корупцията на всички нива в България?Всеки ден журналисти разкриват това което държавните органи които получават заплати от нашите данъци и никой не им търси сметка за това.Някой ще накаже ли служители от ДНСК за допуснато не законно строителство в махали и по морето.Само това ли ами полиция,прокуратура ,съд горски стопанства,данъчни не работят.
10
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
С тази корумпирана правораздавателна с-*** България неможе да очаква нищо положително, като инвистици например. Това обективно изобщо не е свързано със ситацията в Гърция. Наивно и смешно е да се очаква пренасочване на западни инвистици от Гърция към България без радикална Реформа в таз с-***.
9
3
 
22
 
! Отговори
въпроси?????? преди 8 години
Ами,ако в Гърция не стане толкова лошо и пак са по-добре от нас? Тогава,к'во пра'им ? Ще си направят ли сепуко дружно всичките ни политици?
8
1
 
20
 
! Отговори
рокси преди 8 години
Леле, и това ни е ""елита на опозицията или на коалиционния партньор-все едно и също". И какъв трябваше да бъде резултата от референдума? Гърците да напишат- да дадем на България 10 милиарда евро ? Тая "десница" е тотално безхаберна и няма понятие от нищо. За съжаление с изказването на такива "политици "стигам до извода, че положението у нас е изключително зле и надежда-няма.
7
23
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 8 години
Прав е Радан. Сега в тази криза българите трябва да затягаме колатите, да отделяме от залъка си и да работим преко силите си по 14, по 16 часа за да остенем отличниците по финансова дисциплина на ЕС, и нашите по-старши партньори от Брюксел да продължават да ни потупват по рамото и да ни хвалят, а не да се излагаме и ставаме за смях като гърците. Не трябва да се отклоняваме от либералния капитализъм защото няма алтернатива - алтернативата е комунизъм с мизерията и бедността преди 89та година.
6
7
 
6
 
! Отговори
бонус точка преди 8 години
Един човек да не лицемери и да каже истината, че България трябва да осребри гръцката криза по всеки един възможен начин. Щом са решили сами да се закопават гърците, тяхна воля.
5
2
 
15
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Същото се говореше и когато чакахме демокрацията, а след това и при влизането ни в ЕС. Нали не е нужно да се обсъждат резултатите? Та нищо няма да се промени... Това са просто мечти и всички го знаят...
4
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гърците клъвнаха яко на руската примамка - хъп, пари, комунисти, неплатени сметки - са ше им се стъмни, съвсем скоро. евреите като ги захапат, месо ше късат! нема лабаво!
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радане,джудже костовистко,недоклатено,престани да се изказваш неподготвен.Гърците са сто пъти по-добре от нас .Един ден народа може би ще се събуди и всички вие ще отидете на СЪД.Не може това да продължи вечно.Не всички ще успеете да избягате отвъд океана при вашите господари.Все някой ще хванем и тогава ще ви се види тясна България.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
to za nas koga e bilo ok ))) zemetresenie nqkade si na mainata ne e dobre za bg !!!!!! voina v irak ne e dobre za nas !!!!!!1 cql jivot ni kazvat 4e vse ne e dobre !!!!!!! sega nai golemiq tapunger boko shte izleze i pak shte ima zatqgane na kolanite namalqvane na pensiii zaplati .povishavane na el energiq danaci ....DOLNI SA BG POLITICITE
1
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гнусни предатели.Продадоха и предадоха България за жълти стотинки, превърнаха ни в роби, сега пак лаят, за даугодят на господарите си.