Загубили сме 80 млн. евро от руските санкции

България ще иска компенсация от Европейската комисия
11 юли 2015 13:00,
163
Загубили сме 80 млн. евро от руските санкции
Снимка: БТА, архив

България ще поиска допълнително пари от Европейската комисия. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов в Малко Търново, цитиран от агенция "Фокус". Според него 80 млн. евро трябва да получи страната ни като компенсация за загубите, които България търпи от ембаргото срещу Русия.

"Полагаме огромни усилия да усвояваме европейски пари. Ако утре Европейският съвет се състои, ще поставим въпроса за огромните пари, които губим от санкциите, които сме наложили ние и контрасанкциите от Русия. В момента земеделските производители губят пари”, коментира премиерът.

"Няма ли да има спасителен план за това, че сме пострадали от санкциите?”, попита още той и прогнозира, че предстоящото заседание на Европейския съвет ще бъде тежък съвет за всички.

"Ще настоявам и ние да имаме срокове, защото два пъти в месеца пътуваме до Брюксел, за да решаваме въпроса с Гърция. За мен е притеснително, че ЕС харчи много пари на европейските данъкоплатци, за да се събираме през ден през два да решаваме един и същи въпрос от дълги години”, коментира премиерът Бойко Борисов.

Той припомни на българите, които поддържат позицията на гръцкото правителство, че още с идването му на власт то е наложило 26% данък на гръцките фирми, които работят с България. "Те не го коментираха това, а в момента се съдим в Страсбург. Нашата победа в България е това, че всички еврофондове работят. Всеки ден откриваме видими неща", каза още премиерът Бойко Борисов.

Искането премиерът Борисов ще постави на срещата на върха в Брюксел в неделя.

Той заяви още, че спасителен план за Гърция все още няма. "Днес финансовите министри, а утре лидерите на 28-те страни трябва да решат, дали такъв план ще има", каза той. Премиерът добави още, че като победители гърците искат 53 млн. евро.

По думите на Борисов са взети нужните мерки за гръцките банки, които работят по българското законодателство. "Европа казва, че при необходимост ще ни помогнат”, добави още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
А колко загубихме от престъпното управление на Борисов и КОЙ ще ни компенсира
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ответна реакция, 123, което е ясно и на малките деца. Не всеки е свикнал да подарява интересите на държавата си, за да си напълни собствената касичка, все пак.
98
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС не е налагал забрани върху търговията с храни, забраните ги наложи Путин.
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено е да загубим. И още ще закубим, докато се подлагаме за без нищо на НАТО и ЕС.
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо нема да поискаш ти! Ще се ослушваш като пръднал, да подхвърлят некое дребно кокалче големите началници!
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как се усвояват европарите бе Пъмпкин???като вашите хора завишават стойноста на проектите и европа ако плати 75-85% от него..всъщност плаща целия проект и някой взема нещо почти без пари.това ли ви е усвояването???щото дадохте на чужденците да крадат от държавата ни..а вие крадете от европа!!!пак сте глупави дори и в краденето но Оня отгоре гледа..
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя много му е паднала тарифата бе...
93
1
 
2
 
! Отговори
Bez ime преди 8 години
Zdraveite Tikvi!!!!!
92
0
 
10
 
! Отговори
Силистренски педал преди 8 години
На времето по Бай Тошово време САМОЛЕТИ летяха НА 15 МИМНУТИ ЗА МОСКВА от летището ЛАМБРИНОВО!!!!!! Ако някой го знае серга!! Изнасяхме чиреши сирини вълна и тем подобни *** БЕЗКАРАЙ! Не знаете товА!!!!
91
19
 
5
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 104ХАХАХАХАХАХАХХАААААААААААА................
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
35 милиона златни лева - такъв заем е изтеглила от немски банки София преди 108 г., за да покрие историческия център на столицата с жълти павета.
88
0
 
18
 
! Отговори
ЛИЗАШки преди 8 години
БОКО кажи още 400 млн. евро от ЮЖЕН ПАТОК.....
87
0
 
20
 
! Отговори
Serofakis преди 8 години
Боко, както обичаш да казваш - ти си си виновен сам!
86
0
 
23
 
! Отговори
Бойкофрен преди 8 години
Как ти ги изчислиха 80милиона? Или с толкова са паднали рушветите които прибирате там горе.Ами стотицити хиляди ученици,суденти и държавни служитили на които им би забранено да почиват у нас? Ами 30-ти ст. отгоре с които ЛУКОЙЛ ни цака постоянно и липсата на отстъпка на цената газа от Газпром? А изчезналите като старите пари копувачи на имоти по морето и замиращия строителен бизнес?Като ги сумираме г-н премиер цифрата е със сигурнос 7 цифрена а не дай боже и 8.Нещо счетоводството куца май!
85
3
 
31
 
! Отговори
До Анонимен 93 преди 8 години
В дълбока заблуда си. Че Русия губи много, спор няма. Но това кара икономиката им да се задвижи там, където разчитаха главно на внос. Пример - производството на месо. Неочаквано бръз растеж на собственото производство. Абсолютно никакъв внос на военна продукция! Мощно развитие на електрониката. Освен това без много шум си търгуват с "врага"- продават ракетни двигатели на НАСА, титан- на Ролс-Ройс. Западът губи много повече - приказката за атовете и магаретата чувал ли си я! Атовете ще се оправят
84
2
 
34
 
! Отговори
селянин преди 8 години
Вместо да ревеш другарю Борисов извади от банкавота си сметка 80мил. и ги сложи в бюджета.
83
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яле го Баце...он че ви каже ..трайте и ногу не врекайте..айййдееее...кой що сака да праи само мирно да седи и да слуша оти чима дръжалето..кажи Баце..я па ги они..налитааат да апат..ей ...абееее....май аа..ааа...
82
1
 
28
 
! Отговори
колю преди 8 години
е, няма нищо нали получихме потупване по рамото и компенсация от 2 мил Евро.Какво са А нас 80мил. евро !?
81
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 101 василев(аВАСИЛЯ КОГАТО НА ЧОВЕК НЕЩО МУ СЕ ПРИВИЖДА ТО НЕ Е ЛОШО ДА СЕ КРЪСТИ...АЗ ПЪК ТИ КАЗВАМ ЧЕ ТИ СИ ТОЗИ КОЙТО ГИ ГЕПИ(И ТЕБЕ ПОДОБНИ) ЗА ДА НАСТРОЙВАТЕ ОБЩЕСТВЕНОСТТА СРЕЩУ РУСИЯ... ПО ТОЗИ ПОВОД ЕТО ТИ ЕДИН ВИЦ-ДОКЛАДВАТ НА ПУТИН-ГОСПОДИН ПУТИН .ПСАКИ Е БРЕМЕННА-КОГО ОБВИНЯВАТ? ЛИЧНО МЕН ИЛ ЦЯЛАТА РУСИЯ?