Руско издание: България строи стена срещу бежанци

Стената варди турската граница, от където влизат те
Обновена: 19 юли 2015 12:17 | 19 юли 2015 12:16,
66
Руско издание: България строи стена срещу бежанци
Снимка: Булфото

В България на два контролно-пропускателни пункта строят стена, за да се отделят от територията на Турция, откъдето в Европа нахлуват бежанци. Това написа руското издание Блокнот.ру, цитирано от "Фокус". 

"Потокът имигранти преминаващи българо-турската граница през последните 2 месеца се е увеличил 4.6 пъти в сравнение с миналата година", коментира пред руската медия министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

"В правителството на България смятат, че загражденията ще помогнат на граничната служба да се бори с нелегалните имигранти и ще помогне да се намали броят на сътрудниците на правоохранителните органи, разположени по границата”, написа още изданието.

В същото време The New York Times публикува материал, в който описва имигранската картина на Балканите. "Потокът на имигрантите към Европа от разорените от войната и гладуващи части на Близкия Изток, Афганистан и Африка е променил посоката си през изминалите месеци. Имигрантите сега се опитват да преминат по земя през Западните Балкани, като броят им е почти равен на онези, които се опитват да влязат на Стария континент през Италия", написа изданието.

"Този нов маршрут на бежанците предизвиква рязко нарастване на антиимигрантските настроения на Балканите и в близките централноевропейски държави, което усилва влиянието на националистическите партии и предизвиква протести в много страни", посочва американският всекидневник.

"Икономическата криза в Гърция, на брега на която слизат основната част от имигрантите, които се отправят към Балканите, може допълнително да затрудни усилията да се контролира техния приток, като намали политическата воля и сумите, отделяни за охраната на гръцките граници. Промяната в посоката на имигрантския поток е очевидна в периода от януари до юни, в който около 79 хиляди бежанци са влезли нелегално в Гърция от Турция, по данни на Frontex, агенцията на ЕС за наблюдение на границите.

Някои са останали в Гърция, но повечето са продължили на север през Македония и Сърбия в Унгария, която е посрещнала 67 хиляди нелегални имигранти. Европейските имиграционни власти не могат да обяснят точно защо бежанският поток се е преместил към Балканите. Те спекулират, че докладите за чести удавяния и зловещи преходи по море може да са изиграли роля. В същото време, Европейските нации превърнаха пресрещането на лодките от военни съдове в по-централна политика, а Либия стана още по-опасна и насилието в нея се разрасна още повече", пише още изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
1
 
! Отговори
До Тя преди 8 години
явно *** на руски *** не се брои за подлезурване от таквиз експонати като теб?!?
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 54И АЗ ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ АМА ТО ЩОТО ДИОПТЪРА МИ -5....ХАХАХАХАХАХА И СЪМ АПОЛИТИЧЕН И АРТИСТИЧЕН И ОСВЕН ПЪЛНА ТРАПЕЗА ЗА НИЩО НЕ СЕ ВЪЛНУВАМ ХАХАХАХА
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 51Я ХОДИ ДА ПИШЕШ КОЛКО НЕВИННИ ИЗБИВА ИД...АМА НЕШО МАЙ ЗА ТОВА НЯМА ДА ТИ ПЛАТЯТ. И КВО НИ ИНТЕРЕСЕ КАТИН ОТПРЕДИ 100 ГОДИНИ КАТО СЕ ИМА ЧЕ МИЛИОНИ СА ЗАГИНАЛИ ВЪВ 2 СВЕТОВНА НО ЗАТОВА НЕ ВИ СЕ ГОВОРИ
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 49АМИ КАТО "ИСКАМЕ ТОЧНО ТОВА" ЗА ЧИЙ ГИ ОПЛЮВАТЕ ПОСТОЯННО ТУК? МИСЛЕТЕ СИ И ПИШЕТЕ СИ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ У НАС И ЗА НАШИ УПРАВЛЯВАЩИ...ЩОТО ЗАПОЧВАМ ДА СЕ СЪГЛАСЯВАМ С ТЕЗИ КОИТО КАЗВАТ ЧЕ СТЕ ПЛАТЕНИ
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 47КУКУ ТО ЦЯЛ СВЯТ ВЕЧЕ СЕ ДОСЕЩА КАКВА Е ИСТИНАТА ЗА ТОЗИ САМОЛЕТ...ЕКСПЕРТИТЕ ЗАТОВА И СИ ТРАЯТ ЩОТО НЕ Е РУСИЯ
29
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 8 години
А бе, българска журналистика - елементарно, елементарна! Ако пишеха приказки, щяха да имат други заглавия - давам примери: Червената шапчица - Вълк на свобода напада баби и деца; Малката кибритопродавачка - Деца в неравностойно положение, експлоатирани - бедстват от глад в студа; Хензел и Гретел - Деца без родителски надзор стават жертва на насилие; Али Баба и 40те разбойници - В близкия изток безпризорни биват преследвани от въоръжени екстремисти, финансиращи се по престъпен начин; и т.н.
28
0
 
1
 
! Отговори
Трибалите преди 8 години
40. Това са Трибалите бе чу'р.Да ги пуснат на южната граница и никой няма да мине !
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце , отивай да ги посрещаш на границата и РЕЖИ лентите !
26
5
 
6
 
! Отговори
Баце преди 8 години
Бежанците са наши приятели!На всеки ъгъл в София има дюнерджийница!
25
6
 
2
 
! Отговори
До Един от Северо преди 8 години
Никак не е случайно че този регион се нарича северозападнала България. Това наистина е така, защото там живее уникално тъпо население. и ти не равиш изключение,по *** си и от благо джизъса.Застави, гранични войски, минирана граница и всички подобни екстри бяха монтирани , не да пазят държавата от бежанци, а точно обратното - за да не бягат българите на запад.Ама де толкова акал у вас в северозападналите покрайнини, та да знаете нещо толкова простичко.
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Образование за *** ДОБРО ама те *** руско
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия дето могат да им оправят животът на "разорените,гладните,бягащите" и всички останали тичащи по нужда голяма и още по-голяма са разни мултимилиардери.Има там китайци руснаци американци всякакви.Обаче на никого от тях не му пука за тях.Те лесно се оправят с бежанци- охраната бие и стреля кучетата хапят.Аз не вярвам,че хора които се представят за зле поради война,бедствие или нещо друго биха правили деца още в лодката или камионът дето ги кара "на черно" до заветният ЕС.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"руските политици водят пропаганда срещу запада, а на всичките децата им учат или работят на запад"А на нашите "демократи" и "велики" политици,които все се тръшкат,хвалят се на ляво и дясно,какво и колко много са направили за нас и за държавата,децата им да не мислиш че учат у нас?
21
2
 
7
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен 32Браво пич. Ей това ме интересува. Сподели с нас информацията за това как Путин бутна бойнга. Покажи ни снимки, записи от пилотската кабина, видео, как дава командата и т.н.Само не ми казвай, че ти си от биомасата която е чела преди 2 дни в някой вестниче, че е той и така си решил...
20
5
 
6
 
! Отговори
петър преди 8 години
И Украйна строи стена срещу русия. Какво да се прави, европейците строят стени за защита от азиатския варваризъм.
19
1
 
5
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Валерия, как може си правиш такава гаргара с читателите. То вярно, че повечкото за друго и не стават, но все пак...
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мой приятели руски студенти Образованието в русия Много зависи от това къде си И КАТО ЦЯЛО Е СРЕДНА РАБОТА
17
5
 
6
 
! Отговори
МЕСАР на свинско преди 8 години
До аневстига грухтя от руската си ко4ина Въри да славиш главния щопар *** там не в БГ
16
1
 
8
 
! Отговори
дрт преди 8 години
Предлагам да отворим границите на ЕС,да посрещнем всички имигранти,и да ги натоварим на кораби и в САЩ.Знам,че имигрантите няма да имат нищо против да имигрират там.Редно е който е създал конфликти в Африка,Азия...да си поеме и имигрантите.Каква вина има Европа.Какво и пречеше на САЩ Кадафи,Мубарак,Садам.....и другите лидери,че създадоха хаос.И защо Русия и други световни лидери само наблюдаваха случващото се?
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
къде са бежанците