Очакват се още сирийски бежанци да влязат у нас

Илияна Йотова коментира проблемите с бежанците
27 юли 2015 16:48,
14
Очакват се още сирийски бежанци да влязат у нас
Снимка: архив, БулФото

Евродепутатът Илияна Йотова коментира в бургас бежанския проблем, пред който е изправена България.

"Очаква се голяма част от сирийските граждани, които са вече в Турция, да потърсят път през България", каза тя.

Йотова допълни, че предната вечер е посетила бежански лагери в Сицилия. По нейни думи няколко хиляди души са потърсили убежище само за последната седмица.

Според нея България ще се изправи пред още по-голям бежански проблем в следващите месеци и години. Тя добави, че подкрепя усилията по укрепването на оградата по турската граница, но не защото България трябва да се предпази от хората, бягащи от войните, а защото носи двойна отговорност.

"От една страна държавата трябва да защити гражданите си, а от друга страна сме и външна граница на ЕСи се налага по-голям контрол и бдителност за влизащите през границата", смята тя.

Йотова коментира и наскоро проведения съвет на високо равнище в ЕС по въпросите за бежанците. Според нея страни като Малта, Испания, Гърция, Италия и България, където миграционният натиск е най-голям е трябвало да бъдат извадени от уравнението при разпределянето на квотите за настаняване на бежанци. Така би се дало шанс на тези буферни страни да се справят с вече пристигналите бежанци.

България ще получи финансова подкрепа от ЕС за справяне с бежанците в размер на 10 милиона евро. Йотова допълни, че тези средства са недостатъчни, а освен това има и недостигна медицински персонал, преводачи и специалисти за работа с бежанците.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: бежанциИлияна Йотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
Писна ми! преди 8 години
Докога бе! Боже, докога? Докато не започнат да ни слагат бомби по моловете, да ни режат гърлата и да забременяват жените ни? Или и след това? Докога, братя, ще търпим тези полухора, изповядващи мракобесна религия, проповядваща смърт да се нанасят в нашата татковина?
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
върнете парите от оградата в държ хазна, ако беш Тато комар нямаше да прехвъркне , а с тия дър дър тик ,неможешда очакваш нещо по добро
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен10 000 000 SAMALKA SUMA ZA GERB--IDVAT IZBORI I TRIABVA DA SE PLASHTA PO GETATA.
5
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Най-очарователната представителна от БСП в Брюксел.
4
3
 
15
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Все още ли не сме наясно че евреите го правят?! Докато все още има българи да започнем операцията Възмездие. Където видим лошо прикрит евреин - кухненски нож в гърба! Те са навсякъде, те са милион а разправят че биле 2,500! С 2,500 не може да се провежда този широкомащабен геноцид, още повече че евреите са некадърни и за най тъпата работа, трябва им масово участие и гарантирана безнаказаност. Убивай евреи, утре ще е безсмислено, тука ще има вече 25 милиона дивака!
3
1
 
15
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
И когато кинтите свършат кво правим? В Германия ли ги пращаме?
2
1
 
27
 
! Отговори
наясно преди 8 години
Нито са "бежанци", нито са "сирийски".Това са незаконни емигранти мюсюлмани, калесвани от цяла Африка и Азия, като целта е да се атакува християнската идентичнос на Европа, в угода на т.нар. НСР.
1
2
 
13
 
! Отговори
кон преди 8 години
10 милиона ще дадат от ЕС та да може оная от снимката и нейните побратими да ги лапнат.А българите и бежанците дгд...