Манолова отстреля Пенчев – ОмбудсМая е факт!

129 депутати гласуваха за нея, а за Константин Пенчев 82-ма
Обновена: 30 юли 2015 13:59 | 30 юли 2015 12:32, Камелия Цветанова
256
 Манолова отстреля Пенчев – ОмбудсМая е факт!
Снимка: архив, Булфото

Мая Манолова е новият омбудсман за следващите пет години и ще се грижи за спазването на правата на гражданите.

Тя спечели надпреварата в битка с другия кандидат за поста – досегашният обществен защитник Константин Пенчев, който беше издигнат от Реформаторския блок за втори мандат.

От 223 гласували депутати 82-ма подкрепиха Пенчев, а 129 – Манолова.

Тя благодари на тези, които я подкрепиха, защото са убедени, че ще е ефективен омбудсман, а и на тези, които не го направиха, защото има предизвикателството да им докаже, че е добрият избор.

„Парламентът ще ми липсва, ще ми липсвате и вие, може би и аз ще липсвам на някои от вас“, призна тя и обеща на депутатите да работят добре заедно.

Още по темата

Омбудсманът е единствената длъжност в държавата, която се избира с таен вот. Заради това депутатите прекъснаха за час заседанието си, за да пуснат бюлетините си в урни, в зала „Запад“.

След това бюлетините бяха броени от специална комисия с председател Евгени Стоев от ГЕРБ и членове Георги Търновалийски (БСП), Хюсеин Хафъзов (ДПС), Иван Иванов от Реформаторския блок, Валентин Касабов от Патриотичния фронт, Стефан Кенов от БДЦ, Миглена Александрова от "Атака", Иван Славов от АБВ и Ана Баракова от независимите.

Невалидните бюлетини, преброени от комисията, бяха 12.

Самата Манолова не участва във вота, въпреки че като депутат и тя трябваше да пусне бюлетина. Според нея обаче това би било неморално, защото ако го беше направила, щеше да има един глас преднина пред Константин Пенчев, който нямаше право на вот.

Изборът на Манолова беше очакван, защото имаше явната подкрепа на БСП, ДПС, Патриотичния фронт и АБВ.

Предпочитанията и на депутатите от Българския демократичен център и "Атака" също клоняха към нея.

Ръководството на ГЕРБ беше призовало депутатите си да гласуват по съвест и вотът им беше разделен, а от РБ категорично подкрепиха Константин Пенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
18
 
11
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Браво, радвам се г-жа Манолова, една наистина интелигентна и възпитана жена.Чест и прави че не е гласувала за себе си!Няма база за сравнение с крайпътните каки на ГЕРБ - Румяна Желева и други.
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Честито!На кои вас бе? Следващата порция калинки и колорадски бръмбари ли бе?
126
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки уверенията,че уж са гласували по съвест, гербаджиите с удоволствие се отърваха от най-големия си критик,а БСП изпуснаха най-острото си перо.Сега ако изпуснат и Корнелия Нинова ще останат една беззъба партия,която няма да бъде запомнена с кой знае колко сериозни опоненти на властта.
125
20
 
13
 
! Отговори
Честито! преди 8 години
ЧЕСТИТО, МАЯ! УСПЕХИ В ТОВА ТРУДНО И ОТГОВОРНО ПОПРИЩЕ!БЪДИ НИ ЖИВА И ЗДРАВА!
124
7
 
7
 
! Отговори
Snorky преди 8 години
Това "ОмбудсМая" някой *** *** ли го измисли или някой драскач се чудя...
123
7
 
4
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
На 10 . септември/ ДЕСЕТИ СЕПТЕМВРИ / 1944 г. НАХАКАНИТЕ ПАРТИЗАНИТЕ в България станаха БОЛШИНСТВО. Наследниците им след 10.Ноември 1989 г. , се наиграха на комунизъм и станаха бизнесмени. А сега имаме и нов омбутсман. Да живее комунизма!!!!!!!!
122
7
 
6
 
! Отговори
:) преди 8 години
Абе момчета. Атака ли плаща най-добре за тролене, да знам към кого да се обърна?
121
8
 
13
 
! Отговори
Peter преди 8 години
прочетох коментарите... дано тези които са доволни от това "назначение" да са ***. Ако оставим настрана външният вид на Пенчев просто няма място за сравнение с тая смрад. Пенчев е доказано интелигентен човек, стига някой да се е поинтересувал какво е направил. Позор!
120
5
 
9
 
! Отговори
ПРОТЕСТ!!! преди 8 години
Организирам протест ПРОТИВ ТЪПИТЕ БЪЛГАРИ!!!!20:00 пред парламента в петък.Знам, че няма да дойдете
119
6
 
3
 
! Отговори
Теленца преди 8 години
Кво ревете бе ТЕЛЕТА, плащайте данъци и сметките към чуждите ДЪРЖАВНИ компании. Нямате други права!!!!!!!!!!!!!!!!!! Вие сте родени РОБИ, такива и ще ***, като *** роби - дали в България или в друга държава - няма значение. Плюете против Манолова - ми защо я вкарвате 10 години в парламента? Стига писане, хващайте се на работа мързеливци, че има да плащате и да богатеят на ваш гръб. И НИКОГА ЗА АТАКА!!!! САМО ГЕРБ, БСП, ДПС, ПФ,РБ,АБВ,БДЦ!!!!! Разбрахме ли се ***!!! 50лв. ви чакат!!!!
118
3
 
13
 
! Отговори
СЛУШАЙ ПЛЕМЕ преди 8 години
Българи, преди да ми пишете минуси се замислете. Почуствайте колко сте *** мишки форумни.Кой избра - Бойко - "народа". Кой вкара в парламента БСП, ДПС, ПФ,РБ,АБВ,ББЦ? - "народа". Ана Баракова е депутат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! благодарение на тъпият и продажен "народ". И кой ви е виновен за това, че сте прости? Борисов можеше да прецака Мая да не стане омбудсман, НО НЕ ГО НАПРАВИ, а утре вие пак ще гласувате за него и пак ще ревете по форумите!! Защото сте *** ОВЦЕ!!!
117
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз признавам за обудсман само арменският поп
116
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито на сестра Галева и на целокупния булгаристански народ!
115
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кво ще излезе, че в тая прокажена територия, 20-30 платени соросоди могат да свалят и качват правителства и да не зачитат решенията на Парламента.Смърдяща Тикволандия.
114
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поръчковите медии не изчакаха резултата от гласуването в НС и побликуваха нещо, което се знае от много хора и отдавна. Целта е да се наплюе Мая Манолова, вероятно заради извадените на показ машинации на ГЕРБ с бюлетините в Костинброд. Ако двама депутати от 10 и повече години не могат да си позволят с доходите от НС да си купят имот макар и в Рударци, не виждам кой може да си го позволи.А сглобяемите къщи доколкото имам представа се продават на цена около 650 лв. на кв. м. 200000 лв. за всичкото това нещо е постижим доход за двама депутати от едно семейство. Сиромахомилството също не е нещо доб
113
8
 
13
 
! Отговори
збогом ГЕРБ преди 8 години
Няма разлика между таз омбудсман и свинята шеф на ДАНС.
112
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудовищна, ефирна провокация, срущу Парламета, парламентаризмът и конституцианализъмът в България... 13. 53 часа. Водещата: "Някои (Тя, Водещата в БНР- "Хоризонт", Бюджетната държанка, госпожа Никой) сравнява изборът на Мая Манолова с изборът на Делян Пеевски!...
111
5
 
8
 
! Отговори
ЕМИГРИРАЙ!!!! преди 8 години
Емигрирайте, и без това сте безполезни!!!!И кой плюе в този форум по Манолова? Хора НЕГЛАСУВАЛИ, гласували за ГЕРБ, БСП, ДПС, ПФ,РБ, АБВ, Бареков!!! С какво право плюете тогава бре овце?Искали да емигрират. Давайте, чакат ви редом с китайци и индийци да миеете чинии, да сервирате, да ви праскат. САМО ВАС ЧАКАТ НА ЗАПАД :)))))))))
110
5
 
27
 
! Отговори
ист преди 8 години
Манолова не отстреля Пенчев. Депутатите отстреляха народа.
109
3
 
7
 
! Отговори
питанка??? преди 8 години
Тая чавка омбудсман???Дядото пък заслужавал да го пребият???Това реалност ли е или някаква паралелна всвелена???