Гардовете на властта - на море с пари и от нашия джоб

НСО вече ще снима мероприятието на охранявания обект
Обновена: 1 авг 2015 10:57 | 1 авг 2015 07:30,
103
Гардовете на властта - на море с пари и от нашия джоб
Снимка: архив Булфото

Плащаме част от почивката на офицерите от НСО според разпоредбите на Закона за службата.

Служителите се сдобиват с нови привилегии. Данъкоплатците ще плащат транспортните разходи на служителите на НСО и членовете на техните семейства от и до морето в България, пише в. ”168 часа”.

В текстовете не се споменава, че почивката е веднъж годишно, което значи, че колкото пъти се разходят из страната, пътят им ще се поеме от държавния бюджет. Офицерите може да се разходят със съпругите и децата си из цялото Черноморие и из цялата страна. А отпуските им са 30 дена основна и 10 допълнителни.

Още по темата
"На офицерите и сержантите от Националната служба за охрана се изплаща сума за пътни разходи за отиване и връщане от платен годишен отпуск на територията на страната – за офицерите и сержантите и за членовете на семействата им", пише в готовите за влизане в зала текстове от Закона за НСО. Освен това ще им се плащат пари за облекло, което се е случвало и досега.

Те ще получават двойни заплати - редовната, полагаща се според единния класификатор на длъжностите, умножена по 2,2 за офицери и по 1,75 за сержанти.

Освен това ще вземат до 40% отгоре за продължителна служба плюс бонус за специфични условия на труд, за работа при вредни за здравето условия, за високи резултати и за други случаи. Освен това имат право и на пари за храна. Някои имат бонуси - безплатна униформа, която се определя от началника.

Държавата им плаща здравните осигуровки.

Интересното е, че според новите разпоредби службата трябва да документира, заснеме и озвучи мероприятие, в което участва охраняваният субект. Този текст е влязъл според депутати след атентата срещу Ахмед Доган на националната конференция на ДПС през 2013 г.

"НСО извършва документиране, фотографиране и озвучаване, звукозапис и видеозаснемане по време на мероприятие с участие на охраняваното лице", пише в закона.

"За осъществяване на дейността по охрана офицерите и сержантите от Националната служба за охрана могат да изграждат и използват технически средства или системи, включително за наблюдение и заснемане", гласят текстовете. Заснетите материали се планира да се използват за изясняване на обстоятелства, свързани с посегателство срещу охранявано лице или охраняем обект, установяване на извършвано неправомерно наблюдение на охраняваното лице или охраняемия обект и за целите на професионалната подготовка в службата.

"Не може да снимаш в такава ситуация. Ако тръгнеш с камерата, няма как да си свършиш другата работа. Може би или ще има отделен човек, или ще монтират камери на колите. Или ще има минизаписвачки у всеки колега", коментират гардове от НСО. И досега е имало желание да се монтират джипиеси на автомобилите, но самите политици са се противопоставяли, за да не ги засичат в реално време къде са.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: НСОпочивкапътни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дебеловрати клати....ци. Ето това е БГ ! Мутрокомунизъм в действие.
40
0
 
23
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
После да не се чудите защо се "топим" с 6 души всеки час.
39
0
 
9
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
цитат : "...да се монтират джипиеси на автомобилите, но самите политици са се противопоставяли, за да не ги засичат в реално време къде са. "? ? ?Че те нашите политици, кога са били в "реално време ", там където трябва да са ?Нямам такива спомени ?:))):))))
38
0
 
21
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
Гардовете на властта - на море с откраднатите пари от нашият джоб ?Някой да е изненадан ?:)))))
37
2
 
21
 
! Отговори
Лондон преди 8 години
До0ре бе няма ли най сетне умни хора в гази държава да създадат партия за която да гласуваме..само профани ли ще управляват и съсипват държавата ни..
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Triumfa na ozakonenite mutro-chengeta.
35
0
 
17
 
! Отговори
user преди 8 години
Не са уточнили в закона по сватби ще могат ли да ходят и да озвучават :)НСО ще имат и отдел Сватбари :)
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто който може да спира да плаща данъци и да крие колкото може. Това е безобразие. Най големите хрантутници, които ядат от хляба на Българите и за благодарност ги засичат по пътищата и им показват автомати. На всичкото отгоре това е служба която охранява целия престъпен контингент с нашите пари. Дано се смени строя и този Квазимодо наречен НСО да бъде закрит или да съществува под друго име, защото към момента е тотално компрометиран.
33
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи за тия уродливи мутри има пари, а за пенсии и здравеопазване няма!Ах маменцето ви герберско, ще плащате за това някой ден, ако трябва и пред Народен съд
32
5
 
1
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Ne vijdam nishto stranno.po taia logika.az imam godishno 2 zaplati poveche plus bonusi za nova godina plus 25 dena otpusk koito sled 5 godini stavat 30 plus oshte tri sedmici godishno platen bolnichen i poluchavam bezplatna zdravna osigurovka...ta iziza che samo pishete niakva statia bez smisal mai demek statiata e BEZMISLENA
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези са легалните мутри в България.
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутренската НСО трябва да бъде ЗАКРИТА, а не да им се дават пари от нашите данъци!Пожелавам им всеки един лев от моите данъци за лекарства на семействата си да го дадат мутрите гадни
29
1
 
26
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Авто парка на народните любимци и той трябва да се подмени,защото колите са морално остарели на цели 2 г.Трябва да се мисли и повишаване на заплатки на депутатите.
28
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам ме е като гледам т.н.премиер каква култура на поведение и исказ има, обидно е за един народ този *** да ни представя по света. Започна да ходи по Европа с цяла кохорта от гавази. Дори в централата на ЕС!!! Поне един език да бе научил за да не се върти между останалите премиери като обран евреин. Р.Ралин бе написал за Бай Тошо-сит търбух за наука глух. За ученика му важи също. И като го гледам как се държи като ментор и непогрешим се убеждавам, от тази грешка на природата не очаквам нищо!
27
2
 
21
 
! Отговори
Неразбрал преди 8 години
А пари за метресите им ще се полагат ли или е записано с дребен шрифт?
26
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как гащника на Гоце дето е на 27г си купи хотел за 7 милиона от трудова дейност
25
2
 
28
 
! Отговори
за нищо не стават преди 8 години
Тия от Нсо не стават за нищо. Преди време при мен дойдоха бивши от Нсо да търсят работа. Назначих ги, защото предполагах, че имат качества. Оказа се, че те дори не можеха да идват навреме на работа, липсваше им елементарна работна дисциплина, постоянно нарушаваха Закона за движение по пътя, бягаха от всякаква отговорност. Най-неприятното беше, че бяха постоянно алкохолизирани.
24
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светът се отвори, има информация за всичко. Как някои от премиерите в Европа могат да идват на работа с колело или с метро, без никой да иска дори и да ги заговори? Това е защото са с чисто минало, не трупат милиарди в офшорки, не лъжат и мамят народа си. Те имат достойнство и чест. Кой от сегашните имат тези качества? Мушат се като плъхове в блиндирани те коли за по 700 000 лева, БУДА и Цецо Крадецо, защото мерзостите им са безбройни. Ако си плащат те съм съгласен но това се плаща от народа!
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ограбването и лъжата за българина са стигнали да непоносими размери. В основата е пожарникаря. Лаком и страхлив, страхлив и лаком. Знаейки за мизериите които е правил като бандит, гл.сектетар, кмет и премиер не може да не си дава сметка, че рано или късно ще има възмездие. А тези около него за да си получават тлъстите заплати засилват мисленето, че той ще бъде ликвидиран. Живеейки сам, остарява, психиката се променя, на него му остава само едно, да засилва НСО за да остане жив. А парите ги плаща
22
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и кой го създаде нсо бай ви Тодор 4ервения *** ако ще да е носило и друго име тогава комуниста винаги е бил крадец и мутра дето не брой за нищо закона