Миков тъгува във Facebook: Бригадири, язовири...

Лидерът на БСП реди красиви спомени от комунизма
5 авг 2015 15:17,
219
Миков тъгува във Facebook: Бригадири, язовири...
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков честити рождения ден на бригадирското движение от Facebook и си спомни за силните страни на България по времето на комунизма.

От профила си в социалната мрежа той припомни, че на 5 август 1946 година е била създадена първата национална бригада.

Още по темата

"Груповият ентусиазъм и позитивното усещане за принадлежност към едно общество, солидарността и физическото усещане за споделена кауза е точно това, което днес липсва все повече в живота на българите. Инфраструктурни обекти, ж.п. линии, язовири, заводи... цял град – това ражда трудът на този младежки и патриотичен устрем, променил облика на Родината", пише Миков.

В поста си той допълва, че България от седемдесетте години на миналия век е продукт на усилията и приноса на всички българи в изграждането й.

"Заслуга на целия ни народ след Втората световна война е онази България със силна индустрия, развито земеделие, балансирано регионално развитие и здраво в демографско отношение общество, без неграмотност и бедност, със социални придобивки и завоевания, които тогава бяха ежедневие, а днес се приемат за популизъм", пише още лидерът на БСП.

Той изразява съжаление, че ситуацията днес е съвсем различна.

"Днес живеем в държава, която е длъжник на своя народ. Живеем сред бедност и несправедливости, които са навсякъде в ежедневието на българите", обобщава соцлидерът. Според него левите трябва да променят страната и да възстановят връзките между хората и между народа и държавата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
21
 
! Отговори
художника преди 8 години
Миков, за к`ъв групов ентусиазъм бълнуваш бе? Всички отиваха принудително според директивите на партията за ПЕТИЛЕТКИТЕ и тяхното предсрочно изпълнение. Забрави ли "Ленинските" съботници, дето ако не отидеш те изключваха от комсомола, напускаш работа, а месната ОФ организация те изкарваше като човек със "Западна ориентация", демек , едва ли не ФАШИСТ.Бяхте стиснали народа за гушата, а се обадиш, а ..в Белене.
8
23
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
А какво се построи/изгради след комунизма?
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и да е било но вече не е и трябва да се мисли за настоящето - как да се притъпят рогата на дивата демокрация и да се напудрят грозотиите и
6
0
 
12
 
! Отговори
къса памет преди 8 години
Та нали те направиха преврата 89-та. С такава лекота се оставиха на няколко студенти да свалят тяхното правителството. Сега спомени...
5
4
 
12
 
! Отговори
МУЙКОВ преди 8 години
НА НЕГО МУ Е МЪЧНО,ЗАЩОТО ОЩЕ КОЛКО КАТО НЕГО ЩЕ СЕ РАЖДАТ С НОСТАЛГИЯТА ЗЩОТО КОМУНИСТА СЕ СЧИТА ЗА ЧОВЕК ОТ ДРУГО ТЕСТО ЗАМЕСЕН,ДА МУ ПЕЧЕАТ ЧУШКИТЕ В СТОЛА,ЗАЩОТО СЕМЕЙСТВОТО НЯМА ВРЕМЕ ОТ ПАРТИЙНИ ДЕЛА,А ДЕЦАТА МУ РАСТАТ БЕЗ ГРИЖА ПОВЕРЕНИ НА РОДИТЕЛИ,УЧАТ И ПОЛУЧАВАТ ОЦЕНКИ 6 ,ЗАЩОТО НЕ Е ВАЖНО КАКВО СА ПОКАЗАЛИ КАТО ЗНАНИЕ,А БЕ ВСЕКИ КОЙ ОТ КЪДЕ МОЖЕ КРАДЕ И ПАК ОСТАВАШЕ,НО ПАК СЕ РЕШАВАШЕ ОТ НЕГО КОМУНИСТА ДА ЗАМАЖЕ ОЧИТЕ НА РЕДОВИЯ РАБОТНИК,ПЪЛНА "ДЕМОКРАЦИЯ",Е,МУЙКОВ И ТИ СЕГА ПИЕШ .
4
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да заминава за Пхенян и ще му връчат лопата. Но трябва да знае, че там алкохолът е дефицитен.
3
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чуди се вече какво да говори само и само да спре изчезването на бсп. А защо има руски знамена на митинга от снимката???
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еха и Гърците ако имаха комунизъм щяха да са къде по-напред от нас... Пък за англичаните, германците и австрийците да не говорим. Впрочем източна Германия е къде по-добре от западна...
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков и вие сте предатели.