Борисов за гонките: Родителите да си влязат в ролята!

Къде са майките и бащите на джигитите, чуди се премиерът
14 авг 2015 12:12,
368
Борисов за гонките: Родителите да си влязат в ролята!
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов за пореден път призова да се обяви война на джигитите на пътя. И докато преди време той се обърна към обществото и съседите на убийците зад волана, днес той попита къде са родителите им и защо не реагират.

"Като родител питам къде са майките и бащите на тези, които карат безумно по пътищата?", каза той и допълни, че ролята на семейството е изключително важна.

"Тези, които карат вечерно време по пътищата и полицията ги преследва от едно място на друго, за да предотврати организираните гонки, те също имат родители вкъщи", настоя премиерът.

Още по темата

Той предположи, че джигитите приготвят предварително колите си за състезанията вкъщи и родителите им виждат това.  "Майките, бащите, бабите и дядовците им ги гледат. Къде са им децата посред нощ? И защо карат така?", попита Борисов.

Премиерът припомни, че държавата всеки ден строи нови пътища. "Това значи ли, че на всеки един ремонтиран участък трябва да поставяме по един патрул денонощно да пази, заради това, че родителите не искат да знаят вечерно време къде са им децата", попита министър-председателят.

Той беше категоричен, че законите са добри и достатъчно ясни: "Кой закон позволява да караш с превишена скорост, да нарушаваш обществения ред, да вдигаш шум? Кой закон го позволява? По-интересно ми е кой родител позволява детето му да отиде там. Кой родител?"

Той предположи хипотетично, че полицията стане по-твърда с джигитите. Тогава според него обаче държавата ще бъде обвинена, че тормози децата, отишли да се повозят. "Това ли искате? Да си влязат родителите в ролята", отсече Борисов.

Той обясни, че гонките и сега са забранени и проблемът не е в законите. "То и сега е забранено да се правят гонки. Къде има разрешение това да се прави? И държавата трябва да е длъжна този, който е родил дете, да му го пази непрекъснато...", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Той беше категоричен, че възпитанието на децата е задължение на всеки родител и на цялото общество.

"Насищаме с камери...Направихме пътища, една мантинела здрава няма. Кара се по безумен начин. Не знам с какви средства да се борим", каза още Борисов.

Коментарът на премиера идва след поредица от кървави инциденти на пътя, при които загинаха деца и млади хора.

Снощи в центъра на Ловеч 20-годишен младеж прегази и уби 10-годишно момиче. Два дни по-рано при незаконна гонка край Лесидрен бяха убити други две деца – 16 годишно момиче и 16-годишно момче.

Въпреки трагедията обаче хората в Лесидрен отказаха да посочат организаторите на незаконните състезания, които редовно се организират край селото. Повечето от тях признаха, че ги е страх от саморазправа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
0
 
! Отговори
реално погледнато преди 8 години
То и родителите са същите буклуци...
230
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 8 години
НА ГУРБЕТ ЗАРАДИ ТАКИВА КОИТО НЕ СА ОСИГУРИЛИ РАБОТА В СТРАНАТА КОЯТО УПРАВЛЯВАТ А САМО СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ОТКРАДНАТ ПОВЕЧЕ
229
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ти си българизиран ром като Московски затова триеш коментара
228
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ot tuk trqbva da se predpoloji che vsqko semeistvo e zdravo, dobro, vazpitano....mi te boklucite imat nai - mnogo deca
227
0
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Е тоя взе да ме изнервя." Детето" на 25 г.родитела виновен.А полицаите ? На Тракия и вчера един с колело мина и замина покрай полицаите.Ако го удари някой който кара с 130 кой ще е виновен.? Знаят ли магистрална полиция кой има право да се движи по магистралата?Или Тракия е веломагистрала.?
226
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За майката на момчето от Ловеч ако пита .Тя е всеки километър.Все пак на 20 г.е пълнолетинОбаче в мрежата е споделил че кара "екстремно"Веднага трабваше да го проверят , вкл. Психотест и нов шоф.изпит
225
0
 
7
 
! Отговори
да преди 8 години
Ами така е! Прав си, Бойко! Ама кажи ми кой закон наказва родителите за безхаберието им? Има ли такъв закон? Дори не можете да ги обвините за съучастие или подстрекателство, защото прокуратурата кво каза за гонките - "незаконните гонки не са престъпление"?Кучето скача според тоягата!
224
1
 
5
 
! Отговори
нсо преди 8 години
др.Борисов,трябва ли като родител,да забраня детето ми да е живо по вашите закони,и изказвания,нема да коментирам вашите ЗАКОНИ за ПТП защото вие и р.мите/ вашият род/ винаги са с един прокурор и министър напред;и резултата е за ВАС
223
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами за какво е тогава МВР-то . Да му пази дебелият *** ли ?Да разреши на полицията да си гледа работата и да махне прословутата заповед от месец ноемви-2014 година, която връзва ръцете им.
222
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основната вина за трагичното положение носи този Червен *** със нелепата заповед -полицаите да нямат права да спират и извършват контрол над МПС.А основната дейност на Полицията е превантивната .Тиквата е вързал ръцете на полицията да извършва основната си деиност.Хиляди нерегристрирани ,незастраховани ,техтически неизправни ,без номера ,автомобили и мотоциклети ,АТВ и Бог знае какви подобия на коли,и никакъв контрол (забранено е на полицаите )а Тиквата се прави на ударен . Мръсен комунист.
221
0
 
7
 
! Отговори
anon преди 8 години
ми.. в щатите глобите (по темата) са следните - караш х2 на ограничението на скороста - задължителни 2 месеца затвор и 2 години без книжка. пърженето на гуми се наказва по $20 за фут следа от гума на асфалта- въртиш гуми 60 фута (20м) - $1200 глоба. и така. родителите не ги закачайте- те сами ще рипнат като младежа се прибере с фиш за 2000 лева... всичко е толкова елементарно- ама желание няма... иначе начини много
220
0
 
12
 
! Отговори
Балканджия преди 8 години
"Въпреки трагедията обаче хората в Лесидрен отказаха да посочат организаторите на незаконните състезания, които редовно се организират край селото. Повечето от тях признаха, че ги е страх от саморазправа". - ЕЙ ТОВА Е БЪЛГАРИНЪТ: СТРАХЛИВЕЦЗАЩО ВСИЧКИ НЕ СЕ ИЗПРАВЯТ ЗАЕДНО СРЕЩУ ТЕЗИ ДЕСЕТИНА ХУЛГАНИ И ДА ГИ ПОНАТУПАТ ? МОЖЕ, НО ТОГАВА НЯМАШЕ ДА СА БЪЛГАРИ.
219
3
 
16
 
! Отговори
сд преди 8 години
Мале боце колко си ***,най големия виновник са ония толупи от КАТ първо ги овладейте тях какво стана с онази Акция палките от 30 смени катаджии 30 корумпирани колко вкарахте от тях в затвора бе *** кой им има страха на тия шкембета корумпирани за 100 лв ги пускат пияни да карат,от вас идват всички беди в България не говоря само за герб а за всички който са в власта през тези 25 години.
218
2
 
21
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Ей, този най-после го посъветваха да престане да ходи на обществени места с жълтите и розови тениски. И за какви деца говориш бе, алоооо! Коскоджами ти разбесняли се младежи вилнеят, и няма сила която да ги спре. И как ще има, то държава няма, и то отдавна. А тази тетка, дето е начело на МВР /лелеее, какъв кошмар за МВР-то/, къде се е скрила, та не й се чува гласа? Напоследък този от снимката, непрекъснато се явява като нейн говорител. Голям позор!
217
0
 
12
 
! Отговори
тими77 преди 8 години
до това води свободията няма уважение във училище няма уважение на възрастните хора няма няма морал какво възпитание изкате то се започва още от първите седем години преди защо не беше така защото имаше морал а не упадък
216
2
 
19
 
! Отговори
ас преди 8 години
Веднага си личи умния човек.Докато му зададеш въпрос веднага получаваш умен отговор.ЦСКА да си плаща донъците,къде са родителите на гонкаджиите и родителите на загиналите.Сланинка на жар и ета ти пожар.Евала ти правим ***.
215
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са майките и бащите на джигитите, чуди се премиерътКакви майки и бащи, бе, джигитът е на 28 (ДВАДЕСЕТ И ОСЕМ!) години!
214
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИВАНКомунистите само като го видят и пълнят гащите.ОТ СМЯХ!!!
213
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя куманист дето убива българският народ ,що се прави на супермен ??
212
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата да свърши своята работа! То ако имаше държава такива гонки нямаше да има!