Местният вот: Разгром на ГЕРБ или живец за БСП

Партньори от властта в битка в някои градове, предрича политолог
Обновена: 1 сеп 2015 13:47 | 20 авг 2015 14:47,
63
Местният вот: Разгром на ГЕРБ или живец за БСП
Снимка: архив, Булфото

Предизборната кампания у нас обещава да бъде не просто интензивна, а повод за размисъл доколко стабилна е управляващата коалиция, прогнозира политологът Първан Симеонов в ефира на България Он Ер. В някои градове един срещу друг могат да застанат партньори в централната власт, смята той.

Анализаторът изтъкна, че местните избори ще бъдат едни от най-важните и политическата битка между партиите едва ли ще бъде "по-красива" от обикновено.

По думите му в момента не се вижда нищо ново като похвати. "Има ударно строителство и благоустройство на градската среда. Виждаме разследвания, обвинения, дронове, и т.н., които показват елементи, вероятно на правовата държава, но зад тях прозира като че ли един предупредителен удар през пръстите на някои вкоренили се местни кметове", обясни той.

Той коментира и какво представяне очаква от партиите на местния вот.

Според него Реформаторският блок няма да преживее най-лесните си моменти, тъй като в различни общини няма единомислие за подкрепа на кмет. По думите му реформаторите ще припознаят кметове, които са от сините среди.

"Такива кметове има в Монтана, Кюстендил, Хасково. Реформаторите ще имат сериозни амбиции в Плевен, успешно присъствие във Варна, традиционно сини места", обясни политологът.

По думите му ГЕРБ също много ще разчита на изборите и на местната власт по принцип, тъй като това е "гръбнакът" на партията, каза той.

Според него Патриотите ще имат също любопитни резултати на тези избори. "Те не губят подкрепа, въпреки досега си до властта. Те имат шанс за бележимо представяне", прогнозира Първан Симеонов.

За опозицията вотът също ще бъде решаващ. Изборите ще покажат дали в БСП все още има живец.

"Има населени места, в които червената политика може да се справи - Сливен, Ловеч, Северозападна България", предрече той.

За ДПС той коментира, че на вота наесен ще се види дали ДПС ще продължи с опитите си да се разшири в "несвойствени" райони като Северозапада.

Политологът очерта и феномените, които се забелязват при местната власт.

По думите му хората обикновено приписват позитивите на местната власт - като външният вид на градовете например. Негативите се пишат на сметката на централната власт - бедност, безработица.

"Често се забравя, че местната власт също отговаря за работните места и за икономическата ситуация в общините. Забравя се, че това е сърцевината, а не тротоарите, пеещите фонтани, велоалеите, и т.н.", аргументира се той.

Вижте повече във видеото на България Он Ер:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
иван черни преди 8 години
И ПРЕДИ И СЕГА БСП Е МАФИЯ!
35
3
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Много *** тук са яхнали "Долу БСП". Ппевъртам надолу, и все на такива попадам. Всичко ли е наред там, където кмета е от ГЕРБ или от скрития му партньор ДПС?
34
1
 
9
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До втръсна ни от БСП--47;Всички които ограбиха Б--я се пръкнаха в БКП
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започне ли някой политолог, или социолог да предрича победи за БКП/БСП - много внимателно с такъв, и съответните изводи. Иначе тя работата си е ачик-ачик ясна. БСП са изчезващ вид.
32
5
 
15
 
! Отговори
видинчанин преди 8 години
Който иска градът му да заприлича на Видин нека да гласува за БСП.
31
9
 
8
 
! Отговори
Бат Петко преди 8 години
Дали е случайно, че повечето коментарите са от "Анонимен". Вярно, има и такива, дето пишат с 10-20 имена (nicks). Не вярвам, че който и да е смислен човек чете форумните глупости, написани по-долу. Това,че някой е написал че ще гласува за БКП_БСП (поредния анонимен 40)- сигурно на заплата от Позитановските фирми) не означава, че те ще направят нещо смислено за Родината ни, а само че той ще си получи дневната дажба. Да му е честита. Чакам си минусчетата, ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ !!!
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като при ГЕРБ стана така, че ДПС да са вероятна втора сила в Бг - не, благодаря. Бойко подведе избирателите си. Какво стана с обещанията, с изборния закон още с началото на мандата, какво стана със задължителното гласуване, какво стана със заричането с ДПС и БСП да не се заиграва, след като сума решения минават с тяхната подкрепа. Има и няколко читави хора в ГЕРБ, но повече никога не бих ги подкрепил с вота си.
29
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някога съм гласувал за ГЕРБ, повече няма да направя тази грешка. Мислех, че те ще се изправят срещу ДПС и патерицата им БСП, но се оказаха всички от един отбор. В цялата ни история само Костов не е е сядал на една маса с ДПС. Това е само една от причините да харесвам Радан Кънев.
28
6
 
2
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Не ме интересуват ни ГЕРБ ни БСП!В нашият район имаме малки местни партии и винаги те печелят.
27
7
 
13
 
! Отговори
данъкоплатец преди 8 години
И аз ша гласувам за БКП_БСП,оти ми омръзна от тия менте комунисти пардон демократи!!!
26
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ ще победят ДПС ще са втори а бсп трети
25
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
герб ще спечелят, но сергейя ще обяви бсп за победители!
24
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
атака (юруш) какво ще вземат явно ще се коалират с дПС
23
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ. ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ТЕЗИ КОИТО БРОЯТ БЮЛЕТИНИТЕ. А НАЙ ВЕЧЕ ОТ ЦИК. КОЙТО ИМ ПЛАТИ НАЙ ДОБРЕ ТОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ НАЙ МНОГО ГЛАСОВЕ. А ВИЕ ЧАКАЙТЕ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ. АМА НА 36 МАРТ.
22
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждам, че някакво малцинство силно не харесва Бойко(сигурно ги кара да си плащат данъците), и имат идея при кой ще може пак да се краде(но не го казват ясно) . Има ли смисъл да правим нова грешка, тип Орешарски. Е, стига сме настъпвали отново и отново мотиката!
21
3
 
16
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Не си прав.В София област всички кметове на ГЕРБ са милионери(в Елин Пелин даже и заместник-кмета)
20
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя беше тая партия БСП,тая която ни фалира два пъти ли става въпрос.Че като гледам тука има много червени ***,само когато върне всички откраднати пари БСП тогава ще се оправим ние,да не забравяме как 1990 г раздаваха куфарчета с милиони на техните си хора.А до сега не съм видял един червен кмет да направи нещо за града си само крадат и това е.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой беше казал следното - Ако всичко ставаше само с избори, те отдавна щяха да бъдат забранени...
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е като ГЕРБ не си подбират кадрите и престъпници като тези в Ботевград и Елин Пелин управляват общините
17
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Боко и Цвъки спечелят местните избори и няма промяна, това ще означава че българите са доволни от състоянието си, и заслужават съдбата си...това е.