По границите – не бежанци, а икономически мигранти

Те трябва да се третират различно, смята министър Митов
25 авг 2015 10:21,
41
По границите – не бежанци, а икономически мигранти
Снимка: Булфото, ахрив

Голяма част от хората, които преминават през Балканите по пътя си към Западна Европа, не са бежанци, а икономически мигранти и трябва да се третират различно, категоричен бе пред bTV външният министър Даниел Митов.

Той изтъкна, че по отношение на бягащите от конфликти, държавите в ЕС имат конкретни ангажименти на база споразумения, които са сключили.

По-сложна е ситуацията с тези, които просто търсят по-добри условия на живот: "Европа трудно може да издържи подобен натиск", призна министърът.

По думите му рискът за България в настоящата ситуация е минимален. "Не е феномен, който сме успели да прекъснем, но българските граници се охраняват много по-добре от гръцките", посочи той.

По думите на Даниел Митов никой няма полза и изгода да минава добре охранявана граница, който е в страни от пътя на миграционния поток (на запад и на север).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На кораба и обратно.Много е просто и много по- евтино.
18
0
 
1
 
! Отговори
cowboy преди 8 години
Тия бежанци на самолета и към щатите, откъдето му спускат на тоя точките. Те свалиха Асад и Кадафи и сега Европа да чисти след тях. Ай сиктир. Много е лесно да си далеч и да гледаш сеир.
17
0
 
1
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
А в парламента е пълно с политически мутанти- хора без идеали и цели. Хора неспособни, некадърни и низки. Хора, които мислят за това не как да оправят държавата, а как да откраднат повече от нея
16
0
 
5
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Е тия евро-гейове ще ни загробят окончателно!Напълно некомпетентни и неадекватни в критични ситуации.Не можело да се затвори границата?!Може и не е толкова трудно и скъпо!А хвърлените за охрана средства ще се върнат многократно от спестените главоболия и спасената държавност!Просто една държава от ЕС трябва да го направи и веднага други ще я последват!НО ДЕ ГО ТОВА МЪЖЕСТВО?????
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На няколко гръцки острова те вече са почнали да превишават по брой тамошното население. Напишете в тубата - Greece: Chaos in Kos as attempts to relocate migrants hits rocks В това видео ще видите бунт на бежанците на остров Кос, където те затвориха пътя и полицаите не можеха да излязат. Но по-тревожното е, че те крещяха "Джихад".
14
0
 
7
 
! Отговори
американецо преди 8 години
Това НЕ са бежанци! Това са КЪРЛЕЖИ!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свят дълг на всеки е да защити бежанец, който е напуснал дома си, за да спаси децата си от войната, но свят дълг е също така да защитим Родината от нелегални мигранти, а те в по-голямата си част са такива, тъй като са изобщо без документи и в службите за издаване на документа за пътуване се представят за сирийци.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята се повтаря... Омаломощената от вътрешни боричкания Европа и нейното преситено население не могат да отвърнат на наплива от пришълци с различна култура и разбирания, идващи от разсипани държави, в търсене на по-добри условия на живот. Вижте късната история на Римската империя и я съпоставете с днешната ситуация.
11
0
 
16
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Така е- по границите е пълно с икономически мигранти. Мигрира населението на България. Обезлюдяват се села и градове. Обедняват хората, богатеят управляващите...
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ха добро утро! това, като изключим поне 5 националистически партии, че го дъвчат от 2 години, има поне още 20 организации и институти, които ясно и категорично са го обяснявали по телевизии, предавания и радиостанции...отделно поне 80% от българите го знаят. сега ли му светна в тиквата на този министър?
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКИ!! не голяма част не са бежанци, вижте какво означава думата бежанец. бежанци са хора които напускат собствената си страна поради военен конфликт или друго застрашаващо живота бедствие и отиват в СЪСЕДНА страна!! Аз не знам да има военен конфликт в страна граничеща с България. от самото начало журналистите го промотират този термин бежанци а той изобщо не е верен
8
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Аланкооо тва е чиста проба инвазия на исляма в България и Европа !!!какви ги плещиш ??????Утре ще сложим чалмит и бурките и такива като теб ще са виновни .... исляма завладява света !!!!!
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз друго не мога да разбера, уж хората били гладни и бедни та затова бягали, а в същото време се оказва, че всеки един от тези хора било от Сирия било някъде от Африка се извадили по 1000 и повече евра да платят да ги прекарат до Европа. Аз сега ако трябва да извадя минимум 4000 евро, за да спася семейството си, еми нямам от къде, и ако има война няма на кого да продам и имуществото си, че да имам някакви пари за бягство. Та на въпроса от къде имат толкова пари гладните?
6
23
 
1
 
! Отговори
шшшшт преди 8 години
Целия свят го прави. И ние трябва да помогнем. Пак се излагаме.
5
0
 
27
 
! Отговори
акуд преди 8 години
точно така това са различни бежанци , те са преднамерени и изпратени с икономическа цел която все пак е превземането на европа и помощите събирани от данъци на християните. silent attack
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако не се отваря видеото, напишете в тубата - Мигрантите не а примаат помошта од Македониа
3
0
 
43
 
! Отговори
патриот преди 8 години
на всеки два дена в Европа влизат по 4000 африканеца, в Милано е нещо страшно , бунтуват се искат по-дибри условия на живот...През Балканите минават стотици хиляди, не знам как е възможно никой да не може да ги спре. Това не е тяхната земя, религия и култура, но те пак напъват мръсните гадове. Дано и този път Бог да ни опази, че и у нас има хиляди и само като си помисля как се развъждат и как ще ни превземат...настръхвам.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видеото тук - https://youtube/watch?t=35&v=M8xkYZNsKUY
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанци, икономически мигранти ли са, не знам!? Ето ви тук едно видео, в което те не искат да приемат помощта от Червения кръст поради знака с червения кръст на кутиите. youtube/watch?t=35&v=M8xkYZNsKUY