Бареков към Борисов: Уволнете Яне Янев!

Искат да ме ликвидират като единствен опонент, твърди евродепутатът
Обновена: 29 авг 2015 17:01 | 29 авг 2015 16:22, Анисия Иванова
86
Бареков към Борисов: Уволнете Яне Янев!
Снимка, архив Булфото

Открито писмо до премиера Бойко Борисов изпрати лидерът на "България без цензура" евродепутатът Николай Бареков. В него се казва, че съветникът му Яне Янев злепоставя името на министър-председателя с коментари, направени в публичното пространство чрез медия, "обслужваща Вас".

Евродепутатът настоява Янев да бъде уволнен заради "недопустими, противозаконни и безумни твърдения и напътствия към независимата съдебна система с цел да бъда оклеветен, опозорен и ликвидиран като Ваш единствен и пряк политически опонент включително и "отзован“ и осъден от прокуратурата".

В писмото си Бареков пише още:

"Вашият съветник в качеството си на висш служител в Министерски съвет, занимаващ се с корупционните въпроси, постави срок на независимата съдебна система, в случая прокуратурата, и ултиматум аз да бъда подведен под съдебна отговорност до края на предизборната кампания за кметове и общински съветници (края на месец октомври).

Допускам, че Вие не сте наясно с въпросните изпълнения на Вашия съветник, но те злепоставят Вашето име, институциите в Република България, както и допускат основателното съмнение, че Вие упражнявате контрол върху прокуратурата и българския съд.

Вашият съветник дори предложи да бъда „отзован“ от ЕП. Подобен термин не съществува в правния мир нито на Република България, нито в европейското законодателство".

Според Бареков думите на Яне Янев представляват директна заплаха към него в качеството му на "европейски депутат и лидер на българска партия, рекет, шантаж и търговия с влияние с поверената Ви от парламента институция."

"Този казус в понеделник в 9 сутринта ще бъде отнесен до главния прокурор на Република България.

Въпросът е само eдин – Вие стоите ли зад Яне Янев, неговият рекет и търговия с влияние спрямо мен или той доброволно и в лично качество нарушава Конституцията на Република България, която категорично пази разделението на властите и не допуска вмешателство на изпълнителната власт спрямо съдебната?

Г-н Борисов, наясно съм, че лицето Яне Янев си „купи“ поста Ваш съветник за индулгенция и политически чадър с клеветите и сигналите, с които заля българската прокуратура и медиите миналото лято и беше основно острие на олигархията и статуквото спрямо мен и моята партия. Преди 4 години това лице щеше да Ви уволнява, а сега Вие си го назначихте, за да омаскарява опозицията, към която Вие проявявате ту необяснимо благоразположение, ту типичната за българските нрави нетърпимост.

Настоявам още в понеделник Вие да уволните и дори да поискате преди това оставката на Вашия съветник, заради изключителната му арогантност, глупост и себичност при погазване на законите на Република България. Думите на Яне Янев хвърлят огромна сянка на съмнение върху начина, по който се упражнява изпълнителната власт в България.

Ако целта на т.н „съдебната реформа“ е Министерски съвет да нарежда на прокуратурата саморазправа с опозицията, то явно сте я постигнали още преди реформата да е факт, продължава Бареков.

Ударите под кръста срещу мен и моята партия започнаха от Вашите послушници и обслужващи Ви журналисти от момента, в който спечелих 11% на европейските избори в се превърнах в първостепенна заплаха за статуквото.

Защо, г-н Борисов, никой от Вас (нито Вие, нито Вашите съветници) не реагираха, когато олигархията превърна дейността на парламента в търговия на дребно и купи моите депутати, а сега Вашите копои, насъскано ясно от кого, са готови да ме атакуват брутално с всички непозволени от закона средства. Това ли е хигиената във вашия МС?

Ако Вие не вземете незабавните мерки срещу лицето Яне Янев и той не бъде уволнен, още следващата седмица казусът с неговото погазване на закона, ще бъде отнесен от мен до Европейския парламент, Европейската комисия и всички институции, които упражняват мониторинг върху натиска на политиците спрямо съдебната система. По същество нарушаването на закона от Вашия съветник представлява нарушаване на закона от Вас като премиер.

П.С. И една информация, вероятно убягнала от зоркия Ви поглед. Г-н Борисов, безразлично ли Ви е, че Вашият съветник редовно чакаше пред кабинета на Цветан Василев в сградата на КТБ, намираща се на площад Гарибалди в периода 2009 - 2013 година? Това е точното времето, в което той щеше да Ви уволнява нееднократно. Както лично аз, така и мнозина посетители и служители на банката са забелязвали странното поведение на Яне Янев, който често беше редовен посетител на председателя на Надзорния съвет Цветан Василев, често и в компанията на други „изтъкнати общественици“. В този период Вашият съветник в борбата с корупцията си е тръгвал с обемни и не чак толкова обемни бели пликове от сградата на Гарибалди и кабинета на кабинета на Василев, а сега този същият човек е Ваш душеприказчик по темата КТБ и други болезнени за Вашето управление теми.

За горното Ви гарантирам, че ще бъде описано в сигнала до главния прокурор, що за хигиеничен политик заема висш пост във Вашето правителство", завършва писмото на Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
7
 
! Отговори
Български преди 8 години
Бюрек надявам се да четеш коментарите тук, слушай сега; ти абсолютна излагация за България нямаш никаква квалификация за евро депутат, приличаш на ***, и най-важното не можеш да обелиш две думи на английски кво правиш там? Прибирай се в България. Един безплатен съвет запиши се да учиш английски вместо да си харчиш парите в алкохол и платени , пък след година като понаучиш езика отиди да учиш в университет ще вложиш и парите си(които не ги заслужаваш) и време то си в нещо по-по
41
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как Рапонкьо да изгони най-долният но и най-верният си палаш? Кой ще му лиже шлифера 30 часа на ден? Понякога природата си прави невероятни шеги с гена за да създаде в.момент на пълно умопомрачение такива *** като Рапона, Бареков и Янка. Как да не искаш да гласуваш и за тримата.
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дудук, на колко уиски си, бе? Молиш Тиквата сякаш той ти е ***. Баси смешния жалък нещастен алкохолик.
39
1
 
11
 
! Отговори
je ne suis pas dps/s преди 8 години
фрогнюз.бг :' Чуждестранни прокурори ще разследват Пеевски и Булгартабак '
38
1
 
18
 
! Отговори
един преди 8 години
брюкселския *** пак недоволства
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
vsichkata tazi kradliva paplach triabva da bade raztreliana do krak zaedno s familiite
36
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 25-години демокрация по български политическия ни елит най-после има своя най-ярък и с изключителен интелект,знания и способности представител в ЕВРОПА!Гордеем се с вас,български политици и евродепутати!Вие сте нашата гордост!От 25 години вашите слова и дела са пример за вярна служба на българския род и отечество - както пише в даваната от вас клетва!Напред,Бареков,ти си следващия ни президент!И намери някой друг скопен мозък за премиер- да сте си лика-прилика!
35
0
 
25
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Напиши го на Английски, че нищо не разбрах!!! Чичо Цеко като видя снимка ти много го дожаля за теб и ще ти прати самобръсначка по пощата от Белград, а от Гергьовден обещаха крем за сенките под очите и бидон кисело зеле за махмурлука!!! И #КОЙ обеща да ти помогне заради старите времена с малко осолена сланина, че то само пиене без мезе не става, ама в момента се бори с контрабандния внос на сланина в БГ :(
34
1
 
33
 
! Отговори
коко преди 8 години
Белият прах не прощава.Ще дойде време този субект ше се хлъзне на сапуна.Ще дойдат да му представят сметката.А руският другар не говори -стреля.
33
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя , що са го пуснали от психиатрията ...???В отпуск ли е...?
32
3
 
1
 
! Отговори
Ачо преди 8 години
До тролгеносенТой има какво да каже.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MLAD, NO E MUHLIASAL.
30
1
 
22
 
! Отговори
Кюстендилци преди 8 години
Айдеее...и тоя почна да уволнявя!!!
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я изкарайте актуална снимка! Много си е спретнат. Когато облизваше Тиквар го харесвахте! След Плиска са ,,кръвни братя''.
28
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грозен фекалий
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vseki snae lopatata pala4inksta Jane janev ot partia b partia islaga bB ne sebe si
26
1
 
35
 
! Отговори
ббц преди 8 години
прилича малко на бежанец с тая брада и .... английски! ;)
25
2
 
32
 
! Отговори
Jo преди 8 години
По долен си и от Пудела.., искаш да лижеш където е *** той!!!!
24
2
 
35
 
! Отговори
аз преди 8 години
Спрете да давате гласност на налудничавите бълнувания на тази ***!
23
1
 
15
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Уф! Много дълго! Това опит за оклеветяване на ББ ли е?