Бареков към Борисов: Уволнете Яне Янев!

Искат да ме ликвидират като единствен опонент, твърди евродепутатът
Обновена: 29 авг 2015 17:01 | 29 авг 2015 16:22, Анисия Иванова
86
Бареков към Борисов: Уволнете Яне Янев!
Снимка, архив Булфото

Открито писмо до премиера Бойко Борисов изпрати лидерът на "България без цензура" евродепутатът Николай Бареков. В него се казва, че съветникът му Яне Янев злепоставя името на министър-председателя с коментари, направени в публичното пространство чрез медия, "обслужваща Вас".

Евродепутатът настоява Янев да бъде уволнен заради "недопустими, противозаконни и безумни твърдения и напътствия към независимата съдебна система с цел да бъда оклеветен, опозорен и ликвидиран като Ваш единствен и пряк политически опонент включително и "отзован“ и осъден от прокуратурата".

В писмото си Бареков пише още:

"Вашият съветник в качеството си на висш служител в Министерски съвет, занимаващ се с корупционните въпроси, постави срок на независимата съдебна система, в случая прокуратурата, и ултиматум аз да бъда подведен под съдебна отговорност до края на предизборната кампания за кметове и общински съветници (края на месец октомври).

Допускам, че Вие не сте наясно с въпросните изпълнения на Вашия съветник, но те злепоставят Вашето име, институциите в Република България, както и допускат основателното съмнение, че Вие упражнявате контрол върху прокуратурата и българския съд.

Вашият съветник дори предложи да бъда „отзован“ от ЕП. Подобен термин не съществува в правния мир нито на Република България, нито в европейското законодателство".

Според Бареков думите на Яне Янев представляват директна заплаха към него в качеството му на "европейски депутат и лидер на българска партия, рекет, шантаж и търговия с влияние с поверената Ви от парламента институция."

"Този казус в понеделник в 9 сутринта ще бъде отнесен до главния прокурор на Република България.

Въпросът е само eдин – Вие стоите ли зад Яне Янев, неговият рекет и търговия с влияние спрямо мен или той доброволно и в лично качество нарушава Конституцията на Република България, която категорично пази разделението на властите и не допуска вмешателство на изпълнителната власт спрямо съдебната?

Г-н Борисов, наясно съм, че лицето Яне Янев си „купи“ поста Ваш съветник за индулгенция и политически чадър с клеветите и сигналите, с които заля българската прокуратура и медиите миналото лято и беше основно острие на олигархията и статуквото спрямо мен и моята партия. Преди 4 години това лице щеше да Ви уволнява, а сега Вие си го назначихте, за да омаскарява опозицията, към която Вие проявявате ту необяснимо благоразположение, ту типичната за българските нрави нетърпимост.

Настоявам още в понеделник Вие да уволните и дори да поискате преди това оставката на Вашия съветник, заради изключителната му арогантност, глупост и себичност при погазване на законите на Република България. Думите на Яне Янев хвърлят огромна сянка на съмнение върху начина, по който се упражнява изпълнителната власт в България.

Ако целта на т.н „съдебната реформа“ е Министерски съвет да нарежда на прокуратурата саморазправа с опозицията, то явно сте я постигнали още преди реформата да е факт, продължава Бареков.

Ударите под кръста срещу мен и моята партия започнаха от Вашите послушници и обслужващи Ви журналисти от момента, в който спечелих 11% на европейските избори в се превърнах в първостепенна заплаха за статуквото.

Защо, г-н Борисов, никой от Вас (нито Вие, нито Вашите съветници) не реагираха, когато олигархията превърна дейността на парламента в търговия на дребно и купи моите депутати, а сега Вашите копои, насъскано ясно от кого, са готови да ме атакуват брутално с всички непозволени от закона средства. Това ли е хигиената във вашия МС?

Ако Вие не вземете незабавните мерки срещу лицето Яне Янев и той не бъде уволнен, още следващата седмица казусът с неговото погазване на закона, ще бъде отнесен от мен до Европейския парламент, Европейската комисия и всички институции, които упражняват мониторинг върху натиска на политиците спрямо съдебната система. По същество нарушаването на закона от Вашия съветник представлява нарушаване на закона от Вас като премиер.

П.С. И една информация, вероятно убягнала от зоркия Ви поглед. Г-н Борисов, безразлично ли Ви е, че Вашият съветник редовно чакаше пред кабинета на Цветан Василев в сградата на КТБ, намираща се на площад Гарибалди в периода 2009 - 2013 година? Това е точното времето, в което той щеше да Ви уволнява нееднократно. Както лично аз, така и мнозина посетители и служители на банката са забелязвали странното поведение на Яне Янев, който често беше редовен посетител на председателя на Надзорния съвет Цветан Василев, често и в компанията на други „изтъкнати общественици“. В този период Вашият съветник в борбата с корупцията си е тръгвал с обемни и не чак толкова обемни бели пликове от сградата на Гарибалди и кабинета на кабинета на Василев, а сега този същият човек е Ваш душеприказчик по темата КТБ и други болезнени за Вашето управление теми.

За горното Ви гарантирам, че ще бъде описано в сигнала до главния прокурор, що за хигиеничен политик заема висш пост във Вашето правителство", завършва писмото на Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-умното което Бареков може да направи е да се оттегли навреме, защото без помощта на Цветан Василев и дебелото мамино прасе далеч няма да стигне ...Може да си е въобразил, че има реална подкрепа ... ама то всичко може да се очаква от алкохолик като него ...безработните квартални ***, които гласуваха за него срещу бутилка бира сега няма да гласуват, защото няма пари за бира.
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече не си интересен, ***!!!!
20
1
 
31
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Пак замириса на фекалии
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хвани единия, удари другия! Един с отклонения (ментални) се заяжда с друг като него. Вторият се сърди на първия публично.Е, това ли са най-наболелите проблеми на нацията ни? Защо занимавате хората с тези смешници?Те дори едва предизвикват снизходителна усмивка.
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е този джихадист на снимката?
17
5
 
16
 
! Отговори
шибадар преди 8 години
И Барека е осветен със свещена вода от Плиска...но по-гъста..ха..ха като Бойко.
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ли?Този човек е необходимо да се лекува!
15
0
 
14
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 8 години
До Любо пост-21Любо, да си шофьор упражняващ-таксита се иска 28 тапии/документа/.Да си депутат се иска само един-решение на ЦИК.Преди 3г. един селянин боядиса козата си /в червено/ ,че иска да стане депутат.Глобиха го 40лв. и обществено порицание. Лошото е ,не как се избира ,а какви ,,стойностни,, хора стават народни избраници.Има ли здравомислещ човек който да си остави бизнеса и да клечи 5 часа в зала?Или пък, лекар,инженер или човек на свободна практика/художник,артист/ и т.н.
14
0
 
28
 
! Отговори
аз към бареков..... преди 8 години
...просто изчезни....завинаги....
13
1
 
40
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Абе я не си хабете клавиатурата с този ***. Пускайте сифона и да заминава.......
12
1
 
38
 
! Отговори
Ь преди 8 години
С тази рядка брада и маймунски вежди ... Човекът партия :)
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ужасТУ нас всичко е възможно, драги! Земеделец - министър на отбраната, социолог - вътрешен министър, юрист - министър на икономиката, пияница скулптор - министър на културата...що не и кавал с ролекс - евродепутат и агроном - съветник на МП за борба с корупцията...
10
0
 
17
 
! Отговори
AM преди 8 години
До Вържете Яне Ти сьщо си *** !
9
3
 
26
 
! Отговори
bb преди 8 години
Бареков, това ти ли си ..та ти си заприличал на вкисната мушмула и миризлива скунска мутра !!!...заслужаваш го !!
8
2
 
34
 
! Отговори
15 00 евро преди 8 години
на месец е заплатата на тоз без допълнителните 10 000 , ако е член на комисия....а глупаците го пратиха там срещу 40 лева на ръкамухаааа :))
7
3
 
30
 
! Отговори
ужасТ преди 8 години
Що за прости пръчки могат да гласуват за тоз ?!?!? Ама щом Баце е премиер, а хамстеро шеф на ПЕС значи всичко е възможно у нас....
6
1
 
25
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Мдааа, една политическа карикатура се зачекна с друга такава! Хвани единия и удари другия! Не мога да определя кой е по-смешен, Бареков или Янев, ама и двамата са си за, хм..., кошчето с отпадъци, с тая разлика, че единия все още мирише на фекалии, а другия все още не са го замеряли, ама никога не е късно някой да го направи...
5
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яне говори много истини но е безсилен пред мафията
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бареков, ликвидират ги истинските лидери с качества, или поне правят атентати срещу тях. Например Кенеди. Трябва сериозно да мътиш водата в правилната посока за народа и тогава да ти вдигнат мерника. Ти нямаш нито човешки, нито политически качества, че да бъдеш обект на ликвидация. Най-много ако подпалиш някой твой шеф с пари, ама и на това не си способен щото си страхлив.
3
23
 
7
 
! Отговори
Вържете Яне преди 8 години
Някой изтърва пудела! Не стига, че си го е вкарал в кочинката да го "съветва", ами и му позволява да говори. Яне е *** бе! добре че Бареков го каза, щото вие сте овце и ***!