Нищо добро не чака Европа, ако не спрем бежанската вълна!

Бойко Борисов определи мигрантската криза като огромен демографски проблем
Обновена: 30 авг 2015 15:09 | 30 авг 2015 14:34,
313
Нищо добро не чака Европа, ако не спрем бежанската вълна!
Снимка: Архив БТА

Ако не се прекрати източникът на бежанската вълна нищо добро не чака Европа. Това каза във Варна днес премиерът Бойко Борисов, който участва в работата на Осмия летен университет на младежката структура на ГЕРБ.

Най-спешното, което трябва да се направи, е да се прекрати източникът на тази вълна, допълни той. По думите му това са дестабилизираните държави в Африка и Арабския свят.

В отговор на въпрос възможно ли е това да стане с външна намеса Борисов отговори, че това трябва да се реши от "големите началници на света". Борисов обясни, че това не е във възможностите ни, а ние само понасяме последствията, които според него ще са все по-тежки.

Още по темата

Премиерът посочи, че тези бежанци ще останат в Европа и след това трябва да се мисли за работни места за тях, за обучението на децата, които идват. Според него това е огромен демографски проблем и затова въпросът трябва да се реши кардинално. Борисов каза още, че натискът върху страната ни е огромен.

Зам.-председателят на ЕП Антонио Таяни, който също участва във форума, коментира, че подкрепя България за членство в Шенген. Според него Ислямска държава е много по-голяма опасност от Ал Каида и по тази причина е много важно да има европейска стратегия, заедно с ООН.

Мнението на Таяни е, че България трябва да бъде подпомогната много по-силно финансово, защото страната ни е външна граница. Той посочи, че миграцията е глобален проблем. По тази причина проблемът не може да се реши от една страна, трябва да се ангажира ЕС, трябва да убедим и САЩ, и Русия да се ангажират, заяви Таяни.

Факт е, че откакто започнахме да работим по темата с горива с 12 процента се вдигна потреблението, коментира още той. По думите му са открити доста нарушения в измервателните уреди и цената е тръгнала надолу. Борисов бе категоричен, че това ще продължи и ще е системно.

Премиерът декларира, че той и министрите няма да се месят в кампанията за местните избори. Той заяви, че се надява на толерантна кампания и по-добрите да победят.

Крайният резултат е кметовете и общинските съветници на ГЕРБ и Реформаторския блок да бъдат такова количество, че да гарантират и стабилността на правителството и това е основната ни цел, обобщи Борисов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
4
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
237Защо смяташ така , аргументирай се
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Ти си обикновен демагог!
156
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тикво тикво ТАЯ работа не е за тебе , мозък ти липсва и поглед в дълбочина.Задай си въпроса откъде идват емигрантите и ЗАЩО 90% от тях са мъже (не старци) , при това културата им не позволява изоставянето на семейството !ИДИЛ или ИГИЛ на кой както му хареса ГО готвят за европейския театър.
155
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тикво тикво ТАЯ работа не е за тебе тая работа , мозък ти липсва и поглед в дълбочина.Задай си въпроса откъде идват емигрантите и ЗАЩО 90% от тях са мъже (не старци) , при това културата им не позволява изоставянето на семейството !ИДИЛ или ИГИЛ на кой както му хареса ГО готвят за европейския театър.
154
3
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
213 Таман да усетиш как са се чувтвали римляните през 4-5 век когато варварските пълчища са нахлували от север североизток
153
13
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
И щатите въоръжиха "демократични" джихадисти, защотот Асад не им е удобен------------------------------------Щатите не са въоръжавали " демократичните " джихадисти , защото демократични джихадисти първо няма , термина демократични не може да се използва заедно с термина джихадисти , това е нонсенс . Те си се въоръжиха сами от иракската армия и други военни трофеи .
152
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Иво Инджев - смрад и зловоние!
151
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е залеза на Европа..............
150
1
 
8
 
! Отговори
ЦИА преди 8 години
Аха. И щатите въоръжиха "демократични" джихадисти, защотот Асад не им е удобен. Страшна политика. Ти си същия ***, готов да оправдае всеки гаф на господарите си, като тия които наричаш пета колона.
149
10
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
229 Който го е разбутвал винаги , тоест другарите от Кремъл , те изнасяха Революция на времето и създаваха удобни диктаторски режими в Близкия изток , днес пак те подкрепиха клана Асад / и баща му и той управляват от 1971 година спомоща на Москва / На практика политиката на Путин запали Гражданската война в Сирия която генерира и нестабилността в целия регион.
148
2
 
11
 
! Отговори
ЦИА преди 8 години
Кой разбута близкия изток в последните години и дава акъл да се приемат бежанци,а? Изобщо защо си губя времето с такива като теб. Не споменавай Стамболов, защото той не е прокарвал чужди интереси.
147
7
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
228 За какво предателство става дума , от кога тези които са срещу Петтта колона Москва в България станаха предатели , Раковски предател ли е или Стамболов или може би Малинов онзи Мин.Председател при който България обявява своята Независимост.Пак питам думата " бомбиха " на какъв език е
146
5
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
226 Какво значи термина " бомбиха " що за българска реч от биещи се в гърдите псевдобългари
145
2
 
14
 
! Отговори
ЦИА преди 8 години
До 220. А ти запитвал ли си се защо американците дават акъл Европа да приема тая ***, след като те им бомбиха държавите? В същото време щатските граници са затворени и стрелят на месо, а се ходи с визи и зелени карти. Да ти имам "съюзника".
144
0
 
12
 
! Отговори
преселение и хибридн преди 8 години
Бежанците са част от хибридната война срещу Европа, да се говори открито за КОЙ организира и насочва населението на Африка и Азия към Европа! Това е ПРЕСЕЛЕНИЕ.Вече сирийци се прехвърлят в Норвегия ПРЕЗ СИБИР, с руски коли!??? Обърнете внимание, че сирийците САМИ няма да се сетят да ходят ЧАК до Сибир, за да ги ПРЕВОЗЯТ с руски коли до Норвегия! КАК ви се струва?КОЙ????
143
1
 
0
 
! Отговори
Olimpia преди 8 години
.....
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този станал по црън от бежанците.
141
2
 
14
 
! Отговори
CIA преди 8 години
Брей тоя много се загрижил за Европа. Да се благодари на господарите си зад океана, защото те са виновни, и се оптват да дестабилизират Европа.
140
1
 
9
 
! Отговори
www преди 8 години
НенУрмалник!Ще спре той бежанската вълна, а е ортак по политическа коалиция с оня, дето проби навремето ембаргото петрол срещу храни. Завчера синът му си купи поредния хотел...Днес пък бензинът Боков се увеличил като потребление с не знам си колко процента? Абе на ли се връщаме от морето, отпускарският сезон свърши и това води до временно увеличение на потреблението. Все едно да каже, че потреблението на газ зимата се е увеличило заради правителствена политика.НенУрмалник с ненУрмалник!
139
1
 
10
 
! Отговори
Ъъъъъ преди 8 години
Ееее Боко, сия шо така бе батка?!?! Га зимахте мръсни пари и си ги делкахте от ционистките централи като Отровено общество не ривахте, беше убаво аммм??!! Сега е време да изпълнявате задълженията си, примерно ако плана е унищожаване на християнска Европа. Да беше мислил кой ще ти работи в хилядите фирмички, дето ги имате. Нали българина е лош мат' рял та следващото десетилетие ще си щастлив работодател на такива, чието пране виси по улици и градинки!!! А да и ще има яка музика от минарета!