Местан иска изчистена от рекетьори и ретроградни примеси власт

Кабинетът няма общи цели, ние ви спасявме, заяви лидерът на ДПС
46
Местан иска изчистена от рекетьори и ретроградни примеси власт
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан отново настоя ПФ да не бъде част от властта, защото прави правителството нестабилно и поиска нова формула на управление.

"Стабилността е функция на идейната съвместимост и общите приоритетите на управляващите партии, а такива няма. Бихме приели, че управлението е стабилно, ако например има обща данъчна политика като основа за икономическо развитие на страната, ако обаче след месец се наложи ДПС да спасява плоския данък, това управление трудно може да претендира, че е стабилно“, отсече той в първия работен ден от новия сезон на парламента.

Още по темата

Той обвини партиите от управлението, че вместо да се разберат и да имат общи приоритети, те избират да компенсирате липсата на идейна спойка с друг източник на единение и това е ДПС.

„Анти ДПС нагласите са страст и истерия и няма да заблудите обществото“, отсече Местан настоя, че това управление има нужда от нова формула и местните избори ще докажат тази теза.

Според него влизането на националистите във властта поражда тежка криза на политическата идентичност на дясното.

"Тази управленска формула представя тежко отклонение от евро- атлантическата позиция на България“, обвини още той.

„Необходим е нов ясен изчистен от ултранационалистически, рекетьорски и други ретроградни примеси ясен европейски профил на власттта“, призова Местан.

Той обеща, че ДПС ще продължи да се развива като либерална партия и за стратегически верни решения може да се разчита на политическата формация.

Лидерът на ДПС обвини властта, че има слаба политика спрямо ромите, защото е силова, а има нужда не от силов, а от хуманен подход.

Според него за решаването на ромския проблем е нужда интеграция и то още в предучилищен етап. Заради това призова правителството да построи училища в ромските махали.

Местан се обяви и против издигнатата телена ограда на границата, чиято цел е да спре бежанския поток.

Според него не може да има затворен с огради ЕС, защото това ще наруши основните му идеи – демокрация, единство, хуманност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
18
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Противоконституционната партия ДПС .....ИСКА ЕДИ КАКВА СИ ВЛАСТ !? Закона започва да се нарушава още от самия таван ....управляващата партия е незаконна ....казвам управляваща защото Герб са на власт, а то все тя ! Щом те дръпнаха заема значи те командват парада ! Та ние искаме закона да се стоварва върху ромите ? Мале мила !
10
0
 
15
 
! Отговори
ПП преди 8 години
Циркът започна, заредете се с пуканки...
9
1
 
10
 
! Отговори
Yosif преди 8 години
А бе обръчите от фирми до кога ще разпределят порциите в държавата? Няма ли край? Няма ли премиер? Няма ли други партии?
8
2
 
7
 
! Отговори
Сорос преди 8 години
До Лелеее...,Сценарият е подготвен вече!Нема лабаво!Имаме и резервен вариант, щото на българин вяра да нямаш.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А аз го искам в затвора.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди беше "етническия мир", сега станаха спасители на властта. И защо трябва да се защитава плоският данък? Отдавна трябваше да изчезне в небитието!!! И да, Местане, нелегалната имиграция трябва да бъде озаптена и спряна, няма такова нещо като свят без граници, няма и да има! И както експлоатирахте турците и помаците, /а те вече никакви не ви искат/, сега се насочихте към ислямизираните "роми", като към по манипулативни и лесни за експлоатация. А целта ви си остава личното облагодетелстване!
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кога ще съществува тази етническа и пълна с агенти партия?
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в ДПС са най-големите рекетьори и ретроградни примесиНачело с Дебелян Пеевски крадливия милионер и Ахмед Доган, главния хидролог на републиката
3
1
 
4
 
! Отговори
КАРААМДЖИКЛИЕВ преди 8 години
Ким сикиме...
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подживотно.депесарско!
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРАДЕЦЪТ ВИКА "ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА " КОЙ ГОВОРИ ЗА РЕКИТЪОРИ.......