Борисов привиква коалицията за "Антикорупция"

Премиерът иска корекции в частта за анонимните свидетели
4 сеп 2015 09:20,
29
Борисов привиква коалицията за "Антикорупция"
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви в Пловдив, че законопроектът за предотвратяване на корупцията ще бъде внесен отново в НС след три месеца.

Още по темата

"Ще направим някои корекции, и най-вече в частта за анонимните свидетели, и след три месеца отново ще го внесем в Народното събрание. Това не е законопроект на Меглена Кунева, а на Министерския съвет", коментира той късно снощи отхвърлянето на първо четене на Законопроекта за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности.

Според него е имало и основателни забележки, и като пример посочи частта за анонимните свидетели.

"Има практики по света за това и една от тях е сигналите да влизат през адвокат, като по този начин комисията няма да се задръства от жалби и анонимки, а при злоупотреби потърпевшите ще могат да търсят правата си чрез съда", коментира премиерът. По този начин, смята Борисов, хората ще си мерят приказките.

Премиерът подчерта, че по темата днес ще има среща на всички партии, които подкрепят правителството, защото две от тях - АБВ и Патриотичният фронт, се въздържаха при гласуването.

Като причина за отхвърлянето на законопроекта Борисов посочи и това, че "всички партии сега са в предизборна кампания и всички се опитват да показват своята идентичност, колко са само те и самодостатъчни". Разбирам пък и колегите, които не го подкрепиха, добави премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Май са му настъпили престъпния бизнес и ги привиква да им се кара...
24
0
 
2
 
! Отговори
БУДА преди 8 години
До 15. Ай стига с тези милиарди, още малко и ще станат трилиони.
23
0
 
1
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До червената армия - не, не е за това, няма да ти стане играта с тази овехтяла опорна точка.
22
0
 
1
 
! Отговори
Елица преди 8 години
За гражданите от небългарски произход на първо място е качеството на вложения труд и дипломатичност.които оценяват трудовата заетост и възнаграждение.Връзки от родствен характер,приятелски отношения и известната на всички ни шуробаджанащина нямат място в кариерното развитие на техните фирми.Доказването на приемливи организационни качества и компетентност имат своето признание и реализируемост за успешна кариера.
21
4
 
6
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Да не ги вика да коментират вкарването на Цветанов в затвора и отнемане на имотите му?
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе хора, това при нас си е нац. Спорт.Други играят я футбол, я тенис ние сме добри в краденето.Следваме Андрешко! Така де защо ни е държава, тя вечно има да дава.Голяма работа, че някои са загинали за да я има.Важното е да хвърляме домати,там сме добри!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 21 Боже ..... Кого плашиш със Сирия бе , значи да се свиваме и да оцеляваме със мизерни доходи да не станело така
18
2
 
3
 
! Отговори
Боже ,помотни им!!! преди 8 години
Ужасни изказвания!!!Поне мъничко не ви ли отрезви бежанската вълна и нещастията им ......хиляди измрели ....Как мислите е започнала размирицата в Сирия?!?! С подобни внушения ,вервайте ми!!!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на Бай Тошо се заклейми Култа към личността на Сталин избил милиони. Бай Тошо също не обвинен в самозабрава. Дойде 1989 и въздъхнахме, край, стига вече. 2015 някаква промяна, гавазина на Бай Тошо оглави държавата. Купи всичко и зацарува, не управлява защото няма интелект и познания но пари с които си осигури властта. България заприлича на разградена ***, може да се влиза и излиза както се иска, с оскотял и обезверен народ. Имаме волята за още по-голяма мизерия. Ще търпим ли??
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имаше една поговорка "като не щеш става с мира на ти секира" да проваме да оправин нещата по романския начин
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бойко!
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото повече стоим с наведена и смирена главичка, толкова повече заслужаваме този престъпник да е премиер. С мълчанието показваме съгласие, въпреки че огромна част от хората ненавиждат този глиган. Поредна издънка на БКП, пребоядисал се и полегнал като стара *** на САЩ и ЕС. Поне едно да е сътворил за нормален наш животът, поне едно! Оставил е народа да е смазван и лъган от монополи и институции и ни краде всяка секунда. Говори се, че вече парите му в офшорките са м/у 9 и 11 милиарда.
13
3
 
7
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
И за какво ги привика- да им разпореди да не се занимават с него може би? Или както областния на Пловдив да му пуснат музика...
12
5
 
11
 
! Отговори
До 10 преди 8 години
Добре, ще отидем и какъв ще е резултата? Този *** на снимката открадна милиарди и сега е спокоен. Корпоративен вот, индианци, комисии, полиция и ЦИК, всичко е купено. "Победата" ще бъде велика, поредна в името на ...,ограбването и ликвидирането на един народ. Ако от изборите нещо зависеше нямаше да ги провеждат. Само протести и то решителни може да ни помогне да изметем тази гнида която ликвидира бъдещето ни!!!
11
4
 
9
 
! Отговори
Перо преди 8 години
В държавата на крадците, добре прикритият крадец е пророк.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
боико да се обяви война на корупцията е все едно пчеличките да обявят война на меда
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадеца вика, дръжте крадците!!!
8
1
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Пак ще са в парламента има много корпоративни и купени гласове , трябва просто да ги заставим да работят в полза на народа
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо седиш с наведена робска глава народе , защо се свиваш и седиш смачкан та ти си наследник на древни и велики владетели
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде ти е гордостта Народе???? Къде ти е волята за по добър Живот????