Справяме се адекватно със ситуацията с бежанците!

Борисов: Полагаме огромни усилия, но такова преселение не е имало
Обновена: 4 сеп 2015 20:38 | 4 сеп 2015 20:33, Веселина Йорданова
193
Справяме се адекватно със ситуацията с бежанците!
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

България реагира и се справя напълно адекватно на ситуацията с бежанците, заяви премиерът Бойко Борисов в Габрово, където откри обекти от интегрирания воден цикъл на града.

По думите му това е проблем в цяла Европа.

"Ние полагаме огромни усилия, но живеем във време, в което не е имало такова преселение от векове. Те са опозиция, идват избори и този месец нещата ще са малко по-различно”, коментира премиерът критиките от социалистите.

В отговор на въпрос дали трябва да бъде въведена финансова децентрализация при местното самоуправление, той отговори: „Всичко много го искаме, но при два милиона пенсионери, при толкова много социално слаби и при 700-800 хиляди инвалидни пенсии, някой трябва да даде пари. Предложението не е лошо, но няма как да се случи”, заяви премиерът, цитиран от "Фокус".

По думите му от ГЕРБ считат, че нещата могат да се направят по по-добър начин за болниците в малките населени места.

"Две от нещата, които министър Петър Москов предлага, не се приемат, всичко друго, което предлага, се приема. Вчера казах на г-жа Меглена Кунева, днес на Петър Москов, че когато вършим нещата заедно, те се случват”, заяви премиерът. Той обясни, че е убеден, че министърът на здравеопазването е прав и ще положи усилия, за да успее да убеди колегите си в това.

„Действително има някои неща, в които ние сбъркахме и това създаде напрежение, не искам това да се повтори. Аз съм му дал дума на него, че това, което предлага, ще се приеме, дори колегите да считат, че е грешка”, допълни министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: Бойко БорисовГаброво
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
16
 
! Отговори
Индивидуалист преди 8 години
До ВасилевИзноса ни за Русия беше 2% от общия преди ембаргото. Да беше направил някакво производство и да изнасяш вместо да ни разправяш за сигурния пазар. Пазара си беше там, нямаше ембарго.И освен това да кажа че СССР го разтури Горбачов. СИВ го разтури Горбачов. После нямаше безплатни горива и суровини. Нямаше вече нищо сигурно, нищо гарантирано. Е, хубаво беше през комунизма, ама комунистите го разтуриха.
13
0
 
30
 
! Отговори
мм преди 8 години
Да се дава статут на хора нарушили нашата територия, хора от друга вяра и етнос и размножаващи се като ***, а в същото време да ни се хвърля прах в очите , е НАЦИОНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Г-Д ПРЕМИЕР! Единствено унграския премиер се осмилява да говори истината , а тя е - че след няколко години ние ще бъдем малцинство в собствените си държави!София беше един красив град , а сега е сам молове , джамии и дюнери а тъмно *** се увеличават и ние българите сме принудени да ги наблюдаваме безмълвни!
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То тоя ако го слушаш,ще си помислиш че живеем в Швейцария :) ! Ама то вярно ,някои си живеят тук по добре и от Швейцария единият от които е и той :)
11
1
 
30
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Не се справяме! Хванати трафиканти в Малко Търново,София,Варна,Бургас,Видин....И продължават да докарват в страната ни необезпокоявани от никого..."Преселението на тълпите араби е чисто и просто ислямски политически модел за завладяване на Европа,за разрушение на цивилизацията,създадена на континента,един поход на полумесеца срещу кръста,което или не се вижда от европейските политици или съзнателно се неглижира,че това е цивилизационен проблем и то с огромни последици."Фактор,3.09.2015 г
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кво се справяте ве, тикво? бежанците не искат да идват тук а бягат от война! прави си извода!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
prozt ta dranka
8
1
 
26
 
! Отговори
Симо преди 8 години
Психопат!
7
2
 
33
 
! Отговори
Селянин преди 8 години
Преди войните в северна Африка, Ирак, Либия и Сирия (която се финансира с зелени пари) нямаше никакви бежанци!Разберете едно, всичко е по план от световните господари и никои нищо не може да направи!
6
0
 
31
 
! Отговори
Кьор фишък преди 8 години
Ако не се справяме ще ни спретнат майдан!Знаете кои са организаторите на подобни протести!Сега се опитват да катурнат Орбан!Защо ли?☺
5
2
 
34
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Бойко, кой предизвика това преселение ?Защо тези хора се юрнаха да мигрират ?Защо изоставиха домовете и държавите си и тръгнаха немили, клети недраги към Европа ?Кажи го бе, Бойче ! Кажи и не се страхувай от своите западни господари !Виж как Виктор Орбан не се страхува да говори истината !
4
0
 
34
 
! Отговори
патриот преди 8 години
"Ние полагаме огромни усилия, но живеем във време, в което не е имало такова преселение от векове. Те са опозиция, идват избори и този месец нещата ще са малко по-различноМоля някой да ми преведе какво точо иска да каже ББ с това изречение.Ако тове е адекватно справяне т.е.всеки ден да си влизат нелегално 100-200 араби и след това да им се дава статут който на практика ги прави равни на нас...значи или нашите политици са се побъркали или има някаква нова формулировка за държава, сигурност...
3
0
 
39
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Така е. Справяме се !Няма много желаещи да останат в ***, в който превърнахте България, но колкото има преминават свободно през зелената граница, на която така и не достроихте оградата.Каналджиите действат под носа ви насред София. Факт !Добре, че един човек излезе по НОВА ТВ и показа заснетите таксите с бежанци, че да се направи една показна акция.Колко ли бежанци влязоха в България това лято ?Скоро не само ромите ще са проблем тук ...Скоро да си бял човек и православен ще е проблем !
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ленторезача в действие!
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето от българите искат огромна ограда с ток ,повече полиция и повече армия , и стрелба на месо към нарушителите, за да е сигурна границите че легионите на сюлейман паша са на границата и влизат на поразия.