Военните ни готови да бранят България от бежанците

Въздушното ни пространство също е защитено, успокои Ненчев
Обновена: 4 сеп 2015 16:40 | 4 сеп 2015 14:27, Камелия Цветанова
145
Военните ни готови да бранят България от бежанците
Снимка, архив БТА

Военните са в готовност да подсилят още границите на страната заради засиления наплив от бежанци.

Министърът на отбраната Николай Ненчев обеща, че ако трябва ще изпрати толкова военнослужещи по границата, колкото е необходимо, стига вътрешният министър Румяна Бъчварова да поиска още помощ.

В момента военни са разположени на граница с Македония, както и на браздата с Турция и оказват логистична подкрепа.

Още по темата

След като по-рано днес финансовият министър Владислав Горанов обяви, че няма да има актуализация на бюджета, което означава, че военните не могат да разчитат на още пари за модернизация, Ненчев увери, че все пак изтребителите МиГ-29, които имат нужда от поправка, ще бъдат ремонтирани в Полша.

Военният министър е получил думата за това лично от премиера Бойко Борисов и според него Горанов е наясно.

Договорът, който ще бъде подписан с Полша, ще е за разсрочено плащане, което означава, че тази година е възможно въобще да не се наложи да се търсят допълнително средства за ремонта.

"Освен това имаме 7 млн., предвидени за това. Няма никаква опасност за охраната на въздушното ни пространство и считам, че ще се справим след подписването на договорите с Полша", увери той.

Според него договорът е изключително благоприятен, а страната ни ще използва два двигателя, които ще бъдат взети под наем за две години.

"Полската страна ще издаде всички необходими гаранции, страната ремонтира и своите изтребители и с тях няма инциденти", заключи Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
10
 
! Отговори
За Родината всичко! преди 8 години
Да взимаме отпуски и бегом на границата... Крива права Родина ни е!!! Има кой да браним... Тия са негодници.... Много опасно е положението... Ще ескалира да знаете..
34
4
 
1
 
! Отговори
Ааа преди 8 години
От бежанците ни защитават военните, от бежанци,които са безсилни, без цели без бъдеще може би изморени изтормозени, гладни, жадни, бременни жени, просто сме уникат. За въздушното пространство не знае ли министърът принципа няма сто процента въздушна сигурност в нито една държава в света.имаме два МиГ- а за богааааа......
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веско Маринов веднага да напише песен как ни пази родната армия!
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много стара снимка сте турилиЧовека си присъди косаНаправо го обиждате
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не ходят към Русия?Там стрелят на месо.Не ги интересува нито женевска конвенция нито права на човек.Това са хора които са воювали за страната си и никой не може да ги убеди че ако застрашаваш страната им ти си бежанец.За тях ти си враг и ще бъдеш отстрелян..Така се пази и Американската граница.Само нашите тук се правят на по големи светци от папата.На времето във всички застави по границата имаше надпи Държавната граница е неприкосновена.........
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако на нас ни се наложи да емигрираме къде ще ни приемат !
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Велик е нашия войник ВЕЛИК велик !Чорба каша боб фасул
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най добре, ремонтът на миговете да ги направи Боко. С този калпав фалкон, няма начин да не е придобил 6 разряд за авиомеханик.
27
4
 
8
 
! Отговори
наката преди 8 години
Какво ще браниш бе ***, хавни прочети малко правата на човека и Женевската конвенция ?
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един военен е клекнал до една пирамида,не знам какво прави там,но страшно много мириши.Явно минира браздата.
25
1
 
12
 
! Отговори
Петър до №35 преди 8 години
За щастие сме спрели това в Австралия, защото сме спрели незаконните кораби. Казали сме на каналджиите: "Трафикът ви се закрива." Ако искате хората да останат в безопасност, трябва да спрете незаконната миграция и точно това сме направили ние", заяви премиерът на Австралия. Твърдите мерки на Австралия за спиране на корабите с бежанци включват вземането им на буксир до Индонезия и използването на австралийските ВМС за връщането им в страната им на произход. Прибраните в океана мигранти в последните две години са държани в центрове за задържане в сурови условия в Науру и на остров ***
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей, сигурно ще бранят въздушното пространство от ниско прелитащи сенегалци.
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята ще ни съди ако не се спре исляма да се разпространява из Европа.Това са ***,които никога няма да се интегрират,ще смучат системата и накрая ще разбият Европа и ще обрекат всички ни на глад и мизерия.И когато ние тръгнем да бягаме към техният свят,може да си сигурен че ще ни спират с рязане на глави.Не случайно някой държави заявиха,че искат само бежанци християни,не за друго но знаят че другите не са стока.
22
1
 
23
 
! Отговори
До Вия луди ли сте б преди 8 години
Тоя пък,щял да помага на сирийците.Да им помагат Американците и Французите.Нали те разбиха арабският свят.Нали те уж сваляха диктаторите.Сега да се справят с анархията която настана там.Бежанци,ислямисти,смърт.Ние си имаме други проблеми и доста други гладни и бедни хора които да нахраним и излекуваме.Какво ще кажеш за пенсионерите ни,за децата ни,за здравето ни.Нека си оправим нашите проблеми а който забърка кашата да си я сърба,а ти ходи на шареният парад и интегрирай различните.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе тоя се излага . Къде са тия военни и техника , като НАТО ви разоръжи !
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лелеееее,26,това цял роман си написал бе артик.
19
3
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До Вия луди ли сте бе?Вие платен(а) ли сте! Пак ли ви отвориха кредитната линия!?? Бяхте се умълчали напоследък!
18
2
 
11
 
! Отговори
Армията преди 8 години
Май армията и американските танкове са тука за да ви пазят от народа
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прах в очите ни ?Къде бдиш и кой защитаваш бе ? България ли ?
16
3
 
19
 
! Отговори
!!! преди 8 години
И като се строиха в редица войниците ни,и като се чу бойният им вик-на нож,и като дойде и танка ..............проблемът беше че единственият танк нямаше как на веднъж да качи всичките ни 25 войници,понеже за втори курс гориво нямаше.С нетърпение чакаха да дойде на помощ и самолета,но той беше на ремонт в Полша.И така тази история е достойна за филм на Дисни,но пародия-комедия и драма едновременно.