Военните ни готови да бранят България от бежанците

Въздушното ни пространство също е защитено, успокои Ненчев
Обновена: 4 сеп 2015 16:40 | 4 сеп 2015 14:27, Камелия Цветанова
145
Военните ни готови да бранят България от бежанците
Снимка, архив БТА

Военните са в готовност да подсилят още границите на страната заради засиления наплив от бежанци.

Министърът на отбраната Николай Ненчев обеща, че ако трябва ще изпрати толкова военнослужещи по границата, колкото е необходимо, стига вътрешният министър Румяна Бъчварова да поиска още помощ.

В момента военни са разположени на граница с Македония, както и на браздата с Турция и оказват логистична подкрепа.

Още по темата

След като по-рано днес финансовият министър Владислав Горанов обяви, че няма да има актуализация на бюджета, което означава, че военните не могат да разчитат на още пари за модернизация, Ненчев увери, че все пак изтребителите МиГ-29, които имат нужда от поправка, ще бъдат ремонтирани в Полша.

Военният министър е получил думата за това лично от премиера Бойко Борисов и според него Горанов е наясно.

Договорът, който ще бъде подписан с Полша, ще е за разсрочено плащане, което означава, че тази година е възможно въобще да не се наложи да се търсят допълнително средства за ремонта.

"Освен това имаме 7 млн., предвидени за това. Няма никаква опасност за охраната на въздушното ни пространство и считам, че ще се справим след подписването на договорите с Полша", увери той.

Според него договорът е изключително благоприятен, а страната ни ще използва два двигателя, които ще бъдат взети под наем за две години.

"Полската страна ще издаде всички необходими гаранции, страната ремонтира и своите изтребители и с тях няма инциденти", заключи Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди командата беше: "Шапки долу!"Цега командата е: "ПЕРУКИ присади!!!"
54
0
 
12
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Моля те Бойко, не давай на това създание да прави изказвания ! Ще взема да ги събирам в сборник и ще ги издам. Добре бе, Ненчев, ако се изсипят 5-6 хиляди мъжаги на една точка на границата, как ще ги спреш ? С логистична подкрепа, нали ? А ако са повече...
53
1
 
1
 
! Отговори
r преди 8 години
chtal da brani ti pravi 6i sa skrie6 ve muhal,s edin samolet s edin helekopter ,kaji pone rabota e zleee seki moi si vliza i izlizaaa !!!!!
52
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някога Европа е водела войни за заробване на народи в Африка. На днешно време робите идват сами и дори си плащат пътя. И някои от тях се удавят по пътя. Европа има нужда от свежа кръв, ще си подбере каквото и е необходимо а ненужното ще бъде върнато.
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На новия Хитлер няма да му се налага да ги транспортира с влакови ешалони от далече !
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми що не избягахте от Османската империя, нали са ви клали с милиони цели 500 годиниЗащото тогава границите бяха затворени. Тогавашна Европа не е била толкова толерантна като сегашните меки китки и всеки си е гледал собствения интерес и собствените граници...."Робите" при османската са пътували свободно по цяла Европа, пращали са децата си да се изучат на книга във Виена и Париж и те са се връщали да учителстват в селата си, защоти са живяли добре в родината си.
49
1
 
2
 
! Отговори
78 преди 8 години
За да ти се дадат на тебе 50лв аз работя цял месец и се одържат тези пари от мен.Така че не се оплаквай а си намери работа,ходи да носиш багажа на бежанците и да ти дават по някое евро.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
78,това е помощ не заплата.Ще вземеш 50лв и след това ще си търсиш работа.И никъде не дават 50лв не се прави на жален.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашето семейство никога не е бягало а е защитавало държавата ни когато се е налагало и пак ще го направи.А тези сирийци са избрали лекото,да избягат където има урожай и да им се даде на готово.Защо не помагат на другите които са останали там и се бият за страната си.
46
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
патриотарчета-скинарчета с жълто около устата.приискало им се бой.Комплексари.
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Турция построи стена на границата със Сирия но нито стената, нито армията помага. Над 2 милиона са само в Туция. Доларът мина три лири икономиката се забатачи и турците гледат да се отърват от тях. Ние със стотина души армия и министър на отбраната - тракторист с присадена коса не знам. Положението е страшно.
44
0
 
14
 
! Отговори
Eheh преди 8 години
Значи сащ вдигнаха близкия изток във въздуха, за да създат имигрантска вълнс и после пионки като тоя митов говорят как трябва американско оръжие да се купува, за да браним границите. Краен победите от цялата работа са американските военни концерни :)
43
1
 
0
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Всичките ви коментари са вашите желания... но няма как да станат!
42
1
 
10
 
! Отговори
hh преди 8 години
На всеки 100г се появява един Хитлер,който прочиства Европа.Познайте следващият Хитлер кой ще вкарва в концлагерите и ще ги разстрелва на тумби
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе вие пазите ,ама как така се напълнихме с джихат или си говорите ей така дани хвърляте прах в окото ,нищо нестава от тази държава , народа блее като оца издоена и си стой и чака следващото издояване , няма един овчар с по дълга тояга да си вдигне овцете ,е нямааааааааааааа
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пука и на Гернмания за бежанците.Ще ги впрегне в икономиката си,ще ги изстиска и някой ден след 50 години ще ги натвари по влаковете и обратно.А ние нямаме икономика,освен да ги вземем и тях на помощи с друго не можем да им помогнем
39
4
 
0
 
! Отговори
sol i merudia преди 8 години
bulgarite savsem strogo i savsem evropeiski zakonno izvan shengen!!!!za siriicite - evropeiski kvoti, prisadeni ot oon......tova e patiat i istinata i jivota....nikade ne e zapisano za siriiski kvoti zeleni, cherveni, beli, cherni ili jalti karti v nekoi ot 50 - te ameri stati
38
5
 
1
 
! Отговори
до 49 преди 8 години
Чистата нация е грозна нация пълна с ***,луди и грозни кривокраки с плоски глави хора.Българите сме с правилни пропорции и черти понеже имаме смесване на гените на прабългарите,славяните и траките.Не ми говори за чиста нация в която се женят братовчеди и братя със сестри.
37
0
 
11
 
! Отговори
МНО преди 8 години
Ние не изпратихме ли всичките 25 военни вече по границата ?!?:-)
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Ненчев , виж какво става в Гъдция !С камъни по полицайте . Пълно безредие и анархия. .Е тия като ти разпределят и ще се видиш в чудо .Тия не признават ред и закони ! А ние си имаме такива , но тия са и ислямисти .. тежко на българското население ..