Предизборно: Безплатно обрязване и екскурзии до Турция

Спазваме си традицията, твърди кметът на Омуртаг
10 сеп 2015 11:10, Анисия Иванова
85
Предизборно: Безплатно обрязване и екскурзии до Турция
Снимка: Нова тв

Областният управител на Одрин Дурсун Али Шахин месец преди местните избори в България решава да дари милиони за ремонт на джамии и минарета в селата около Търговище и за екскурзии до Турция. Така всяка седмица хора от селата около Омуртаг, Търговище и Върбица пътуват безплатно до Одрин, показва разследване на Нова телевизия.

Най-много пари турското правителство дарява за обрязването на 200 деца от общините Омуртаг, Търговище и Върбица.

Даренията от Турция минават през българска фондация, която по документи няма никакви приходи. Неин учредител и управител е Орхан Мустафа от върбишкото село Божурово. Парите обаче са факт и така на 4 септември на стадиона в Омуртаг се извива опашка от родители, дошли да обрежат децата си безплатно, защото не можели да си го позволят. За обрязването научили от водещата партия в града.

Местните хора коментират, че „безплатен обяд няма“ и в прав текст признават, че „ДПС е организирала тия работи, а хората са доволни“. „Ще гласуваме за ДПС“, категорични са те.

Кметът на Омуртаг Неждет Шабан, който е от ДПС,  не смята, че това е купуване на изборите. „Това е традиция, ние сме мюсюлмани и си спазваме традицията”, заяви той. 

По думите на областния координатор на ГЕРБ – Търговище Венка Стоянова обаче това е едно прикрито купуване на гласове – „толкова масово и със събиране на толкова много хора“.

На плаката пред джамията в Търговище, който съобщава за безплатното обрязване с пари от Турция, е поставен партийният знак на ДПС. Служител на Мюфтийството признава, че партията е един от организаторите, но допълва, че принципно партията не трябва да работи с религиозната организация.

Ерджан Бектешев от ДПС - Търговище коментира, че партията няма никакво участие. "Нямам информация да сме давали съгласие да се поставят плакати. Ако има такива, те не са поставени от нас", категоричен е той.

Новото минаре в село Величка е открито лично от областния управител на Одрин и е направено с парите, дарени от него.

„Притеснителното е, че Турция се намесва много нахално и брутално във вътрешните работи на България. Присъствието на турски областен управител на тържество, което е предизборно, показва, че турската държава дава директна подкрепа на една от политическите сили в България” , коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
8
 
! Отговори
Учуден преди 8 години
Обрязването в европейския съюз е забранено и се наказва със затвр или глоба.Третира се като насилие и унижаване на човешкото достойнство.България като не е европейска страна ,така ще е.Я да повдигнат въпроса от хелзинския комитет по правата на човека.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И другите партии да дадът защо не повече хора от този беден народ да получат по нещо та макар и само преди избори. Те политиците и партиите им все се гушат с пари и облаги а простите хорица все дават и данъци и такси и и и иВместо да плащат с милиони за предизборна реклама и прочие да дадът на хората
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България изчезва, а "управляващите" влизат в историята като тотални лузъри...
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХристиянинДобре го даваш... Така хубаво отказваш хората да попрочетат и да се запознаят с идеите на християнството, че после ще се чудиш защо са избрали друга религия.. Но сигурно ще продължиш да ги сочиш и да им обясняваш, че ще отидат в ада... А всъщност, в Библията никъде не се споменва думата "ад"...
32
1
 
3
 
! Отговори
N преди 8 години
Да благодарим на алчните комунисти от БСП и най-вече на тъпите им избиратели които са виновни за това,сега когото и да плюете виновни си остават те,ДПС вече е един тумор за родината ни който е много трудно да се отстрани!
31
4
 
2
 
! Отговори
BG преди 8 години
До 49 - не просто на мен като атеист ми е много странно, как християните се подигравате и плюете мюсюлманите за нещо което дори вашия бог е "преживял" :))) Пак ти повтарям дори вашата църква празнува на 1 януари обрязването на вашия бог :)) И още нещо първите християни пак ти повтарям са се обрязвали - провери където искаш, до колкото си спомням мисля че Матея се е противопостави енергично на тази практика за да се привличат млади мъже и е ругал юдейските християни че продължават да го прилагат
30
11
 
4
 
! Отговори
BG преди 8 години
За невежите атакисти и *** русофили бих желал само да отбележа че на първи януари светата православна църква отбелязва "Обрезание Господне" :))) Т.е вашия "спасител" е бил обрязан :)Обрязването е премахнато от ранните християни за да могат по-лесно да се привличат младите мъже ! Спрете да говорите подобни глупости, че ни се смее целия мюсюлмански свят - и в случея са абсолютно прави !А това че ДПС и Турция се меси пряко в България - ами, нали атакистите и комунистите сте първи дружки с тях !
29
0
 
2
 
! Отговори
от 39 преди 8 години
До Анонименникой няма да стане Брайвик, щото манталитета ни е друг. Един такъв насрано-***, робски.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
скоро всички ще ходим на сюнет :) Още десетина годинки
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е Организацията за закрила на детето? Какви са тези изродщини върху малки нищо неразбиращи деца? Законът в България позволява ли да се режат части от тялото на детето без медицинска причина?
26
15
 
6
 
! Отговори
555 преди 8 години
До АТАКИСТНяма такъв човек който от мюсюлманин да иска да става християнин. Обратното се случва всеки ден. Все пак да не забравяме че исляма като религия е доста по добре от християнството. Най малкото учи на морал. Виж турците в българия колко са добри и сплотени и виж българите, които девойките им на 13 г си го слагат с целия клас. аз не искам моето дете да е християнин
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега е времето, страдащите от фимоза, да се уредят с безплатна интервенция и екскурзия до Манафияленд.
24
5
 
18
 
! Отговори
1 преди 8 години
Исляма не прощава ! На никого. Там където има ислям, има нищета заробване убийства, самоубийства и деградация на обществото до 7 в.
23
2
 
8
 
! Отговори
75 преди 8 години
Избелвам безплатно женски зъби. 100 % натурален продукт.Никакви химии.П.С Може и да не гласувате за мен.
22
7
 
10
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Колкото и да е жалко трябва да се примирим, че рано или късно ще загубим от територията си районите около Кърджали. Вече там не живеят българи, говори се по магазините и общините на турски. Трябва им просто една малка подкрепа отвън и минават към територията на турците.Единственото решение е държавата да започне да строи (без ДПС) предприятия в района и да осигурява работна ръка за български граждани, които да имат стимул да живеят там.
21
6
 
22
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Кога ще забранят обрязването на деца. Какви са тези диващини в 21 век? Децата трябва да са защитени от всякакви религиозни и политически влияния поне до 14 г. Как може осакатяването им още в детска възраст да се оправдава с традиции и религиозна принадлежност. Те да не са някаква стока която подлежи на жигосване?
20
6
 
8
 
! Отговори
за 24.... преди 8 години
...ами как нема да те е срам---СЪЩОТО Е БИЛО И ПРЕЗ Т.Н."турско робство"!!!!!!ПРОСТО ТУРСКАТА ФЕОДАЛНА ДЪРЖАВА Е НАЛАГАЛА ЖЕЛЕЗЕН РЕД И ЗАКОН !/....със всякакви средства ..дори и с религиозни порядки../НАШ *** ----КЪДЕ ОТ НЕЗНАНИЕ , ПРОСТОТИЯ ИЛИ БАБАИТЛЪК ----НЕ СЕ Е ПОДЧИНЯВАЛ!МНОГО ЯСНО ЧЕ ЩЕ ГО ПЪХНАТ В ДРАНГОРНИКА ..КОЕТО СИ Е РЕДНО!!!СЕГА --НЕ Е ЛИ СЪЩОТО..??!!!ПРОСТОТИЯ ,ТЪПОТИЯ ,УБИЙСТВА И КОРУПЦИЯ НАВСЯКЪДЕ ---АМА НЯМА НАКАЗАНИЯ И ЗАТВОР!ПО -КОФТИ И ОТ ВРЕМЕТО НА СУЛТАНА..!
19
2
 
7
 
! Отговори
Вевзек преди 8 години
Ами хората да закарат 100 прасета при имамите да им направят безплатно обрязване и след това да ги разходят безплатно да Турция. Ако турците откажат.......бам едно дело в Страсбург за дискриминация. А да видим дали ще повторят.
18
3
 
26
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Мен лично ме е срам, че съм Българин. Срам ме е от факта,че всички си затварят очите , само и само да се докопат за кокала. Едно е свобода, друго свободия. Това няма нищо общо с етническа толерантност. Тук става въпрос за откровенна намеса на граждани на чужда държава в управлението на България. Тези хора живеят на територията на България и са длъжни да се съобразяват с нашите порядки и закони , да говорят нашия език , да си изповядват квот си искат, но да уважават нашата религия. Минарета лиии
17
2
 
9
 
! Отговори
Чужденец преди 8 години
Идват избори и става напечено. Българина да прави избори е страшен цирк.